PlayStation 3'ün şifresini kırdı

toshiba_87

New member
Reaction score
0
Kırılamaz denilen iPhone'u çok kısa bir sürede kırmayı başaran genç hacker, şimdi de PlayStation 3'ü kırmayı başarı.

Geçtiğimiz aylarda iPhone 3G S'i kıran GeoHot lakaplı George Hotz, Sony'nin popüler oyun konsolu PlayStation 3'ü 5 hafta içerisinde kırmayı başardığını açıkladı.
:w00t:
Geohot, kendi blog yazısında "PS3'ün bütün sistem belleğine okuma ve yazma erişimim var. İşlemciye de girmeyi başardım. Kısacası kırılamaz denilen PlayStation 3'ü de kırdım" dedi.

PS3'ün kırılmasıyla birlikte PlayStation 3'te normalde izin verilmeyen işlemler yapılabilecek. PS3 için birçok özel yazılım geliştirilebilecek ve daha da önemlisi oyunları PS3'te oynamak için orijinal oyuna ihtiyaç duyulmayacak; zira orijinal oyunların kopyaları da bu konsol altında çalışabilecek.

Sony'nin GeoHotz'un bu açıklamasından sonra ne yapacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

kaynak nedir acaba ben merlininkazani.comda okumuştum bu haberi ama 5hafta değil 3 yılda kırabilmiş ve baya zorladığı yazıyodu ayrıca İPhone da 6 ayda kırdıgını okumuştum ama sonuçta güzel bişey yapmış adam helal olsun:D tamda psp3 almak istiyodum:D

site ismi vermek ne kadar doğru ama hürriyetin sitesinde geçiyor haber

Bu adam bı işi bıraktı, kırıldı diyorlar ama usb bellekten bir yama ile harddiskten oyun oynatabiliyorlar...
esas crackerlar psx-scene ekibi... Detaylı bilgi için aratın :x3jailbreak :)

kaç ayLık haber hortLamış =) ne oLursa oLsun bu aLet sony istemedikçe kırıLamaz..şu an kırıLdığını var sayın ufacık bir update'e bakar sorunun gideriLmesi..ps3 de beLLi periyotLarda sürüm günceLLenir ve o sürümü indirmeden oyun oynanamaz haLe geLir..ne zaman sony konsoLunun kırıLmasına müsade eder ancak o zaman hdd ya da netten indiriLebiLir oyunLarLa bu konsoL oynanır =)

Geri