Fatih Hoca
Banned
- Reaction score
- 0
Evlilik hazırlığı yapan 33 yaşındaki Hüseyin Gökhan Kaygu-suz’u, silah denemesi yaparken vurarak ölümüne neden olan galerici Mehmet E.’nin, 28 gün sonra tahliye olduğu ortaya çıktı. Bilirkişi, Kaygusuz’un vurulduğu olayda emekli emniyet müdürünü asli suçlu olarak gösterdi.
21 Temmuz 2007’de GS posterini vurmak isterken, Hüseyin Gökhan Kaygusuz’un ölümüne neden olan Mehmet E. aynı gün tutuklanmıştı. Mehmet E. sadece 28 gün cezaevinde kaldıktan sonra 18 Ağustos günü, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir başka ifadeyle, haberin Hürriyet’te yayımlanmasından iki gün önce Mehmet E. özgürlüğüne kavuşmuştu.
AİLE ADLİYEDE
Mehmet E.’nin serbest bırakılmasının ardından Kaygusuz ailesi, dün Sincan Adliyesi’ne giderek soruşturmayla ilgili yetkililerden bilgi aldılar. Anne Aysel Kaygusuz, adli tatilin tamamlanmasının ardından, Mehmet E.’nin yeniden tutuklanması için bir üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını söyledi.
AVUKATTAN İTİRAZ
Mehmet E.’nin avukatı tarafından bir üst mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde ise olayla ilgili delillerin karartılmasının mümkün olmayacağı, ölümün kasten değil dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana geldiğine dikkat çekildi.
KUSUR MÜDÜR’DE
Soruşturmayla ilgili rapor hazırlayan bilirkişi, beylik tabancasını, Mehmet E.’ye kullandıran emekli Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Ö.’nün asli kusurlu olduğunu belirtti. Mehmet E.’nin ise silahı kullandığı için ikinci derecede suçlu olduğu bilirkişi raporunda ifade edildi.
SİLAH PATLADI
Mehmet E., savcılıkta verdiği ifadede, emniyet müdürünün iki silahı, tetiklerini düşürdükten sonra kendisine verdiğini belirterek şunları söyledi: "İki tabancayla karşı duvara nişan alarak tetik düşürdüm. Karşı tarafta da Galatasaray takımının posteri vardı. Buraya nişan almamı söyledi. Mustafa Kemal Ö. üçüncü tabancayı şarjörünü çıkarmadan bana verdi. Ben de aynısını yaptım ve tetik düşürdüm. Silah birden patladı. Aniden paniğe kapıldık. Kartonpiyerin diğer tarafına geçtiğimizde Hüseyin Kaygusuz’un kanlar içinde kaldığını gördüm. Oradaki duvarın kartonpiyer olduğunu bilmiyordum. Daha doğrusu normal duvar olarak görüyordum."
ANLAYAMAMIŞ
Mustafa Kemal Ö. ise ifadesinde Mehmet E.’nin silahı aldıktan sonra mermiyi ağzına verip ateş ettiğini ileri sürerek, "Ben kendisine tabancanın şarjörünün takılı olduğunu söyleyemeden, Mehmet’in elindeki tabancanın mekanizmasını kırarak tetiği düşürmesi bir oldu. Kaygusuz’un nasıl öldüğünü anlayabilmiş değilim. Son derece üzgünüm" dedi.
Hürriyet
Kaynak