Program Ekle/Kaldır dan Silinemeyen Programların Silinmesi PROGRAMSIZ!!!

Mephisto

R€B€L
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
Bazen yanlışlıkla proramı bilgisayarınızdan silmek için programın klasörünü silersiniz. Bu durumda Denetim Masası / Program Ekle-Kaldır da o programı kaldırmaya çalıştığınızda kalkmaz. Bunun için tweakui yardımcı programı kullanabilirsiniz. Yoksa Başlat/Çalıştır/Regedit i çalıştırın

(Çalıştır"ı klavyeden çalıştırmak için win tuşu ile R tuşuna basın.)

1- HKEY_LOCAL_MACHINE "i yanındaki + yı tıklayın açılan listeden

2- Software "i açın, aynı şekilde takip edin

3- Microsoft "u açın

4- Windows "u açın

5- CurrentVersion "u açın

6- Uninstall" ı açın

(Bilgisayarım \HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Uninstall)

Burada Program-Ekle kaldır daki listeyi göreceksiniz. Listeden kaldıramadıklarınızı DEL tuşuna basarak silin.hepsi bu :hhman:

saol dostum....

anlamıyosanız "Regedit" le fazla oynamayın pişman olursunuz. ama bu işler de pişman olmadan öğrenilmiyor. oynamadan önce registry yedeği alın

eline saglık yararlı bilgiler bilmeyenler icin

süpper bilgi teşekkürümüde ettim sagol

çok saol dost

Çok faydalı bi paylaşım teşekkürler.Bu konu yüzünden o kadar muzdarip insan varki ellerine sağlık kardeşim....

tesekkur ler dostum bu komut baya ısıme yarayacak.
arayıpta sılemedım 2-3 programı kaldırdım sayende eyw.

bu bir yontem olarak ise yarayabilir ama belki. programlar tabiri caizse ahtapota benzer her yerde uzantıları vardır ve cogunlukla program files icinde de basi. klasoru sildigimizde basini kesmis oluruz ve fakat etrafta anlamsizca dolasan kollar kalir. regeditte uninstallden sildigimizde ise sadece yaptigimiz bu kollari gorunmez kilmak olur. cunkum programa ait bir cok dosya bilgisayarda cop seklinde bulunmaya devam eder. $ahsi kanaatimce caresi sorunlu programi :tekrar: kurup kaldirmak. veyahutta $ooole guzel bir format cekmektir:)

kardeşim saol sayende belalımdan kurtuldum

eline saglıq.. yalnıs yinede regedit de yapılan oynamalarda gereqen diqqati saglayn yoqsa telafisi olmayan sorunlar a hatta 4mat a qadr yol achılabilme ihtimali chıqar durduq yere.. o nedenle diqqatli olmaqda fayda war.. :)

ii 4umlar saol rebel try..

herhaliqarda yedeini almayı untmayn.. tabyqi.. :)

i661_regedit.gif

Geri