Radikal bile şaşırdı: 'Yok artık, daha neler!'

ße YouRSeLF

New member
Reaction score
0

Hükümet karşıtı haberleri ile bilinen, sık sık yaptığı haberleri yayınlanan ve en son 4 sene önceki bir haberi yeni gibi manşetinden veren Doğan Grubu gazetelerinden Radikal bile, Yargıtay Başsavcısının AK Parti'yi kapatma isteğine şaşırdı. Bu olayı manşetine 'Yok artık, daha neler' başlığı ile taşıdı.

İşte Radikal'de yer alan haber:

Yargıtay Başsavcısı AKP'nin kapatılmasını istedi
Yok artık, daha neler

AKP 'laiklik karşıtı odak' olmakla suçlandı, 71 kişiye siyaset yasağı talep edildi. Listenin başında Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Bülent Arınç var

Yargıtay Başsavcılığı iktidar partisi AKP hakkında 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu' suçlamasıyla kapatma davası açtı. Başsavcılık, AKP'nin kurucu üçlüsü olarak bilinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın da aralarında bulunduğu 71 AKP yönetici ve üyesi için de 'siyaset yasağı' istedi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, dava başvurusunun dün saat 16.30'da yapılması nedeniyle işlem yapmadıklarını belirterek, "Pazartesi günü süreci başlatacağız" dedi. 160 sayfalık iki klasörden oluşan dava dosyasında Erdoğan, Gül ve Arınç'ın yanı sıra, bazı AKP'li milletvekillerinin, belediye başkanlarının açıklama ve uygulamalarının delil olarak yer aldığı belirtildi.

Sır iddianame

Yargıtay Başsavcılığı, dün mesai bitiminde Anadolu Ajansı'na AKP hakkında 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak' iddiasıyla dava açıldığını duyurdu. Dava dosyası Anayasa Mahkemesi'ne ulaştıktan ve davanın açıldığının basına duyurulmasından sonra mesai sona erdiği için, iddianame sır olarak kaldı.
Başkan Kılıç, akşam Mahkeme'den ayrılırken şu açıklamayı yaptı: "Saat 16.30 civarında, Yargıtay Başsavcılığı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'laikliğe aykırı fiillerinden dolayı, odak olma' suçundan kapatılma davası açılmıştır. Şu anda saat 16.30 civarına geldiği için herhangi bir işlem yapamadık. Pazartesi günü çoğaltılarak, üyelerimize dağıtılacak ve arkasından süreci başlatacağız. Dava dilekçesine çok daha fazla bakamadım. Ama şöyle bir sonuç itibarıyla baktığımda 71 kişi hakkında partinin kapatılması halinde siyasi yasaklı olması talebi var. Hafta içerisinde arkadaşlarımıza dağıtacağız. Sanırıyorum, sayın Başbakan, sayın Gül, sayın Bülent Arınç'ı listenin başında gördüm. Onun dışındaki isimlere bakmadım."
Dava dosyasının 150-160 sayfa olduğunu söyleyen Kılıç, gazetecilerin "Hazine yardımı, tedbir gibi bir talep var mı" sorusuna "Hayır öyle bir talep görmedim" karşılığını verdi.

HABER SİTESİ

Neden şaşırıyoruz kardeşim,bu sahneleri daha öncede yaşadık.
Hakimiyet kayıtsız şartsız HAKİMLERİNDİR cumhuriyetinde yaşıyoruz.
Ama hala demokratik,laik,hukuk devleti diye kandırılmaya çalışılıyoruz.Yemezler artık şaşırmayın.

Hukuka güveniyosanız sonucu bekleyin kardeşim...Belkide kapanmayacak parti eğer kapanmassa zaten daha güçlü çıkacak akp...

Geri