Quaresma Nouma'nı Ruhunu Taşıyor

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Erdoğan Arıkan HABER1903'e konuştu.

szdd7l.jpg

Beşiktaş'ın kendi sahasında Dinamo Kiev'i 3-1 yendiği unutulmaz maçın spikeri Erdoğan Arıkan, o geceki atmosferi HABER1903'e anlattı.

- KIEV MAÇINI UNUTAMAM -

Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı muhteşem bir geceydi. Hatırladığım kadarı ile birazda zor bir hava ve o zamanlar sahada taraftarlar ile bütünleşen bir takım vardı. Beşiktaş taraftarı her zamanki gibi çok iyiydi. Sanki Beşiktaş taraftarı Pascal Nouma'yı Pascal Nouma yapan geceyi yaşattı. Pascal Nouma o gece inanılmaz bir gol attı. O gece benim aklımda şöle kalmış, evet gol çok güzel ama seyircinin beni çoşturduğu bir karşılaşmaydı. Maçın kendisidir spikeri taşıyan. Bence spikerin motive olmasında karşılaşma ve atmosfer çok önemli. Benim içinde anlattığım en keyifli karşılaşmalardan birtanesidir.

- QUARESMA PASCAL NOUMA'NIN RUHUNU TAŞIYOR -

Ben Beşiktaş'ın şanslı olduğunu düşünüyorum. Dinamo Kiev eski halinden çok uzak. Fizik olarak güçlü bir takım olabilir ama Beşiktaş Guti ve Quaresma oynadığı sürece hucüm yönü yüksek olan ve keyif veren bir takım haline bürünüyor. Genel olarak Türk futbolu böyle sıkıntılar yaşıyor. Türk futbolunda yaratıcı futbolcular çok azaldı . Belkide Dinamo Kiev maçı Quaresma'yı daha ileriye taşıyacak belkide taraftarla dahada bütünleştirecek. Pascal Nouma'da bulunan ruh, Quaresma'da da var. Beşiktaş takımında aynı ruh başka bir kimlikle ortaya çıktı. Bu taraftarın sahadaki ruhu. İşte bu ruh bazen Nouma'da, bazen Quaresma'da, bazen Metin, Ali, Feyyaz ile sahaya giriyor. Sadece bir futbolcunun bedeni olarak düşünülmemeli. Bu tür bir takımın ruhu denilecek futbolcuları çok az görüyoruz. Belkide Quaresma hiç düşünmediği bir role soyunmak durumunda kaldı. Onu iten bir güç var. Bence bu güç Beşiktaş'lığın büyüklüğü ve taraftarının gücü.

- HABER1903 -

O maçı ben de unutamıyorum, Yeni açık tribündeki yerimi almıştım tam da kale arkasındaydım, Nouma topu ayağına aldığında sanki tribünler birden sustu, herkes başını ellerinin arasına koydu ve o vuruşu bekledi sanki. Top havada süzüldü... süzüldü... filelerin içine girene kadar hiç kimse konuşmuyodu bile, gol olduğu an mahşer yeri gibi oldu tribün herkes birbirine sarılıyor. Nouma diye bağırıyordu. Nouma aşkımıza karşılık veriyor.
Quaresma' da da onun ruhu olduğuna inanıyorum. Bu kadar sevilmesine rağmen, sevildiğinin farkında olmasına rağmen hiç şımarmıyor, mütevazi, Sahaya düşen yaralı martıyı yerden alıp görevlilere verecek kadar şefkatli.
O da bizim herşeyimiz.

Geri