Plastik şişeden ev

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Plastik şişeden ev

Kullandığımız plastik şişelerin büyük bir kısmı denizlere atılıyor ve yüzyıllarca yok olmuyor. Peki plastik şişelerden yapılmış bir ev hayal edebilir misiniz?

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

*Boş plastik şişeler kum ve moloz ile dolduruluyor. Üst üste dizilen şişeler harç ile sıvanıyor. Ortaya çıkan yapı da plastik kordonlarla sabitleştiriliyor. Alman Andreas Froese bu şekilde doğayı korumayı amaçlıyor.

*“Başlangıçta insanlar kuşkuyla yaklaşıyor. Hayal etmesi güç olduğu için merak edip inşaata geliyorlar. O zaman onlara inşaat malzememizin, yani normal bir plastik şişenin tuğladan daha dayanıklı olduğunu gösterebiliyoruz. Basınca ve darbeye karşı da daha dayanıklı.”

*Andreas Froese bir yıl önce de Uganda'da plastik şişelerden bir su deposu inşa etmişti. Froese, Afrika'nın plastik şişelerden yapılan ilk evini Yenilenebilir Enerjiler Geliştirme Birliği (DARE) adlı organizasyonla ortaklaşa yaptı. Bu iş için özel eğitilen işçiler, ev için gerekli şişeleri otel, restoran ve ahaliden alıyor. Elektrik ise güneş panellerinden sağlanıyor ve ileride her evin kendi atık su ve içme suyu sistemi olması planlanıyor.

biz de anca çöpe atıyoruz plastik şişeleri vay be :)

bu arada uzun bi aradan sonra forumdaki ilk mesajım duygulandım :(

Ali Ağaoğlu görmesin adam yaparsa tutar

dostum herşeyden ziyade plastik şişelerde çay yapıldığını gördüm içine sul dodur kapağını aç ateşin içine at erimiyor.. :D ilginç bir olay

Gerçekten muhteşem :)

Geri