RakipLeri TanıyaLım! [M.Utd, CSKA Moskova, WoLfsburg]

HeLLSPoRT

нα¢кнєℓℓ ѕρσя ѕσяυмℓυѕυ
Reaction score
0

4187_B_Logo001.jpg

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya finalde kaybeden İngiliz temsilcisi Manchester United, Beşiktaş'ın yer aldığı B Grubu'na düştü. Kara Kartallar'ın diğer rakipleri ise Zico'nun çalıştırdığı CSKA Moskova ve Bundesliga'nın son şampiyonu Wolfsburg oldu.

Maçlarını 76 bin kişilik Old Trafford Stadı'nda oynayan 'Kırmızı Şeytanlar', geçtiğimiz sezon Premier Ligi, Chelsea'nin önünde bitirerek şampiyon oldu.

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ve Arjantinli futbolcu Carlos Tevez ile yollarını ayırmak zorunda kalan Manchester United, kadrosuna Bordeaux'tan Gabriel Obertan, Newcastle United'dan Michael Owen ve Wigan Athletic'ten Luis Antonio Valencia'yı kadrosuna kattı.

İngiltere Premier Lig'de 11 kez şampiyon olan Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 1968, 1999 ve 2008'de kupaya uzanmayı başardı.

Manchester United, kadrosunda bulundurduğu güçlü oyuncularla dikkat çekiyor. Her ne kadar Ronaldo ve Tevez'in takımdan ayrılmasına rağmen, Alex Ferguson ve ekibi ile Manchester United'ın adı bile temsilcimiz Beşiktaş için kötü oldu diyebiliriz.

İŞTE MANCHESTER UNİTED'IN KADROSU

1 GK Edwin van der Sar
2 DF Gary Neville
3 DF Patrice Evra
4 MF Owen Hargreaves
5 DF Rio Ferdinand
6 DF Wes Brown
7 FW Michael Owen
8 MF Anderson
9 FW Dimitar Berbatov
10 FW Wayne Rooney
11 MF Ryan Giggs
12 GK Ben Foster
13 MF Park Ji-Sung
14 MF Zoran Tošic
15 DF Nemanja Vidic
16 MF Michael Carrick
17 MF Nani
18 MF Paul Scholes
19 FW Danny Welbeck
20 DF Fábio
21 DF Rafael
22 DF John O'Shea
23 DF Jonny Evans
24 MF Darren Fletcher
25 MF Antonio Valencia
26 FW Gabriel Obertan
27 FW Federico Macheda
28 MF Darron Gibson
29 GK Tomasz Kuszczak
30 DF Ritchie De Laet
31 MF Corry Evans
36 MF David Gray
37 DF Craig Cathcart
38 GK Ron-Robert Zieler
40 GK Ben Amos

1167_B_sevinc004.jpg

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya finalde kaybeden İngiliz temsilcisi Manchester United, Beşiktaş'ın yer aldığı B Grubu'na düştü. Kara Kartallar'ın diğer rakipleri ise Zico'nun çalıştırdığı CSKA Moskova ve Bundesliga'nın son şampiyonu Wolfsburg ile eşleşti.

Siyah beyazlıların, B Grubu'ndaki rakiplerinden Wolfsburg 4. torbadan geldi. 4. torbanın en güçlü takımı olarak gösterilen Wolfsburg, geçtiğimiz sezon Almanya Bundesliga'yı şampiyon olarak tamamladı.

1945 yılında kurulan Wolfsburg, maçlarını 30,000 kişi kapasiteli Volkswagen Arena Stadyumu'nda oynuyor. Teknik direktörlüğünü Armin Veh'in yaptığı yeşil beyazlı takım, geçtiğimiz yıl kulübü şampiyon yapan Felix Magath ile yollarını ayırmış ve Armin Veh'i göreve getirmişti.

Almanya Bundesliga'da, tarihinin ilk şampiyonluğunu geçtiğimiz sezon kazanan Wolfsburg, 1995 yılında da Almanya Kupası'nı kazanmıştı. Yeşil beyazlıların başka önemli başarısı bulunmuyor.

Kadrosunda Brezilyalı golcü Grafite, Boşnak yıldızlar Edin Dzeko ve Zvjezdan Misimovic gibi etkili isimleri bulunduran Wolfsburg, bu sezon başında Nijeryalı golcü Obafemi Martins'i de bünyesine kattı.

Wolfsburg'un kadrosu şu şekilde:

1 Diego Benaglio
2 Cristian Zaccardo
3 Rodrigo Alvim
4 Marcel Schäfer
5 Ricardo Costa
6 Jan Šimunek
7 Josué (Kaptan)
8 Thomas Kahlenberg
9 Edin Dzeko
10 Zvjezdan Misimovic
11 Obafemi Martins
12 André Lenz
13 Makoto Hasebe
14 Jonathan Santana
15 Karim Ziani
16 Fabian Johnson
17 Alexander Madlung
19 Peter Pekarík
20 Sascha Riether
23 Grafite
24 Ashkan Dejagah
25 Christian Gentner
27 Alexander Esswein
28 Daniel Baier
32 Sebastian Schindzielorz
35 Marwin Hitz
43 Andrea Barzagli

9925_B_zico001.jpg

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden CSKA Moskova, son yıllarda yükseliş trendine giren Rus futbolunun en önemli temsilcileri arasında yer alıyor. Bir dönem Fenerbahçe'yi çalıştıran Breziyalı Arthur Zico'nun bu sezon başı teknik direktörlük koltuğuna oturduğu CSKA, geçtiğimiz sezon Rusya Premier Ligi'ni Rubin Kazan'ın ardından ligi ikinci sırada bitirirken Rusya Kupası'nı kazandı.

Maçlarını 78.000 seyirci kapasiteli Luzhniki Stadı'nda oynayan Başkent ekibi Ordu Takımı olarak da biliniyor.

Kadrosunda, genç Caner Erkin'i bulunduran CSKA Moskova'nın en önemli ismi Vagner Love. Brezilyalı golcü geçtiğimiz sezon 20 golle takımının en golcü ismi oldu.

Avrupa Kupaları tarihinde, 2005 yılında alınan bir UEFA Kupası başarısı bulunan CSKA Moskova geçtiğimiz sezon UEFA Kupası'nda son 16'ya kalmıştı.

Rus devi bu sezona ise kendi liginde biraz durgun girdi. CSKA, geride kalan 19 hafta sonunda 33 puanla Rusya Premier Ligi'nde lider Rubin Kazan'ın 7 puan gerisinde 33 puanla 4. sırada yer alıyor.

CSKA Moskova'nın kadrosunda şu isimler bulunuyor

I. Akinfeev 23 Kaleci
Y. Pomazan 20 Kaleci
A. Berezoutski 27 Defans
V. Berezoutski 27 Defans
A. Grigoryev 23 Defans
S. Ignashevich 30 Defans
C. Odiah 25 Defans
D. Semberas 31 Defans
G. Shchennikov 18 Defans
E. Aldonin 29 Orta Saha
Daniel Carvalho 26 Orta Saha
A. Dzagoev 19 Orta Saha
C. Erkin 21 Orta Saha
Mark González 25 Orta Saha
M. Krasic 24 Orta Saha
P. Mamaev 20 Orta Saha
Ramón 21 Orta Saha
E. Rahimic 33 Orta Saha
Ricardo Jesus 24 Forvet
Vagner Love 25 Forvet
O. Maazou 21 Forvet
T. Necid 20 Forvet

KAYNAK:SPORX

BEŞİKTAŞ'A BAŞARILAR :goz:

Korkumuz yok be dai, kim çıkarsa çıksın, İnönü burada. buyursunlar gelsinler.
Biz buradayız...bekleriz

gruptaki en tehLikeLi takım CSKA..
umarım bu yıL üLke puanımız biraz daha yükseLir.

Bugüne kadar İnönüye sayısız kez gittim ve Avrupa maçları dahil hiç bi maçta yenilmedik. ben uğurlu geliyorum Beşiktaşıma inönüde.

O yüzden diyorum ki HH benim biletlerimi alsın ben Ş. ligi maçlarına gideyim ülke puanmız artar :D

Bugüne kadar İnönüye sayısız kez gittim ve Avrupa maçları dahil hiç bi maçta yenilmedik. ben uğurlu geliyorum Beşiktaşıma inönüde.

O yüzden diyorum ki HH benim biletlerimi alsın ben Ş. ligi maçlarına gideyim ülke puanmız artar :D

Bende Çok UğurLuyumdur Benide Çekin :melek

bence inönüde puan kaybetmememiz gerekiyor yoksa işimiz zor

Liverpool'daki şovun bi benzerini göster bize kartaLım =)

Beşiktaş gruptan iyi puanlar toplar Wolsburg deplasman sayılmaz Türkiye de saha kapandımı hemen maçlar almanya da yapıldığından ordaki taraftar hazır ve tecrübeli iki maçta da puan alma ihtimali yüksek. cska performansına güven olmaz 4 yada 6 puan alma ihtimali fazla dengesiz bir döneminde yapılcak bi maç süper olur.Manchester açısından bi formalite maçına denk gelirse yedekle falan çıkarlarsa ordan da puan alır. Manchester United i süpriz yapıp İnönü de yenebilir. Olmaz demeyin liverpool u yendik unutulmasın. Bu arada rüştü sakatlanıpta yerine hakan gelirse yanarız avrupa maçlarında bu hakan varken hep yenildik. Bu arada hakan futbola kaleci olarak başlamamış sanırım bekti

Liverpool Anlatsın Bunlara....!

Gelsinler Bakalım Neler Bekliyo Onları İnönüde......!

Liseli Çarşı M.Unitede Karşı

Geri