Politik Fıkralar

Øguz

Altın Üye
Reaction score
0
DEVLET SIRRI

İçip kafayı bulan bir sarhoş, sokakta 'öküz başbakan öküz başbakan' diye sayıklıyormuş. İki polis adamı karakola götürmüşler. Sonra adam mahkemeye çıkmış. müebbet hapis cezası almış. müebbet hapis cezasına gitmeden önce cezasının nedenini sormuş:

-Bu ülkede demokrasi vardı hani? Herkes istediğini söyler.

-Senin suçun o değil ki... Devlet sırlarını açıklamak...

--------------------------------------------------------------------------------

AKILLI EŞEK

Milletvekilinin biri bir köyu gezerken, bağlı olduğu değirmeni döndüren bir eşek görmüş.

Yanındaki köylüye sormuş:

Bu eşeğin boynundaki zil ne işe yarıyor ?

Efendim, demiş köylü, o zil sustuğunda eşeğin durduğunu anlıyorum. Müdahale edince tekrar harekete başlıyor.

Akıllıca, demiş vekil peki eşek olduğu yerde durup da başını sağa sola sallarsa nereden anlayacaksın durduğunu?

Anlayamam ama, ne gezer efendim sizin gibi akıllı eşek buralarda...

--------------------------------------------------------------------------------

MEMUR MAAŞLARI

ABD Başkanı, İngiltere Başbakanı ve Türkiye Başbakanı bir gün bir toplantıda bir araya gelmişler.

Tabii, 3 lider bir arada olur da, sormaz mı gazeteciler? Önce ABD başkanına sormuşlar:

- ABD'de bir memur ne kadar parayla geçinir? Siz kaç para veriyorsunuz?

Başkan cevap vermiş:

- Valla ben memura en az 2000 dolar veririm. 1000 doları ile geçinirler. Geri kalan 1000 doları ne yaparlar, nerede harcarlar, hiç sormam.

Gazeteciler aynı soruyu İngiltere başbakanına da sormuşlar. O da cevap vermiş:

- Ben, memuruma ortalama 3000 sterlin veririm. Geçinmesi için 2000 sterlin yeterli. Artan 1000 sterlini ne yapar, nerede harcarlar, sormam, beni hiç ilgilendirmez.

Her ikisinden bu cevapları alan gazeteciler, aynı soruyu bizim başbakana da sormuşlar.

- Valla, demiş bizimki, Türkiye'de bir memurun geçinebilmesi için en az 1,5 milyar lira lazım. Ama ben taş çatlasın 750 milyon lira veriyorum. Geri kalan 750 milyonu nereden bulurlar, nasıl geçinirler hiç sormam.

Nasrettin Hoca Fıkraları

Abdestsiz

Nasreddin Hoca bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş.Ağaçta bulunan biri de onu izliyormuş.
Namazı bittikten sonra namazımın kabul olması için Allah'a dua etmeye başlamış.
-Allahım sen namazımı kabul et.
Ağaçtaki adam:
-Etmem diye cevap vermiş.
Hoca şaşırmış.Tekrarlamış.
-Alahım sen kıldığım namazı kabul et.
-Etmem.
Hocanın şaşkınlığı iyice artmış.Yine:
-Allahım sen namazımı kabul et
demiş.
Ağaçtaki adam tekrar:
-Etmem deyince hoca sinirlenmiş.
-Etmezsen etme.Zaten abdestsiz kılmıştım.

Ağzına Ot Tıkamışlar

Bir gün Hoca'nın bir köye gideceği tutmuş. Öyle sıcak bir günmüş ki, kuş bile kanadını kımıldatmıyormuş. Böylesi günde yola çıkmak delilik değil de nedir! Yorgunluk bir yandan, susuzluk bir yandan Hoca'nın imanını gevretmiş, şu yokusun başında, şu inişin dibinde derken, Allah önüne bir çeşme çıkarmış.Hemen, oluğuna sokulan tıkacı çıkarıp ağzını dayamış ama, öyle bir akışı varmış ki, üstü başı ıslanmış; neye döndüyse dönmüş. O zaman Hoca bir lahavle çekip:
-Tevekkeli değil, böyle deli deli aktığın içindir ki, ağzına ot tıkamışlar ya senin! demiş.

Allah Biliyor

Nasreddin Hoca bir cimri tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş. Nasreddin Hoca bayat ekmeği dişi kesmeyince sinirinden balı kaşıkla yemeye başlamış. Ev sahibinin gözü yerinden oynamış :
-Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini sıyırır, demiş.
Nasreddin Hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve :
-Kimin içinin sıyrıldığını Allah biliyor, demiş.

Baklava

Hoca aksamleyin eve doğru yürürken, baklava seven bir köylüyle karşılaşır.
-Hoca, kısa bir süre önce bir adam büyük bir tepsi baklava götürüyordu...
-Beni ilgilendirmez!
-Fakat adam tepsiyi sizin eve götürüyordu.
-O zaman seni ilgilendirmez!

Bize De Uğrardı

Arkadaslari Hoca'ya, kati bir koca olmadığına, takılırlar:
"Hoca, karın tüm zamanını komşu arkadaşlarıyla geçiriyor!"
"Hayır doğru değil. Eğer doğru olsaydı, bize de bir ara uğrardı!" diye cevaplar Hoca.

Düşünür

Nasreddin Hoca Akşehir pazarında bir adamın başına toplanmış olan kalabalığa yaklaşır.Satıcı elindeki kuşu satmaya çalışmakta ve fiyatı ise çok yüksek 50 Akçe, yan taraftaki tavuklar ise 5 Akçe. Hoca bir türlü fiyattakı aşırı farkı anlayamaz ve sorar
-Hemşerim bu nasıl kuş 50 Akçe istersin?
-Hoca efendi bu bildiğin kuş değildir bunun özelliği var.
-Neymiş özelliği?
-Hocam bu kuşa papağan derler ve konuşur.
Hoca aniden hemen eve koşar, kümesten hindisini kaptığı gibi pazara döner. Papağan satmakta olan adamın yanına durur ve yüksek sesle;
-Bu gördüğünüz kuş sadece 100 Akçeye, gel, gelll!
Herkesten çok papağan satan şaşar bu işe ve sorar.
-Hocam 100 Akçe çok değil mi bir hindi için?
-Sen 50 ye satıyorsun ama
-Dedim ya hocam benim kuş konuşur ama
-Öyleyse, benimki de düşünür.

Haspa

Hoca Nasreddin camide vaaz verir : -Sakın ola karınız, kızınız süslenip püslenip açık saçık kıyafetlerle sokağa çıkmasınlar. -Ama hoca senin kız hepsini de yapıyor, diye biri itiraz eder. Hoca da : -Ama haspaya da yakışıyor değil mi?

Kara Kaplı

Bir keresinde, Hoca Akşehir'de ki mahkemeye kadı tayin edilir. Bir gün bir adam koşarak mahkemeye gelir ve Hoca'ya:
-Farzedelim iki inek mera da dövüştü ve biri öldü, Hoca Efendi. Öldürenin sahibi sorumlu tutulacak mıdır?
Adamın hilekar gözlerini farkeden Hoca dikkatliydi.
-Yerine göre, der, hüküm vermeden.
-Karar vermene yardımcı olabilir, Hoca Efendi. Senin inek benimkini öldürdü!.
-Bu halde, genel olarak bilindiği gibi inekler hayvandır. Hayvanlara sebep bağlanmadığından dolayı, kesinlikle sorumsuzlardır. Bu yüzden de, sahibi sorumlu tutulamaz!
-Özür dilerim, Hoca Efendi, dilim sürçtü. Benim inek seninkini öldürdü demek istemiştim!
Bu haber üzerine, Hoca'nın kanı beynine sıçrar. Sakalını çeker, kalkar ve yeniden oturur.
-Bu ilk düşündüğümden daha karmaşık bir durum, der. Memurluğunun tüm ağırbaşlılığıyla katibine döner ve ekler "yanında ki rafta duran kara kaplı kitabı ver bakayim!"

Sana Ne

Birgün nasreddin hoca eve doğru yürüyormuş bir arkadaşı arkadan seslenmiş aman hoca gördünmü biraz önce geçen helva kazanını ağzına kadar doluydu.Hoca istifini bozmadan banane demiş.Arkadaşı ama hoca helve kazanı sizin eve gidiyordu buna ne dersin demiş hoca yine istifini bozmadan ozaman sanane demiş.

Temel Fıkraları

Boşanma

Temel ile Fadime boşanmaya karar veriyorlar.Ancak çocukları yarı yarıya paylaşmaya imkan yoktur.Yedi ikiye bölünemiyor. Temel:pi tane taha yapalım, sekiz içiye bölünür,ozaman sorun kalmaz,diyor.
Dokuz ay sonra Fadime ikiz doğurur.

Deve Kuşu

Temel Avustralya'ya deve kuşu avlamaya seyahate çıkıyor. Orada malzemelerin hazırlayıp maceraya atılıyor. Bir virajı dönünce bakıyor 15, 20 tane devekuşu. Hemen arabayı durduruyor silahını doğrultuyor. Devekuşları silahı görünce ürkerek kafaları-ını kuma gömüyorlar. yani kendi akıllarınca saklanıyorlar. Temel etrafa bakıyor. ve kendi kendine sinirli sinirli soruyor:
- Ulan nereye gitti bu hayvanlar?

Ehliyet

Temel arabasıyla giderken kırmızı ışıkta geçer ve polis durdurur ve ehliyetini ister
Temelde,verdunuzmuda isteyrusunuz der.

Fax

Temel,Alman,Japon uçakta giderken Temel hava atmak amacıyla cep telefonunu çıkarıp konuşmaya başlar.Bunu gören Alman elini tel şeklinde yapıp(baş parmak kulağa,serçe parmak ağza doğru)konuşmaya başlar.Temel ve Japon "Ne yapıyorsun?" diye sorunca Alman:Telle konuşuyorum.Baş parmağımda alıcı,serçe parmağımda verici var,der.Japon da kendi kendine konuşmaya başlar.Alman ve Temel "Ne yapıyorsun?"diye sorunca Japon:Telle konuşuyorum.Dilimin altında verici,kulağımın içinde de alıcı var,der.Buna bozulan Temel bir çare bulmayı ister.hava atmak ister ve bulur.Temel birden osurur ve Alman ile Japon "Ne yaptın?"diye sorar. Temel:Memlekete fax çektum da

Giyotin

Devrin birinde, bir alman,bir ingiliz ve bizim temel amerikada birlikte suç islemisler ve mahkeme idam edilmelerine karar vermis. hakim bizimkilere üç seçenek sunmus( ilk önce almana) ;
-asilmayi,yanarak ölmeyi mi yoksa giyotini mi tercih edersin?
alman düsünmüs.yanarak ölmek aci verir, idamda can cekisirim en iyisi giyotin...
kafasini sokmuslar cellat ipi cekmis tak giyotin almanin kafasina gelince durmus...
halktan sesler yükselmeye baslamis,
hakim;
-bu allahin sevgili kuluymus bunu serbest birakin.
serbest birakmislar almani.
sira ingilize gelmis ingilize de ayni secenekler sunulmus.ingilizde düsünmüs...
himm yanarak ölmek aci verir, idamda kötü, en iyisi giyotin...
kafasini sokmuslar cellat ipi cekmis giyotin inmis inmis ingilizin kafasinin üstünde durmus yine...
halktan sesler yükselmeye baslamis yine.
hakim;
-bu da allahin sevgili kuluymus bunu da serbest birakin.
ingilizide serbest birakmislar,sira temele gelmis..
hakim yine ayni soruyu sormus.
-yanarak ölmek mi?,idam mi? giyotin mi?
temel düsünmüs ve cevap vermis,
-yanarak ölmek aci verir,giyotininiz de bozuk zaten en iyisi asin beni..

Gökdelen

Temel köyünden İstanbul'a gelir. İstanbul'da büyük bir gökdelen görür bu büyük gökdelene baka kalır katlarını saymaya başlar. Bunu gören yankesici temel yanına yanaşır ve:
-Kaç kat saydın,kaç kat saydıysan kat başına para vereceksin.
-Temel 28 der ve ücreti öder.

Adam parayı alır gider,arkasından temel UYY KANDIRDIM ENAYİYİ 35 KAT SAYMIŞTIM.

Kabadayı

Temel Trabzonun kabadayısıydı.Elinde tesbih cekedi sırtın da kendinden emin olarak dolaşıp dururdu.Birgün gene bu halde kahvenin önünden geçiyordu.Tam kahvedekilere selam vermişti ki ensesine sert bir tokat yedi.Lan ne oluyoruz diye tam döndü ki o ne karşısında kendinin iki katı bir adam.Şöyle bir kahveye baktı herkes temele bakıyor.Temel yiğitliği boka sürmemek adama dönüp;
-bilader gerçekten mi vurdun şakadan mı ? diye sorar.
Adam kendinden emin bir şekilde ;
-gerçekten vurdum bilader ..der
Bunun üzerine Temel bozuntuya vermeden;
-İyi zatan şakadan hoşlanmam ...

Kafatası Avcısı

Temel ve Dursun Amerika'da bir Kızılderili kafa derisi getirene 100$ dolar verildiğini duyunca zengin olma umuduyla yola koyulmuşlar. Amerikaya varınca da hemen araziye çıkarak Kızılderili aramaya başlamışlar. Bir gün, iki gün, üç gün dolaşmışlar ama nafile. Derken dördüncü günün sabahında Temel bir uyanmış ki, etrafları savaş boyaları sürmüş onlarca Kızılderiliyle çevrili. Hemen Dursun'u dürtmüş...
- Dursun, kalk ula kalk, paranın ...mına koyduk

Kim O?

Temel çok acıktığı bir gün yeni açılan bir lokantaya gitmiş. Hemen girer girmez bir masaya oturmuş ve bir tabak çorba istemiş. Aradan 20 dakika geçtiği halde çorba gelmeyince tekrar istemiş. Garson tamam deyip gitmiş ama nafile. Ne gelen var ne giden. Bu sırada temelin gözü yan masaya takılmış. Gazete oturan adamın önünde bir tabak çorba durmaktaymış. Temel çaktırmadan çorbayı yürütmüş ve içmeye başlamış. Tam çorbayı bitirmek üzereymiş ki tabağın dibindeki kılı fark etmiş. Ve bütün çorbayı kusarak tekrar tabağa boşaltmış. Bu esnada gazete okuyan adama usulca dönerek temele
- Ne o birader! demiş. Çorbanın dibindeki kılı sende mi fark ettin?

Maç

Rizeli imamlarla Trabzonlu imamlar turnuva düzenleyip ayda bir maç
yaparlarmis. Ama maci hep Rizeli imamlar kazanirlarmis.
Trabzonlular bir gün "bu böyle gitmez, buna bir çare bulalim, hep
yeniliyoruz demisler. Takim kaptani olan Temel Hoca öyle bir
teklifte bulunmus. Ula bizim Trabzonsporlu Hami'ye sari cübbeyi giydirelim,
"Bu da bizim Hami Hoca, merkez caminin imami,
yeni tayin oldu" diye kandiririz demis. Bu teklifi kabul edilmis ve ilk
maçta Hamiyi de alip Rizeye maça gitmisler. Ama maci yine 2-1 kaybetmişler.
Dönüşte takim kaptanı Temel Hocaya komşusu sormuş:
Temel ne oldu maçın sonucu, kazanabildinizmi?
Yok ya, Rizeliler bizi 2-1 yendiler.
Yapma ya, kim atti golleri? Bizim golü Hami Hoca atti,
onlarin golleri de Del Pierro Hoca ile, Roberto Carlos Hoca atti ...

Mezarlık

Dört kişilik bir eğitim uçağı karadenizde mezarlığa düşmüş...... Lazlar 80 ceset çıkarmışlar ve olu sayısının artmasından korkuyorlarmış

Pilot Temel

Pilot Temel telsize var gucuyle bagiriyordu :
- "Ula, sag motor bozuldu. Duseyrum, duseyrum.Meydey duseyrum.Kule duseyrum."
Kule hemen cevapladi :
- "Mesaj anlasildi. Yerinizi bildirin, yerinizi bildirin."
Temel gayet ciddi :
- "Pilot kabini, ondeki sol koltuk, pilot kabini, ondeki sol koltuk!."

Temel Amerika da

Temel, arkadaşı Dursun'un mektubunda "Temel valla burada yerdeki paraları toplasan zengin olursun!" demesi üzerine kalkar Amerika'ya gider. Uçaktan iner inmez bir bakar ki yerde 100$. Yüzünü buruşturur ve şöyle der
- Hadi canım sende ilk günden işe mi başlanır.

Vasiyet

Temel hasta yatağında karısına son vasiyetini söyler,
- Ben öldikten sonra hemen evlenesun!
Karısı üzgün bir şekilde başıyla onayladıktan sonra dışarı çıkar. Temel'in yanında bulunan arkadaşı sorar
- Uşağum neden böyle dedun. Hiç insan karısinun başkasıyla evlenmesini ister mi? Temel yanıt verir,
- Ula Dursun ha ben öldükten sonra hiç değilse bir kişi arkamdan üzülsün isteyrum!

Sünnetçi

Temel,İngiliz ve Fransız bir trende gidiyorlarmış.Bir sinek Fransız'ı rahatsız ediyormuş.Fransız çekmiş kılıcını sineği otadan ikiye bölmüş.Cebinden kimliğini çıkarıp:
-Fransız Kraliyet Ailesi.demiş.
Başka bir sinek İngiliz'i rahatsız ediyormuş.İngiliz kılıcını çekmiş ve sineği ortadan ikiye bölmüş.Sonra cebinden kimliğini çıkartıp:
-İngiliz Kraliyet Ailesi.demiş.
Başka bir sinek de bizim Temel'i rahatsız ediyormuş.Temel kılıcını çıkartıp sineğe sallamış.Sineğe hiç birşey olmamış.Sonra cebinden kimliğini çıkartıp:
-Fenni sünnetçi demiş...!!

10 Laz

Adamın birinin babası hastalanıyor ve doktora götürüyorlar.
Dr; bu adamın beyninin değişmesi lazım
Adam; Beyni nerden bulurum Dr.bey
Dr; Taksim Pamuk eczahanesinden

Adam söylenen adrese gidiyor ve eczacıdan beyni alıp geliyor ve babasına taktırıyor ve baba kurtuluyor.
Adamın temel adında bir laz arkadaşı vardır onunda babası aynı hastalığa yakalanıyor.Arkadaşına derdini anlatıyor adamda kolay oldugunu söylüyor başından geçenleri anlatıyor.
Temel eczahaneye geliyor ve eczacıya baa bir beyun verirmisunuz diyor
Eczacı; Ne beyni olsun efendim diyor
Temel; Laz beyni olsun diyor
eczacı beyni verip on milyon olduğunu söylüyor
Temel; Ha bunu arkadaşum geçen gün bin liraya alduda baa niçin onbin liraya vereysunuz diyor.
Eczacı; Efendim o normal beyindir.Bu laz beyni on lazı kesiyoruz birinden beyin çıkıyor.

Zenci

Temel amerikada bir gece kalacakmış fakat oteller full dolu yalvar yakar bir oda bulmuş fakat odayı sabaha kadar bir zenciyle paylaşmak zorundadır.Odayaçıkar zenci adam yatakta uzanmaktadır,şöyle bir temele bakar temelde aşağalarmış gibi onu süzmektedir adam kendisini küçük gördüğünü fark etmiştir.Gece olur yataklarına çekilirler temel resepsiyonu arayarak yarın beni sabah 7 de kaldırın der ve yatar sabah saat 6 gibi zenci temelin suratını siyaha boyar ve çıkıp gider.Saat 7 de resepsiyondan ararlar
Bey efendi saat 7 uyandırmamızı istemiştiniz derler.
Temel kalkar ve lavaboya gider aynaya baktığında şaşırır ve bağırmaya başlar:
Ula salaklar yanlış adamı uyandırmış.

Otaban

Temel otobanda arabası ile son sürat yol almaktadır.Bir anda radyoda dinlediği müzik sesi kesilir ve bir anons verilir; "Dikkat.. Dikkat..tüm sürücülerin dikkatine otobanda bir araç oldukça süratli bir şekilde ters yönde ilerlemektedir." Anonsu duyan Temel kendi kendine söylenir.
"Hangi biri be kardeşim... hangi biri?..."

Şarampol

Temel bir şirkette otobüs şoförüymüş. Bir gün otobüsle şarampolden aşağı yuvarlanmış. Otobüsten tek sağ Temel çıkmış. Ambulansta sormuşlar:
-Kaza nasıl oldu?
Temel de:
-Otobüsle cideydum ki iki koyin karşima çiktu, ben de kaza yaptum.
Ambulanstakiler çıkışmışlar:
-Lan salak koyunları ezseydin de yolcular ölmeseydi!, demişler.
Temel doğrularak cevap vermiş:
-Ben de öyle yaptım. Birinci koyinu hakladum, ikincisi şarampole kaçtu! demiş.

Geri