poebot,rbot... ne bunlar

soresus

New member
Reaction score
0
selam
başlıkta yazdığım gibi ikidebir POEBOT.NAN,RBOT vs.. gibi bazı sanırım truva atı olabilir tehditlerle karşılaşıyorum. bilgisayarı yeni kurdum. yeni xp yüklendi. nod32 kullanıyorum. bunları yakalıyor karantinaya gönderiyor ama sürekli tekrar ediyor. kaynağı nedir nasıl kurtulabilirim ve zararı ne olabilir bunların? zaten ne oldukları hakkında fikrim bile yok. nerden bulaştı hiçbir yere girmeden onuda anlamış değilim. ilginiz için teşekkür ederim

soresus' Alıntı:
selam
başlıkta yazdığım gibi ikidebir POEBOT.NAN,RBOT vs.. gibi bazı sanırım truva atı olabilir tehditlerle karşılaşıyorum. bilgisayarı yeni kurdum. yeni xp yüklendi. nod32 kullanıyorum. bunları yakalıyor karantinaya gönderiyor ama sürekli tekrar ediyor. kaynağı nedir nasıl kurtulabilirim ve zararı ne olabilir bunların? zaten ne oldukları hakkında fikrim bile yok. nerden bulaştı hiçbir yere girmeden onuda anlamış değilim. ilginiz için teşekkür ederim

c:\windows\system32\axifp.exe
c:\windows\system32\csrs.exe
c:\windows\system32\ewjz.exe
c:\windows\system32\explorer.exe
c:\windows\system32\firewall.exe
c:\windows\system32\hhkrle.exe
c:\windows\system32\ihape.exe
c:\windows\system32\isass.exe
c:\windows\system32\issass.exe
c:\windows\system32\jixwc.exe
c:\windows\system32\lssas.exe

Genelde buismlerde atar qendini..

http://www.nod32th.com/content/view/3688/303/lang,en/

Nod ichn güncellemesini üstteqi linqde bulabilrsn..

St.AnGeR yeterince yardımcı olmuş..dediği gibi Nod32 yi güncellemeyi tamamlaması için bekle..Nod32 sistemdeki virüsü bulup genel serverlere gönderiyo ve bir kaç gün sonra virüs için updateler indiriyo...İnşallah halledersin...:eek:

neyse kolay gelsin..

şimdi üstüne bide fareed.arab-hacker.org adlı bi siteye sözde bemi bağlanmak istediğim yönünde mesajlar geliyo ve bilgisyar benim bilgim dışımda bi haltlar karıştırıyor:) yinede ilginiz için teşekkürler

Geri