1001Design
330i ///M3 Design

Patti Smith belgeseli İstanbul Film Festivali'nin de programında.
BERLİN - 'Patti Smith: Dream of Life' belgeselinin galası önceki gün Berlin Film Festivali'nde yapıldı. Film gösteriminin ardından düzenlenen basın toplantısında Patti Smith, daha önce defalarca biyografik-belgesel teklifleri aldığını ancak yönetmen Steven Sebring'ten başkasının onu ikna etmeyi başaramadığını söyledi. "Yılarca biyografik belgesellerin insanlar öldükten sonra çekildiklerini düşündüm.
O yüzden gelen bütün teklifleri reddettim" diye konuşan Smith, "Steven'le tanıştığım zaman çok kötü bir dönem geçiriyordum. Eşimi ve abimi kaybetmiştim. Ancak Steven'ın bana inanması bana çok yardımcı oldu" dedi.
Patti Smith adetini de bozmadı ve her zamanki gibi siyasetten bolca bahsettiği basın toplantısının ardından gazetecilere akustik gitarı eşliğinde bir parça seslendirdi. Bu defaki seçimi 'My Bleaken Year' adlı şarkısı oldu. Patti Smith'in yollarda geçirdiği 11 yılın anlatıldığı film, ruhanilik, tarih ve kendini ifade etme temaları üzerine kuruyor. 'Punk'ın Vaftiz Annesi' olarak nitelendirilen Smith 70'li yıllarda kendine özgü şiirsel 'kızgınlığı', müziğinin sound'u ve kabadayı tavırlarıyla dikkati çekmişti. 'Patti Smith: Dream of Life' bu sene İstanbul Film Festivali'nin NTV Belgesel Kuşağı bölümünde seyirciyle bululaşacak.
(Daily Variety)