iyiki okumuşum yoksa aşağı yukarı senle aynı şeyleri yazacaktım. ayrıca bunları öğrenen insanların da kolay kolay hackle uğrşamadığını ve daha ciddi ve önemli işlerle uğraştığını, hack tanımının da yanlış kullanıldığını, kastedilenin aslında lamerlik denilen birkaç ucuz yöntem olduğunu ben uzun araştırmalardan sonra öğrendim.
microsoft'un herhangi bir yazılımıyla oynayabilmeniz için o yazılımı yazan kişilerden daha iyi düzeyde bilgi sahibi olmanız gerekmez mi arkadaşlar? mantık bu değil midir? msn denilen şey bir microsoft yazılımı değil midir?
Eline sağlık eklemeyi unutmuşum. Başta assemble olmak üzere alt programlama dillerinden bir kaç tane kullanabiliyorsanız, sunucu ve işletim sistemlerinin temel ayar ve çalışma mantıklarına hakimseniz, network protokollerinden anlıyorsanız, kriptografi konusunda da temel düzeyde de olsa kod yazma algoritma geliştirme beceriniz varsa dünyanın her yerinde en az 10 bin dolar maaşla sorgusuz sualsiz işe başlarsınız.
Buradaki yanlış anlama şundan kaynaklanıyor bence. Bir insan hacker olmak için çok iyi derecede bilgisayar öğrenemez, çok iyi derecede bilgisayar bildiği için hacker olur.
Eğer ben çok iyi bilgisayar öğrenirim hacker olurum diyorsanız windows ile bu işler olmaz. Assemble ve C++ öğrenin önce daha küçük mikro işlemcileri hacklemeye çalışın bakalım. Biz uzun süre digitürk'ün cryptoworks şifreleme sistemini kullanan 3,57 mhz de çalışan pic tabanlı kartını hacklemeye çalıştık. Sizin bilgisayarlarınızın 500'de biri hızı ile çalışan en fazla 32 kb flash hafızasına sahip bu kartın açıklarının bulunması 1 sene sürdü.
Ben hacker olacağım demeyen ama ben deli gibi bilgisayar öğrenmek istiyorum diyenlere tek bir tavsiyem var. Mikro işlemci öğrenin. Makine dilini öğrenmeden makinelerin heximal ve binary olarak yazılımların nasıl üretildiğini görmeden programcı olsanız da, bilgisayardan anlasanız da hiç bir zaman analitik zeka ile düşünemeyeceksiniz.
Bu işin temeli mikro işlemciler ve assamble (son zamanlarda c++ daha iyi) dilidir. Bütün virüsler assemble yazılır, bütün truva atları assemble yazılır. Siz bir mikrochip ile 5 tane lambayı yakıp söndiürecek kodu yazın, sonra windows falan uğraşın. Yoksa photoshop kullanır gibi programcılık yaptıran görsel programlama dilleri ile bu işler zor.
Assemble en alt programlama dillerinden biridir. Makinelere hükmetmenin tek yolu vardır makine dilini öğrenmek.
(bu arada assemble veya c++ endüstri müh. bölümünde falan okutulmasına rağmen orada bile geleceğin mühendisleri bunlardan zar zor sınıf geçerler. bunları öğrenmek öyle her baba yiğidinde yapacağı şeyler değil)
saygılar