mzahid53
New member
- Reaction score
- 0
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu milletvekili Rahmi Güner'in terörist başından, "Sayın Öcalan" diye bahsetmesi, seçim bölgesi Ordu'da infiale sebep oldu.
Meclis Tutanakları
RAHMİ GÜNER - .........İşte, bakın, siz, 30-40 bin kişinin ölümüne sebebiyet veren Sayın Öcalan'a, "Sayın Öcalan" demediniz mi Öcalan'a değerli arkadaşlarım? (AK PARTİ sıralarında, "Sen diyorsun" sesleri, gürültüler)
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Sen diyorsun!
RAHMİ GÜNER (Devamla) - "Sayın Öcalan" demediniz mi değerli arkadaşlarım siz? (AK Parti sıralarından gürültüler)
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Sen dedin!
YILMAZ TUNÇ (Bartın) - Sen söyledin.
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Hayır, yanlış anlamayın, "Sayın Öcalan" demediniz mi ve bundan ceza yemedi mi adamınız değerli arkadaşlarım? (AK Parti sıralarından gürültüler)
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Kendin söyledin, kendin.
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri!
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Şimdi, çıkıp bağırmayın (AK Parti sıralarından gürültüler)
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Şimdi tutanakları göreceğiz.
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Sizin yerinizde olsam, yüzüm kızarır, sizin yerinizde olsam çıkıp şu kürsüden konuşmam. Siz Atatürk'ün şu Büyük Millet Meclisi'ni* (AK Parti sıralarından gürültüler)
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
SUAT KILIÇ (Samsun) - Hadi canım, hadi oradan!
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Özür dile!
BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Güner.
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Sayın Bakan'ın, Sayın Başbakan'ın derhal istifa etmesi lazım, çekilmesi lazım. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Ben, Türkiye'nin bu iktidar giderse başarılı olacağı görüşündeyim. Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar, AK Parti sıralarından gürültüler)
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Sayın Başkan, şimdi hatip konuşurken hitabının bir yerinde terörist başıyla ilgili "sayın" ifadesini kullanmıştır, tutanaklardan çıkarılmasını ya da düzeltilmesini istiyorum. (AK Parti sıralarından alkışlar)
ALİ UZUNIRMAK (Aydın) - O yanlış, dili sürçtü.
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Milletin meclisinde, milletin kürsüsünde terörist başına "sayın" hiç kimse diyemez.
ALİ UZUNIRMAK (Aydın) - Başbakan'ın diyor, Başbakan.
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Sayın vekil lütfen sözünü geri alsın.
M. CEVDET SELVİ (Kocaeli) - Bir dil sürçmesini dahi kullanacak kadar aşağılara düştünüz.
RAHMİ GÜNER (Ordu) - Benim baştan beri savunduğum, baştan beri söylediğim Sayın İçişleri Bakanı'nın Abdullah Öcalan'la özel ve gizli görüşmelerine karşı çıkıyorum.
BAŞKAN - Tamam, tutanaklara geçti.
RAHMİ GÜNER (Ordu) - Ona "Sayın Öcalan" dememin imkanı yok. (AK Parti sıralarından, "Dedin, dedin" sesleri)
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Dedin.
BAŞKAN - Sayın Güner, anladım, tutanaklara da geçti.
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Öcalan, "sayın" değildir.
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Böyle hata yapamaz!
EŞREF KARAİBRAHİM (Giresun) - Otur yerine!
ALİ UZUNIRMAK (Aydın) - Dil sürçmesi!
RAMAZAN KERİM ÖZKAN (Burdur) - Hata oldu yani!
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Böyle hata olmaz!
M. CEVDET SELVİ (Kocaeli) - Hata oldu.
___________________________________-
Ağlasam mı gülsem mi bilemedim.....
Meclis Tutanakları
RAHMİ GÜNER - .........İşte, bakın, siz, 30-40 bin kişinin ölümüne sebebiyet veren Sayın Öcalan'a, "Sayın Öcalan" demediniz mi Öcalan'a değerli arkadaşlarım? (AK PARTİ sıralarında, "Sen diyorsun" sesleri, gürültüler)
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Sen diyorsun!
RAHMİ GÜNER (Devamla) - "Sayın Öcalan" demediniz mi değerli arkadaşlarım siz? (AK Parti sıralarından gürültüler)
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Sen dedin!
YILMAZ TUNÇ (Bartın) - Sen söyledin.
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Hayır, yanlış anlamayın, "Sayın Öcalan" demediniz mi ve bundan ceza yemedi mi adamınız değerli arkadaşlarım? (AK Parti sıralarından gürültüler)
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Kendin söyledin, kendin.
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Şimdi, çıkıp bağırmayın (AK Parti sıralarından gürültüler)
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Şimdi tutanakları göreceğiz.
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Sizin yerinizde olsam, yüzüm kızarır, sizin yerinizde olsam çıkıp şu kürsüden konuşmam. Siz Atatürk'ün şu Büyük Millet Meclisi'ni* (AK Parti sıralarından gürültüler)
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
SUAT KILIÇ (Samsun) - Hadi canım, hadi oradan!
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Özür dile!
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Sayın Bakan'ın, Sayın Başbakan'ın derhal istifa etmesi lazım, çekilmesi lazım. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Ben, Türkiye'nin bu iktidar giderse başarılı olacağı görüşündeyim. Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar, AK Parti sıralarından gürültüler)
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Sayın Başkan, şimdi hatip konuşurken hitabının bir yerinde terörist başıyla ilgili "sayın" ifadesini kullanmıştır, tutanaklardan çıkarılmasını ya da düzeltilmesini istiyorum. (AK Parti sıralarından alkışlar)
ALİ UZUNIRMAK (Aydın) - O yanlış, dili sürçtü.
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Milletin meclisinde, milletin kürsüsünde terörist başına "sayın" hiç kimse diyemez.
ALİ UZUNIRMAK (Aydın) - Başbakan'ın diyor, Başbakan.
BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Sayın vekil lütfen sözünü geri alsın.
M. CEVDET SELVİ (Kocaeli) - Bir dil sürçmesini dahi kullanacak kadar aşağılara düştünüz.
RAHMİ GÜNER (Ordu) - Benim baştan beri savunduğum, baştan beri söylediğim Sayın İçişleri Bakanı'nın Abdullah Öcalan'la özel ve gizli görüşmelerine karşı çıkıyorum.
BAŞKAN - Tamam, tutanaklara geçti.
RAHMİ GÜNER (Ordu) - Ona "Sayın Öcalan" dememin imkanı yok. (AK Parti sıralarından, "Dedin, dedin" sesleri)
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Dedin.
BAŞKAN - Sayın Güner, anladım, tutanaklara da geçti.
RAHMİ GÜNER (Devamla) - Öcalan, "sayın" değildir.
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Böyle hata yapamaz!
EŞREF KARAİBRAHİM (Giresun) - Otur yerine!
ALİ UZUNIRMAK (Aydın) - Dil sürçmesi!
RAMAZAN KERİM ÖZKAN (Burdur) - Hata oldu yani!
ABDULLAH ÇALIŞKAN (Kırşehir) - Böyle hata olmaz!
M. CEVDET SELVİ (Kocaeli) - Hata oldu.
___________________________________-
Ağlasam mı gülsem mi bilemedim.....