Rüşvet liginde Avrupa'da 1. dünyada 6. olduk

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Uluslarası Yolsuzluk Anketi’nin son sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl her 4 kişiden biri ihtiyacı olan hizmeti alabilmek için rüşvet verdi. En çok rüşvet verilen ülkeler arasında Türkiye 6. oldu. İlk 5 ülkenin de Avrupa’dan olmadığını göz önüne alındığında Türkiye bu tabloyla Avrupa’da ilk sırada yer alıyor.
Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yayınladığı anket, halktan sıradan insanların 9 temel hizmeti almak için vermesi gereken rüşvete odaklanıyor.

Sıralama:
1 Liberya
2 Afganistan
3 Irak
4 Hindistan
5 Gana
6 Türkiye
7 Meksika
8 Romanya
9 Rusya
10 Çin

kaynak

Yıllardır Türkiyenin en ciddi sorunlarından birisi..ve ne hikmetse bu zamana kadar da çözüm bulunamadı...Rüşvetleri ortaya çıkartanlar bile rüşvetçi olduktan sonra gerisine bakmaya bile değmez...

Bizde rüşvet ibadet gibi birşey olmaya başladı hergün her yerde her alanda korkunç paralar dönüyor

bu anketin doğruluğuna ve samimiyetine asla inanmıyorum eski zamanları bilemem 33 yaşımdayım izmirde yaşıyorum aydın muğla manisa illerinde bulundum doğu da ağrı kars erzurum erzincan illerinde bulundum yaklaşık 10 yıldır faal olduğum düşünülürse hayatım boyunca herhangi bir iş için en ufak bir rüşvet vermedim isteyene de denk gelmedim, verene yada alanada ne şahit oldum ne gördüm sadece söylentiler o kadar elbette rüşvet olacak bana rüşvet olmayan bir ülke gösterbilenin hayatım boyunca gönüllü kölesi olurum fakat özellikle türkiyenin rüşvet sıralamsında bu kadar üstte olması bence sadece politik bir güvensizlik empoze etmeye çalışmaktan başka birşey değil bizi de o ilk sırlamalarda ki ülkeler sınıfına sokmaya çalışıyorlar bahsi geçen anket sadece yalan diye düşünürüm

bu anketin doğruluğuna ve samimiyetine asla inanmıyorum eski zamanları bilemem 33 yaşımdayım izmirde yaşıyorum aydın muğla manisa illerinde bulundum doğu da ağrı kars erzurum erzincan illerinde bulundum yaklaşık 10 yıldır faal olduğum düşünülürse hayatım boyunca herhangi bir iş için en ufak bir rüşvet vermedim isteyene de denk gelmedim, verene yada alanada ne şahit oldum ne gördüm sadece söylentiler o kadar elbette rüşvet olacak bana rüşvet olmayan bir ülke gösterbilenin hayatım boyunca gönüllü kölesi olurum fakat özellikle türkiyenin rüşvet sıralamsında bu kadar üstte olması bence sadece politik bir güvensizlik empoze etmeye çalışmaktan başka birşey değil bizi de o ilk sırlamalarda ki ülkeler sınıfına sokmaya çalışıyorlar bahsi geçen anket sadece yalan diye düşünürüm

Şimdi muhalefet gibi düşünmeyin ama 33 yaşındasınız ve görmediğinizi söylüyorsunuz. Bende anketin doğruluğunu savunup belki size denk gelmemiştir diyebilirim.

Ha en son ne zaman gördüm? Dün alkol muayenesinde :smile:

Hiç yoksa Dünya da 1. degiliz..

Alla Alla . Bi Yanlıslık oLmasın ? Ülkede Devrim Yapıldı. Hersey Harika. Hicbir Sorun Yok. Kesin Bunda Da Bi Yanlıslık Vardır !!

Geri