ram yardım

ilk defa böle bişi görüyorum uuuuuuuuuuuuuu :)

DDR ram olabilir bi baksana kasa açıp kaç tane ram slotu var ?

abi bu nasıl bişi yaaa ne edo , ne sd , ne ddr , ne ddr2 , ne ddr3 ram bu resimdeki çok şaşırdım edo öncesi diyecem e o zamanlar alüminyum kaplama sistem yoktu bir ihtimal diyorum artık ddr 3 sonrası yapılması düşünülen ram şekli...

bende ilk defa gördüm yeni teknoloji galiba

abartacak bişi yok satılıyo bunlar.kingston un value ram lari bu şekilde...
bi kaç yıl önce ram bus lar wardı...sonradan tutulmadı galiba...onlarda buna benziyodu

ddr ramlarda bile blok soğutucu vardı..
firma ismini unuttum ama serviste var elimde..
yani eski bir uygulama değil..
ama soğutucusuz ramlere alışık olduğumuzdan garip geliyor :)
ilk başta bende şaşırmıştım görünce performansı %5 ila 10 arası etkiliyor diye bir duyumum var tabi test etmek lazım..

Arkadaşlar resimdeki ramlar yaklaşık 10 yıl önce kullanılan RDram dir. O zamanlar SdRAm lere rakip olsun diye çıkmıştı ama pek tutulmadı. Hele hele DDRram ler çıkınca silindiler gittiler. Bilgilerinize :)

Bu resimdeki RIMM Bellek yani arkadaşımızında dediği gibi RDRam.
Bu Ram'ler hakkında sizlere biraz bilgi vereyim.
>RIMM işlemci üretici firmalar CPU’larının saat hızında GHz sınırını çoktan
aşmıştır. Bu üreticilerden Intel yeni işlemcisini tasarlarken daha önceleri üzerinde oynayarak
yeni işlemciler çıkardığı temel Pentium Pro çekirdeğini rafa kaldırmış, nerdeyse sıfırdan x86
çekirdeği geliştirmiştir. Yeni işlemci gelişirken GHz mertebesindeki CPU saat hızına
RAM’lerin yetişmesinin imkânsız olduğunu görmüş ve RAM modül mimarisinde yenilik
getirmenin yollarını aramıştır. Sonunda yeni işlemci ve Rambus belleğini geliştirmiştir. Bu
yeni bellekler, yeni bir modül üzerine yerleştirilmiş ve adı RIMM olmuştur.
RIMM’ler DIMM’lere benzerler; ancak pin sayıları ve çentik yapıları farklıdır.
RIMM’ler, verileri 16-bitlik paketler hâlinde aktarırlar. Hızlı erişim ve aktarım hızı
nedeniyle modüller daha fazla ısınır. Modülün ve yongaların aşırı ısınmasını önlemek için
RIMM modüllerinde modülün her iki yüzünü kaplayan “ısı dağıtıcısı” adı verilen alüminyum
kılıf kullanılır.
>SO-RIMM
SO DIMM’e benzer; fakat Rambus teknolojisi kullanılarak üretilmiştir.
>C-RIMM
RIMM sonlandırıcı olarak tanımlanabilir. RDRAM tabanlı sisteminizde
bulunan RIMM slotlarına RDRAM’ları taktıktan sonra boş kalan slotlara C-RIMM
modüllerini takmalısınız. Bu sayede, RDRAM sinyalleri sonlandırılacak ve sistemin
çalışması için uygun bir ortam oluşmuş olacaktır. Eğer RIMM slotlarının hepsi dolu ise,CRIMM
modüllerine gerek kalmayacaktır. Eğer boşta RIMM modülleri var ise, C-RIMM
modüllerini kullanmak zorundasınız.

Geri