Polinom Fan Club (Protesto)

LeaDerLyCa

New member
Reaction score
0
Matamatik Polinomlar konusu nedir .. ? Ne işe yarayacak bu yaF .. ? OkuLu bitirmiş HackHeLL veya Üniversite okuyanlar bakabilirler mi ? Bu Polinomları nerede kullanıyoruz ...

Hadi BaşlayaLım​

9te5qw.gif

Bulasak da mı saklasak Bulamasak da mı saklasak ?

mm4rpz.gif

Kendisini yakından tanıma şansı bulduk ve çok sevdik. İsmi bile karizma...

1g52sy.gif

Not : Kırmızı renkle yazılan tanımdır.

"x" belirsiz... belirleyin artık şu x'i bütün dünya rahatlasın ..."n" doğal sayı... en doğal sayı, yok artık organik doğal sayı ...ve... ! ..."a0,a1,a2,...,an-1,an" birer gerçek (reel)... gerçek (reel), normalde parantezin içinde açıklama yazardı ama neyse. yani gerçek mi türkçe reel mi ...sayı olmak üzere, "P(x)=a0+a1x+a2x^2+...+an-1x^n-1+anx^n"... looking for tercüman with yemin ...ifadesine x değişkenine bağlı, ... aynı zamanda da belirsiz bu, bişey hem belirsiz hem değişken olabilir mi ? belirsiz bişey nasıl değişebilir ki ...gerçel... kitapta gerçel yazıyo (güvender), reçele 5 kala ...kat sayılı polinom denir.

* Yazılıdan kötü not aldım aileme bunu nasıl anlatıcam ?
* Ailenize itinayla polinomları anlatınız. Anlamazlarsa hak vereceklerdir.

PROJE

Matematik öğretmenlerine opsiyonel plaka projesi

egxt1d.jpg

İşin özü:

2jcbtyh.gif

Neden Anlatıyorlar Bunu .. Amaç ne .. Nerede karşımıza çıkacak ...

matematikten nefret ediyorum :eek:ut:

yaşasın Türk Dili ve Edebiyatı :biggrin

şu an hala polinomları görüyoz kafayı yicem valla

valla kafam basmıyo bu matematik işine napcaksam bide elektronikciyim

trigonometriyi görüün de bi hele:D

canım =) benim fikrimi biliyorsun biz bir donem ders olarak gördük üniversitede illa pratikte uygulanır olması gerekemz kı :) turkcedeki somut soyut kelimeler gibi düşün :) integrali de elle tutuamazsın ama gel gor ki marmarada teknik egitimde bir donemlik tek başına ders oalrak okutuluo :D

o ailenize anlatın mevzusu var ya :D cevap verirler size itinayla şöle derler :D
yapanlar nasıl yapıor tüüüüüü bi de cevap verıyor bana :D

Bende çıldırcam ya. Sınavda ne halt yicem onu düşünüyorum :D

10.sınıftayım polinomları gösteriyorlar sınavım 35:Diğrenç bişey polinoomlar ilerde ne işimize yarıcak çok merak ediorum

Ethnic olur mu gunun her saatı sana lazım olacak polınomlar :hhmanD

İşe gırerken olmazsa olmaz sarttır polınom bılmek :hhmanD

Kız ıstemeye gıderken soruyorlarmıs polınom bılıyo musun dıye :hhmanD

..єЯDєM..;3694710' Alıntı:
Ethnic olur mu gunun her saatı sana lazım olacak polınomlar :hhmanD

İşe gırerken olmazsa olmaz sarttır polınom bılmek :hhmanD

Kız ıstemeye gıderken soruyorlarmıs polınom bılıyo musun dıye :hhmanD

Desene o yüzden bu ülkede o kadar kız kaçırıyorlar :hhmanD:hhmanD:hhmanD

Biz Farkında OLmasak Da PoLinomu Hayatımızın Her Anında KuLLanıyoruz.
Sadece PoLinomu KuLLandığımızın Farkında DeğiLiz.
En Ufak ir MatematikseL İşLem, En Basitinden Bir TopLama-Çıkarma İşLemi BiLe PoLinom TemeLine Dayanır.
Cebindeki Paranın Hesabını Yaparken De KuLLanırsın PoLinomu..
BakkaLdan iki EkmekLe 3 Yumurta ALırken KuLLandığın Şey De PoLinomdan Başka Birşey DeğiL AsLında.
Tâbi Bunun Farkına Varıp BakkaLa Gidip GeLirken Attığımız AdımLarı Da PoLinoma DayandırabiLiriz.
Ancak En İyisi Bunun Her Zaman Da Farkında OLmamak.
Yoksa Kafayı Yer İnsan.
Nefes ALıp Vermek Gibi, Bâzen Farkındayız Bâzen DeğiLiz...
Ama Farkında OLsak Da OLmasak Da Nefes ALmaya Devâm Ederiz.

PoLinomdan Bu Kadar Korkmaya,Çekinmeye De Gerek Yok.
En ÖnemLi Sorunumuz Ben Bu Konuyu AnLamam, Matematikten Hiç Çakmam Deyip De İpin Ucunu SaLmak.
HaLbuki AnLamaya BaşLadıkça ZevkLi HâLe GeLir Matematik.
X'ten Korkanı Matematik Çarpar.
Gidin Arayın BuLun Şu X Nereye SakLandıysa SakLandığı DeLikten Çıkarın. :victory

polinomu bu kadar takarsanız oda size takar güzelce calışın olur anlarsınız.Benim lise 2 ye giden kardeşimde şuan uğraşıyo gibi görünüyo daha ilk defa görüyo zaten calışmıyoda calışırsanız olur ...

Ben inşaat mühendisliğinde okuorm ve polinomlar olmassaydı ; bir camiinin kubbesini kafadan yapmak zorunda kalırdık,eğimli yüzeyleri somut hale getirirken hatasız çalışmasını istiosan polinom kullanmak zorundasın,sana bi rivayeti söyliim; Mimar Sinan kendi olanaklarıyla 8 . dereceden bir polinomu çözebiliyormuş.

Ben inşaat mühendisliğinde okuorm ve polinomlar olmassaydı ; bir camiinin kubbesini kafadan yapmak zorunda kalırdık,eğimli yüzeyleri somut hale getirirken hatasız çalışmasını istiosan polinom kullanmak zorundasın,sana bi rivayeti söyliim; Mimar Sinan kendi olanaklarıyla 8 . dereceden bir polinomu çözebiliyormuş.

eide ben bilgisayar okuyorum .. :hhmanD

ayh yafrumm yasık sana bea :saskin

halimden çok memnunum yaf :durdurun

yaşasın fars dili we latin dili edebiyatıı :biggrin:biggrin

Biz Farkında OLmasak Da PoLinomu Hayatımızın Her Anında KuLLanıyoruz.
Sadece PoLinomu KuLLandığımızın Farkında DeğiLiz.
En Ufak ir MatematikseL İşLem, En Basitinden Bir TopLama-Çıkarma İşLemi BiLe PoLinom TemeLine Dayanır.
Cebindeki Paranın Hesabını Yaparken De KuLLanırsın PoLinomu..
BakkaLdan iki EkmekLe 3 Yumurta ALırken KuLLandığın Şey De PoLinomdan Başka Birşey DeğiL AsLında.
Tâbi Bunun Farkına Varıp BakkaLa Gidip GeLirken Attığımız AdımLarı Da PoLinoma DayandırabiLiriz.
Ancak En İyisi Bunun Her Zaman Da Farkında OLmamak.
Yoksa Kafayı Yer İnsan.
Nefes ALıp Vermek Gibi, Bâzen Farkındayız Bâzen DeğiLiz...
Ama Farkında OLsak Da OLmasak Da Nefes ALmaya Devâm Ederiz.

PoLinomdan Bu Kadar Korkmaya,Çekinmeye De Gerek Yok.
En ÖnemLi Sorunumuz Ben Bu Konuyu AnLamam, Matematikten Hiç Çakmam Deyip De İpin Ucunu SaLmak.
HaLbuki AnLamaya BaşLadıkça ZevkLi HâLe GeLir Matematik.
X'ten Korkanı Matematik Çarpar.
Gidin Arayın BuLun Şu X Nereye SakLandıysa SakLandığı DeLikten Çıkarın. :victory

bir endüstri mühendisliği öğrencisi olarak söylemlerine harfiyen katılıyorum kardeşim
ağızna sağlık​

Geri