Profesyonel Düşünme Testi:))

Focus StyLe

FıRtına'
Reaction score
0
4 basit sorudan oluşan bu test ne kadar "profesyonel" düşünebildiğinizi ölçmeye yöneliktir..

lütfen yanıtlara bakmadan önce her soru üzerinde iyice düşünün..

soru 1: bir zürafayı buzdolabına nasıl koyarsınız.?

doğru yanıt: buzdolabın kapısını açarız. zürafayı içine koyar kapıyı kapatırız

"bu soru basit problemleri çözerken nasıl komplike yollara sapma eğiliminde olduğumuzu gösteren iyi bir örnektir.."

soru 2: bir fili buzdolabına nasıl koyarsınız.?

yanlış yanıt: buzdolabının kapısını açarız. fili içine koyar kapıyı kapatırız.

doğru yanıt: buzdolabının kapısını açarız. zürafayı dışarı çıkarırız. fili içeriye koyar kapıyı kapatırız.

"bu soru davranışlarımızın sonuçlarını düşünmede ne kadar başarılı olduğunu test ediyordu.."

soru 3: aslan kral bir hayvanlar toplantısı düzenlemişti. biri dışında toplantıya bütün hayvanlar katıldı. hangi hayvan katılmamıştır.?

doğru yanıt: fil.. çünkü o sırada buzdolabındaydı..

bu soru hatırlama yeteneğinizi ölçer..

soru 4: her zaman timsahlarla dolu olduğunu bildiğiniz bir nehri geçmeniz gerekiyor.. nasıl geçersiniz.?

doğru yanıt: yüzerek.. bütün timsahlar toplantıya katıldığından hiçbiri nehirde değildir.

bu soru hatalarımızdan ders çıkarabilme yeteneğinizi ölçüyordu..:melek

alıntıdır.

tEşekkürLer :p

walla çok güzeldi ilk 2sine düştüm ama diğerlerinde yırttım:D

bence bu test insanlarla hayvan ilişkisini anlatıyo .. :D eline sağlık .. :D

1)bu testteki mantiga gore toplantida iki hayvan eksik olmali zurafayi da buz dolabina sokmustuk sonucta.
2)buz dolabina sokma isine gelince testte iddia adildigi gibi hic komplike fikir yurutmedim, "canli olarak" sarti olmadigi icin direk parcalayarak soktum buz dolabina:) buz dolabinin yeterli hacme sahip olmasi sartiyla en mantiklisi bu gorundu

Egito Ergo Sum muydu la o :durdurun:durdurun

Bu testi bana ilkokul hocam bile sormuyodu..

Eğer ben böyle düşünmüyorsam Profesyonel Düşünme Testi olmam olamaz :durdurun:durdurun

hepsini ilk okuldan biliyom paylsaım için saols...

Geri