Ps Portakal Çizimi

KnockOut

Super Sonic
Süper Moderatör
Reaction score
0
Selamun aleyküm arkadaşlar
Sizlere photoshop ile portakal çizimini anlatacağım.Ders yapancı bir dildeydi ve Illustrator ile çizilmişti.Ben dersi Türkçe’leştirdim,kendi görsellerimi kullandım ve PHOTOSHOP tarafına aktardım.

İlk olarak bir sayfa açalım 600x500 açtım ben.
Pen tool tarafına geçiyoruz.Yukardan paths olanı seçiyoruz böyle rahat çizim yapacağız.

Şimdi aşağıdaki şekli pen tool ile çiziyoruz.İlk defa pen tool kullanıyorsanız zorlanabilirsiniz.

19551.PNG

Ardından sağ tıklıyoruz make selection diyoruz ve tamam diyoruz.Böylece o alan seçili hale gelecektir.Ardından ise içini #fcb11a renk tonu ile boyalı hale getiriyoruz.Tabiki bunları yeni layer oluşturarak yapıyoruz ^^

79232.PNG

Şimdi işin değişik olan kısmına geldik desek yeridir.Yeni bir layer oluşturuyoruz.Ardından ise pen tool ile o bal peteği,altıgenimsi değişik çizgiler çiziyoruz yani şu şekilde oluyor.

6373.PNG

Şimdi fırçamızı seçiyoruz ve 1px yapıyoruz ardından beyazı seçiyoruz stroke path diyoruz brush diyoruz okey diyoruz.
2 kere delete diyoruz böylece pen tool tarafları siliniyor.

5774.PNG

Şimdi ise brush ile şu çizgilerin köşe kısımlarını biraz daha kalın olacak şekilde çiziyoruz.Ardından filter blur gaussion blur diyoruz ve 2,5 diyoruz.

Şimdi ise bu parçayı kopyalarak döndürerek aşağıdaki gibi bir çember haline getiriyoruz.

7016.PNG

Şimdi bunların hepsini kopyalıyoruz yani bu çember görüntüsünden bir tane daha oluyor sonra bunları fbd079 renk tonu ile boyuyoruz ardından diğer layerin arkasına biraz daha üst tarafta kalacak şekilde yerleştiriyoruz böylece biraz daha boyutlandırıyoruz.

20997.PNG

Şimdi bir daire çiziyoruz ardından bir daire daha çiziyoruz.Ve bunları sanki kabukmuş gibi üst üste getiriyoruz.

İç kısmı fffac2 dış kısmı ise ed8d1d yapıyoruz.

94098.PNG

Şimdi iç kısmı üzerin gelip yerleştiriyoruz.

47859.PNG

Şimdi dış kabuk ve içe yakın kısma ise basit küçük siyah noktalar atıyoruz ardından ufak bir gaussion blur veriyoruz.
Üstteki açık renkli olanı kopyalıyor arkaya alıyor ve rengini koyultuyoruz.Ben biraz daha yerler ile oynadım daha iyi bir görüntü vermesi için.

44810.PNG

Şimdi portakalın açısını değiştirelim ve altınada bir gölge atalım.Arka planı ayarlıyalım ve sonuç:

251511.png

Geri