programlama bilmem bütün visual ve netframework programları performans yaparmı

pepe_06

New member
Reaction score
0
selam arkadaslar kolay gelsin

ben internet de daha cok video program arayıp bulmak icin bu limewire.ares aaazz soonuuc çıkar isdediğim bir şeyler yok

network ve internet performansı için araştırırım ne lazım ne gerekli öğrenmek için uğraşırım
msdn microsoft com net framework developer center sayfasında cok önemli konular buldum
large data and streaming
binary conent
streaming data
streaming transfers veee daha bir sürü önemli konular var neyi nasıl yaparak nasıl olacağnı neler gereklidir ne yapmak gerekir ne işe yarar ince detaylı her seyi anlatır
ama bu anlatdıkların dan yararlanmak icin visual studio 08 net framework windows communication foundation (WCF) ve wcf samples lar ister

programlamayı bilmem butun visual ları net frameworkler butun net framework samples leri butun visual samples leri kurarsam pc yavaşlarmııı

performans yapayım derkana düşmesin butun visual studio ,,visual studio,net03 butun net frameworkleri Sp lerii kurarsam pc yavaslarmı

pentium core 2 duo 2 gb ram windows sun olduğu disk 114 gb programları asla c ye kurmam bir tek geliştirmeleri c ye kurarım 152 gb yedekleme disk

Arkadaşım yabancı mısın ? Yabancı dille yazdığın bir yazıyı çeviri programıyla Türkçeye çevirip panoya yapıştırmışsın gibi geliyor.Kurduğun cümleler anlamsız,bütünlükten uzak.Ne dediğin ne istediğin anlaşılmıyor?Eğer öyleyse ana dilinde yaz.Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlar.

yabancı olduğum nerden bellii oldu ben kıbrıslıı turkum

limewire ares daha cok video program arasın bulsun diye

network ve internet performansını artırmak için araştırırım ne lazım ne gerekli öğrenmek için uğraşırım

msdn microsoft com net framework developer center sayfasında cok önemli konularn olduğu sayfalar buldum
large data and streaming ( stream akış demek large data akısı nasıl olur onu anlatır
binary content ( video lar programlar internet de binary formatlıdır binary içeriğni anlatır
streaming data (data akışını anlatır
streaming transfers veee daha bir sürü önemli konular var neyi nasıl yaparak nasıl olacağnı neler gereklidir ne yapmak gerekir ne işe yarar ince detaylı her seyi anlatır
ama bu anlatdıkların dan yararlanmak icin visual studio 08 net framework windows communication foundation (WCF) ve wcf samples lar ister

programlamayı bilmem butun visual studio ları net frameworkleri butun net framework samples leri butun visual samples leri kurarsam pc yavaşlarmııı

performans yapayım derkana düşmesin butun visual studio ,,visual studio,net03 butun net frameworkleri Sp lerii kurarsam pc yavaslarmı

pentium core 2 duo 2 gb ram windows sun olduğu disk 114 gb programları asla c ye kurmam bir tek geliştirmeleri c ye kurarım 152 gb yedekleme disk

ben turkce konusdum neresi anlaşılmadı sıkılmayasınız diye kısa kısa anlatmaya çalısdım

iyi ,anladığım kadarıyla yazayım.Programlama yapmayacaksan visual studio programlarını kurma.Sadece .net frameworkları kur .O da kullanacağın programların konfigürasyonunda zorunlu olarak isteniyorsa.Bu sitede bulabileceğin sistem temizleme programlarından örnek olarak advanced system care i kurabilirsin.Zamanla bakım yapmak için.Performansı arttırır.
XP professional kullanıyorsan bant genişliği için de şunu yapabilirsin
Başlat -> çalıştır -> gpedit.msc -> bilgisayar yapılandırması >yönetim şablonları -> ağ -> QoS paket zamanlayıcısı -> ayrılabilir bant genişliğini sınırla -> etkin -> bant genişlik sınırı = 0 -> uygula (alıntıdır.)
Kolay gelsin.

eğer butun visual studio ları net frameworkleri kurarsam pc yavaşlarmı yavaşlamaz mı bunu öğrenmek isterim bazı kuracağım şeyler visual studio gereksinimii da ister

amacım limewire ares...gibi dosya paylaşım programları internet de daha cok video program arasın

network ve internet performansı icin msdn microsoft net framework developer sayfasında
(Large data and streaming) (binary content) (large data content) (streaming data) (peer to peer networking) konulu sayfalarıı inceledim okudum daha bir sürü konu var (peer resolvers) (peer channel scenarios).........

anladığım kadarıyla xml binary mesajlarnıı soap mesajlarnı encode yapma ister xml binary mesajlarnı encode yapmak icin window communication foundation,, xml 1.0 specification ister

hem msdn microsoft com da bazı encode ler icin sample ler var hem bazıı encode konfigurasyonlar icin kısa kısa programlama kodları var copy paste yapınca olur

butun visual studio net frameworkleri kurarsam pc yavaşlarmı fazla yükleme olurmu olmazmı öğrenmek isterim

Tmm Türkçe bilmiyosun da İngilizce'de mi bilmiyosun

O dediğin programları hızlandırmak içn visual studio fln kurmana gerek yok, internet hızını optimize edip firewall için port açman yeterli.

MSDN de gördüklerin programcılıkla alakalı şeyler, yazdığın programın performansı ile ilgili, senin kullanacağın programları değil. Okuduğun yazıları dikkatli oku, yarım yamalak okuyup iş yapma...

Bide sırf meraktan soruyorum Kıbrıs'ta Türkçe konuşulmuyor mu ??

Ben ares limewire (dosya paylasım programları) daha cok video bulsun arasın performanslı arama yapsın diye google da dosya paylaşım performansı internet performansı gibi seyler bulamadım network performansını buldum xml data binary dosyaları encode decode olursa trafiğe bir şey olur da performanslı olur xml data binary dosyalarnı encode decode yapan program 1 tane var free yok

Msdn.microsoft. com da xml data binary dosyalar nasıl encode decode edilir onu araştırdım sora işime yarayan önemli sayfalar konular buldum
l
arge data and streaming konusu
binary conent konusu
streaming data konusu
streaming transfers konusu
peer to peer networking konusu
peer resolver konusu ve daha bir sürü konu var önemli

bu konuları okudukdan sora ne lazım ne gerekli daha iyi anladım

Message Transmission Optimization Mechanism (MTOM) Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) special encoding ister MTOM SOAP message encoding ister
Xml data binary hem message encode ister

Msdn de encoding için sample var ama windows communication foundation samples ler ister net framework ister bazı seyler visual studio 03.net visual studio 05 visual studio 08 kurulumları ister

microsoft da güsel seyler buldum
open xml sdk.,. soap toolkit .,. Web Services Enhancements (WSE) 3.0 for Microsoft .NET,, Overview of Web Services Enhancements (WSE) 3.0,,,, Web Platform Installer 1.0,,,, MSXML 4.0 Service Pack 3 (Microsoft XML Core Services).... ASP.NET Futures (July 2007),....vs...
, ama
bazıı seyler visual studio net ,,05 sql server kurulumları ister

ben hem ilkokul mezunuyum hem benim sosyal hayatım yok insanlar la cok az sey yasamıs biriyim hic kız yok diye kafayıı bozdum hayata küsdüm 2.3 sene dir eve kapalı evden işe işden eve benim hayatım pc de ondan turkcem bozukdur yoksa olmaz olurmu kıbrısta türkçe konuşulur tabiii

türkcem bozukdur ama pc ing kullanırım tr de zorlanırım ve bilgisayar ve network systemlerinde servislerin de geçen kelimeleri terim lerii ne anlama geldiklerni anlarım tr pc de onun icin zorlanırım

Herhangi bir şekilde o programları kurmanın bi yararı yok... İnternet hızını optimize etmez..
MSDN Vİsual studio denen programın yardım dosyası niteliğindedir, Visual studioda yazılan programların performansını arttırır, senin ARES'in falan performansını arttırmaz...

Kız yok diye kafayı bozana kadar git dışarıdan bitir ortaokulla liseyi, sonra da üniversiteye girmeye çalış... Hayat televolelerde gördüğün gibi değil, aklını başına al, boş işlerle uğraşma... Git oku...
Hayat bu kadar kolay olsaydı.....

ben iyice araştırdım msdn de biraz bir şeyler öğrendim limewire..ares,,,,,,vb dosya paylaşım programları internet de daha cok dosya program video araması için binary encode yapma ister xml reader xml writer ister xml data encode ister bilgi transferinin kalitesini artırma ister bilgi akışının kalitesini artırmak için Mtom Smtp protocollerini encode yapma ister

encode yapmak için encode konfigurasyon için gerekli programlama kodları var copy paste yapınca olabilir butun visual studio ları indirecem encode konfigurasyonlarnı programlaycam

msdn geliştirme sayfasıdır her seyin çözümü vardır yolu var her seyi anlatır tarif eder msdn de limewire ares ....vb dosya paylaşım programlarıyla ilgili bir şey yazmaz ama

Large data streaming konusu var ,

large data streaming konusundan alıntı
Binary Content
One area where binary encodings are superior to text-based encodings in terms of the resulting message size are large binary data items such as pictures, videos, sound clips, or any other form of opaque, binary data that must be exchanged between services and their consumers. To fit these types of data into XML text, the common approach is to encode them using the Base64 encoding.

To avoid this encoding overhead, the Message Transmission Optimization Mechanism (MTOM) standard allows for externalizing large data elements that are contained in a message and carrying them with the message as binary data without any special encoding. With MTOM, messages are exchanged in a similar fashion to Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) e-mail messages with attachments or embedded content(content içerik demek) (pictures and other embedded content); MTOM messages are packaged as multipart/related MIME sequences with the root part being the actual SOAP message.

21 yasındayım askerliği yapalı 3-4 sene oldu bizim burda 18.de alırlar askere bu yaşdan sora ortaokul okuyamam ben işden eve ev den işe butun gun evde limewire. ares daha cok video arasın diye interneti geliştirmeye ilerletmeye çalışırım

sade visual studio yu değil ki visual studio + visual studio versionlar + visual studio kod larıı kod örnekleri ( code sample kod örneği demek bazı code sample lerin açıklamasında ilgimi çeken kelimeler geçdi provides package support implement development gibi kelimeler geçdi) + visual studio sp lar +
sql server 2000 +versionlar + sp lar + asp ajax + Web Services Enhancements + ado.net data services + MDAC(Microsoft Data Access Components) + msxml sp 3 + msxml software development kit (SDK) + msdn visual studio + msdn kodlar code samples ler + msdn sp lar sade visual studio bir sey yapmaz

bilerek bir şey yapmaya çalışırım microsft download center da olan her programın her seyin altın da açıklaması var nedir napar nolur detayı var
hangi windows lar gerekir hangi programların kurulumu gereklidir sağ üst köşe windows amplemi var sa windows için microsoft amplemi varsa microsoft icin visual studio amplemi varsa visual studio icin dir
ben visual studio amplemi olanları da kuracam çünkü bazıı microsoft windows ürünlerin de visual studio gereklidir der

benim için ooo programların açıklamalarında geçen kelimeler önemlidir ( support supported kelimeler önemli dir secure önemli dir improve önemlidir impement önemlidir stream önemlidir binary önemli dir .....vb daha bir sürü kelimeler var benim için önemli

bütün gün program indirme sitesin de programları incelerim araştırırım açıklamasında performans yazan programların açıklamalarında yeni kelimeler öğrenirim bazı kelimeler de sözlük den yardım da alırım

Geri