Mayhoş
mayhoş
Malzemeler:
3yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 adet portakal
1 su bardağı süt olacak
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
Yapılışı:
Yumurta ve şeker beyaz oluncaya kadar çırpılır. İçine yoğurt ve sıvı yağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Portakal kabukları ile birlikte bütün olarak rendelenir.
Un ve kabartma tozu da elenip ilave edilerek tekrar çırpılır. Karışımın yarısı ayrı bir kaseye aktarılır buna kakao ilave edilerek karıştırılır. (arzuya göre tek kakaolu yada sadede yapılabilir) yağlanmış kek kalıbına bir kakaolu bir sade karışımdan sırayla dökülerek 180derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 30dk. sonra bir kürdan batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Dilimleyerek servis yapılır.
3yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 adet portakal
1 su bardağı süt olacak
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
Yapılışı:
Yumurta ve şeker beyaz oluncaya kadar çırpılır. İçine yoğurt ve sıvı yağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Portakal kabukları ile birlikte bütün olarak rendelenir.
Un ve kabartma tozu da elenip ilave edilerek tekrar çırpılır. Karışımın yarısı ayrı bir kaseye aktarılır buna kakao ilave edilerek karıştırılır. (arzuya göre tek kakaolu yada sadede yapılabilir) yağlanmış kek kalıbına bir kakaolu bir sade karışımdan sırayla dökülerek 180derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 30dk. sonra bir kürdan batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Dilimleyerek servis yapılır.