Proje Ödevim [ Capslock,scrollock,num lock lambasını yakma ] - Yardıma ihtiyacım var

azamiturk

New member
Reaction score
0
Aşağıdaki gibi bir kod buldum. dev c de ve codeblocksda çalıştırmayı denedim poke kısmında hata veriyor ne olduğunu anlamadım.( programları C dilinde Çalıştırdım )

Ödevim Capslock, scrollock, num lock lambasını bir tuşa basarak aktif hale getirme.
Yardımcı olabilecek var mı ?

Kod:
#include <stdio.h>
  #include <dos.h>

int main(void)
  {
    printf("Scroll Lock tuşunun kapalı olduğundan emin olup ENTER tuşuna basın\n");
    getchar();
    poke(0x0000,0x0417,16);  /* scroll lock açılıyor... */
    printf("scroll lock şimdi açık\n");
   return 0;
 }

Hata Bu

87b06472c8.jpg

Az da olsa C Dili biliyorum ama böyle bir şeyin yapılabildiğini bilmiyordum belki C++ da yazılabilir..

laptpumda scroll lock caps lock num lock lambaları yok zaten num lock kısmıda yok hata vermesi bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?

laptpumda scroll lock caps lock num lock lambaları yok zaten num lock kısmıda yok hata vermesi bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?

Bazı laptoplarda Fn fonksiyon tuşuyla açılır numlock iyice bir bak istersen klavyeye..

Bir de hatanın lambalardan oluşacağını sanmıyorum çünkü yazdığın program caps lock u açıyordur caps lock da lambayı açıyordur program direk ılambayı açmaz..

codeblocks ve dev c programı kodu hiç derlemiyor poke kısmında hata veriyor. O yüzden capslocku açamıyor.

bulduğum kod böyleydi ama dediğiniz gibi çalıştırmıyor. Sanırım derleyiciden derleyiciye değişiyor.

Bir çok siteye baktım hatta İngilizce de aradım ama C dili için böyle bir program bulamadım. Ödevi C dilinde mi yazman gerekiyor?

evet bir arkadaş buldu. Bu kütüphane keyboard event kısmında tutuluyormuş.

__kadıköyRAP__ nickli abimiz cevapladı sağolsun program kodu.

#include <Windows.h>
#include <conio.h>

int main()
{
while(1) // SONSUZ DÖNGÜ
{
getch(); // TUŞ BEKLE

keybd_event(VK_NUMLOCK, 0, 0, 0); //NUMLOCK BAS
keybd_event(VK_NUMLOCK, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0); //NUMLOCK ÇEK

keybd_event(VK_CAPITAL, 0, 0, 0); //CAPSLOCK BAS
keybd_event(VK_CAPITAL, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0); //CAPSLOCK ÇEK

keybd_event(VK_SCROLL, 0, 0, 0); //SCROLLLOCK BAS