Platini: Porto'nun durumu ahlaki değil

..єЯDєM..

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
UEFA Başkanı Michael Platini, Fenerbahçe ile ayn grupta yer alan Portekiz'in Porto takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmasının spor ahlakı açısından olumsuz olduğunu söyledi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. turunda Fenerbahçe ile birlikte G Grubu'nda yer alan Porto Kulübü, hakemlere rüşvet vererek maç satın alma girişiminde bulunduğu belirlendiği için UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nden 1 yıl men edilmiş, fakat daha sonra Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararı ile cezası kaldırılarak Şampiyonlar Ligi'ne kabul edilmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde 1. tur kura çekimleri sonrasında Portekiz basınına açıklama yapan Platini, “Rüşvet verme girişiminden dolayı ceza alan Porto'nun, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması Portekiz kulübü açısından olumlu olabilir ama spor ahlakı için olumsuz” yorumunda bulundu.

“Bana göre rüşvet olayına karışmış bir takımın Şampiyonlar Ligi'nde yer alması mantıklı değil ama şu anda kararı kabul etmek zorundayım” diyen Platini, kim olursa olsun ceza alması gerekenlerin cezalarını çekmesini savunduğunu ifade etti.

KAYNAK

Hiçte Ahlaki Bir Durumu Olmadığı Gerçek Uefa Ve Cas Böyle Olaylara Oke Verdiği Sürece Her Geçen Sene Bu Spora Olan Objektiflik Olgusu Yok Olacak Ve Bu Spor Mafyavari Bir Olay Haline Gelecektir..

dikkatinizi çekti mi steau bükreş - galatasaray maçında bir pankart açıldı ! bilemiyorum kaç kişi hatırlar ! pankartta cska sofia için adalet yazıyordu !!! cska haksız bir şekilde alınmadı şampiyonlar ligine ama porto için platini bile ahlaki değil diyorsa !!! illaki hatırı sayılır kişiler araya girmiş belli ne diyelim adalet yerini bulACAK elbet MAALESEF Kİ ADALET KAVRAMI GÖRECELİ OLUYOR.....:((((((

heryerde böyle işte porto sanki kral ın dokunulmaz fili.. ama fenerbahçe aklını alır umarım da akıllanırlar

Geri