plesk panelde vbulletin databases kurulum

0ğuzhan

New member
Reaction score
0
arkadaslar plesk panelde vbulletin kurulurmu yani databases sorunu arkadaslar bunu anlatabilecek var mı. acele lazım . arkdaslar elimde 500 mb yer var ama bulletin kuramadım .plesk hostu olan bi anlatabilirmi. nasıl databases kurulur ve config te nerelere ne yazılır.. :( :( 3 gundur yapamadım :( yardım hackhellciler

panele gir.
alan adına tıkla.
servisler menüsü var, orada veri tabanlanları var. oraya gir, veri tabanı ekleye tıkla ve işlemini bitir.

ortagım o işlem tamam ama config dosyasına yapamadım msn e varsa bi goruselım olrumu?

bak ortak tamam bunu anladım ama plesk panelde databases kurdummu databse adı filan onları nereden ogrenecez..

plesk kullanmadım ama :9
bi screenshot koysan? plesk te sql varsa tabi?

CeZza' Alıntı:
bak ortak tamam bunu anladım ama plesk panelde databases kurdummu databse adı filan onları nereden ogrenecez..

dbase adı sen ne verdiysen odur.
dbaseyi, yeni veri tabanı ekleden ekliyince "cezzaforum" diye adlandırdın diyelim. sonra kullanıcı ekleden "cezza" diye kullanıcı ekliyorsun. şifesi "123456" olsun. config.php'yi wordpad ile aç.

$dbusername : cezza
$dbpassword : 123456

$dbname : cezzaforum

$tecnicalemail : kullandığın mail işte. örn. [email protected]

kaydet/kapat.

ya olmuyor olmuyor :( kafay1 yicem yard1m please msn e gelsene bi dark

su hatayı veriyor. Step 2) Connect to the database

Attempting to attach to database

The database has failed to connect because you do not have permission to connect to the server. Please confirm the values entered in the 'includes/config.php' file.

galiba databse ulasamıyor.ama database adresi nasıl olur plesk panelde. yani ben plesk panele baglanırken ip addresi ile baglanıyorum.peki bunu database ına nasıl baglanabiliriz.yai adresi nedir.hani hostu soruyor ya . config de o yuzden yardım please

verdiğim linke baktın mı?

db ismini cezza yaptıysan değişiyor panele gore mesela cpanel de vb kurarken kullanıcıadı_dbadı olarak baglanıyorsn.

olaya kafadan girmeden evvel,
soru; datebase'i ilk defa mı oluşturuyorsun? yoksa, varolan bir db'yi başka bir servera mı taşıdın.

sıfır km, cillop gibi db oluşturuyorsan yaklaş bakiiim yamacıma. (msn için evden destek vermem lazım ama bugün eve gitmicem )
giriniz to plesk panel/domain/veri tabanı.
oluşturunuz yeni veri tabanı. veri tabanı ismini ne olsun? (örn. besiktas) tapiş?
yaz bakiim veri tabanı adını, sonra kaydet.
r e s i m y ü k l e n e n z i
ceza017bh.jpg

kullanıcı ekleyelim. kullanıcı ekleye basıyorsun
ceza027ed.jpg

kullanıcı : Dark_Half olsun
şifresi : 123456 olsun tapiş.
ceza031hm.jpg

tamam diyorsun işlem bitiyor. veri tabanımız hazır.

sıradaki işlem config.php de.
veritabanı için kullandığımız bilgileri aşağıda resimde olduğu gibi editliyoruz.
ceza048wj.jpg

kaydet/kapat.
sonra vbulletin dosyalarını ftp.ye at ve kurulumu yap.

eğer server taşıma işlemi ise,
mevcut db'ni myphpadminden sorgulatman lazım.
sonra eski vbulletin dosyalrını olduğu gibi ftp.ye atman lazım.
config.php'yi yeni db adı ve kullanıcı adı bilgilerini girip kaydedince işlem tamamdır.

aynı problemi bende yaşıyordum süper çözüm oldu teşekkürler.

Geri