Mayhoş
mayhoş
içindekiler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1-2 yemek kaşığı nişasta
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Varsa 1/2 çay kaşığı damla sakızı
1/3 paket kakaolu bisküvi (robotta çekilmiş)
1/2 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı fındık içi (irice dövülmüş)
hazırlanışı
Bir borcama veya tepsiye robotta çekilmiş bisküvileri yayın.
Orta boy tencereyi soğuk suyla hafif ıslatın. İçine 1 litre sütü, unu, şekeri, nişastayı koyun. Ocağa alın ve sürekli olarak karıştırın.
Isınmaya başladığında damla sakızını ve tereyağını ilave edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Robottan geçirerek, bisküvi kırıntılarının üzerine dökün.
Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pudingi pişirin. Onu da tavuk göğsünün üzerine dökün.
Dövülmüş fındıkla süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin.
Afiyet oLsun
Tarif aLıntıdır.

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1-2 yemek kaşığı nişasta
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Varsa 1/2 çay kaşığı damla sakızı
1/3 paket kakaolu bisküvi (robotta çekilmiş)
1/2 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı fındık içi (irice dövülmüş)
hazırlanışı
Bir borcama veya tepsiye robotta çekilmiş bisküvileri yayın.
Orta boy tencereyi soğuk suyla hafif ıslatın. İçine 1 litre sütü, unu, şekeri, nişastayı koyun. Ocağa alın ve sürekli olarak karıştırın.
Isınmaya başladığında damla sakızını ve tereyağını ilave edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Robottan geçirerek, bisküvi kırıntılarının üzerine dökün.
Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pudingi pişirin. Onu da tavuk göğsünün üzerine dökün.
Dövülmüş fındıkla süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin.
Afiyet oLsun
Tarif aLıntıdır.