Planı açıklıyorum_____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Planı açıklıyorum

“Bize hiçbir zaman hukuk lazım değil” mantalitesiyle hareket ediyorlar.

Ona göre kombinize olmuşlar.

Böyle düşünenlerin Yargı’yı 90’lı yıllarda 5 yıl süren “özel” bir çalışmayla nasıl ele geçirdiklerini “Seyfi Oktay operasyonu” net bir şekilde ortaya çıkardı.

Yine de nispeten adli yargıda, normal mahkemelerde “Anadolu çocukları” var. Ancak Yüksek Yargı’nın “özel seçilmiş”lerden oluştuğunu, Seyfi Oktay’ın bu yapı bozulmasın diye nasıl çırpındığını gördük. İsimler tek tek belirlenmiş ve “kast sistemi” nedeniyle HSYK tarafından seçilip Yüksek Yargı’ya yerleştirilmiş.

Bu nedenle Ergenekon, artık normal mahkemelerde sonuç alamayacağına kanaat getirdi. Artık Yargıtay’ı normal bir mahkeme gibi kullanacaklar.

Bunun ilk adımı: Mehmet Haberal’a tahliye kararı vermeyen 9 hakime Yargıtay tarafından ceza verilmesi oldu.

İkinci adım: İlhan Cihaner’in Yargıtay’daki davasıyla Erzurum Ağır Ceza’da görülen Ergenekon davasının birleştirilmesi oldu.

Üçüncü adımda: İlhan Cihaner ve diğer sanıklar tahliye edildi.

Bu üç adım sonrasında;

Dördüncü adımda: “İrticayla Mücadele Eylem Planı” çerçevesinde, Cihaner’in Yargıtay’da birleştirilen davasıyla, Dursun Çiçek’in İstanbul’daki davası arasında irtibat olduğu gündeme getirilecek.

Beşince adımda: Dursun Çiçek davası da Yargıtay’da birleştirilen Cihaner davasıyla birleştirilecek.

Altıncı adımda: Dursun Çiçek tahliye edilecek.

Yedinci adımda: Birleştirilen bu büyük dava ile diğer Ergenekon davaları arasında tek tek irtibat kurulmaya çalışılacak.

Sekizinci adımda: Bütün Ergenekon davasının Yargıtay’a taşınmasına çalışılacak.

Fakat burada kritik nokta şu: Tüm bunların alt yapısını Org. İlker Başbuğ emekli olmadan kurmak zorundalar. Çünkü Org. Başbuğ’un emriyle Org. Hıfzı Çubuklu, Dursun Çiçek’i Ağustos Şurası’na kadar serbest bırakmak zorunda.

Yoksa yeni genelkurmay başkanı Dursun Çiçek için kendini riske ve tartışmaya atmaz/atamaz.

Dursun Çiçek de yanacağını anlayınca, “ben yandım siz de yanın” diyebilir ve Org. Başbuğ’u ateşe atacak itiraflarda bulunabilir.

Sonrası mı?

Sonrası kıyamet…

Bu nedenle de ses kayıtlarından ortaya çıktığı biçimiyle, acilen Dursun Çiçek’i kurtarma derdine düşmüş durumda Karargah…

Her şey Ağustos’tan önce yapılmalı.

Bu planda asıl yanacak kurum ise Yargıtay olabilir.

Yargıtay adım adım gırtlağına kadar Ergenekon batağına saplanıyor.

Bunun hesabı bir gün sorulur.

Hukuka aykırı tezgahı kuranlardan da, işletenlerden de…

kaynak

Birilerini sarmış bir korku...Belli çok belli...

Doğru bir tanedir...niye korkuyorsun ki...Ha özel yetkilide ha yargıtayda...

Yargıtay Rum yargıtayı mı....Allah Allaaaah...

Enteresan bu adamlar yav...

Savcı sözünü bitirirdi karar çıktı

Savcının sözünü bitirmesinin hemen ardından Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker “gereği düşünüldü” diyerek önceden hazırlandığı izlenimi veren birleştirme kararını okudu. İlhan Cihaner’in avukatlarının verdiği fotokopiler üzerinden inceleme yapıldığını vurgulayan Daire Başkanı Ülker, Erzurum’daki Ergenekon davasının Yargıtay’daki dava ile birleştirilmesine karar verildiğini açıkladı. Birleştirme gerekçesi olarak “iki dava arasında ‘şahsi ve fiili irtibat’ bulunmasını” gösteren Ülker, birleştirme için Erzurum 2. Ağır Ceza’dan ‘muvafakiyet’ alınmasına gerek görülmediğini söyledi.

Savcı avukattan hızlı davrandı

Ersan Ülker’in ‘birleştirme’ kararını açıklamasının ardından sanık avukatlarının ‘tahliye’ talebini bile beklemeyen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, İlhan Cihaner’le birlikte Erzincan Ergenekon davasının tüm tutuklu sanıklarının tahliyesini istedi. Savcının tahliye talebi salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Başkan Ülker heyecana kapıldı

Alkışlar sürerken Daire Başkanı Ülker, sanık Cihaner’in görüşünü bile sormadan “Gereği görüşüldü” diyerek ‘tahliye’ kararını açıklamaya geçti. Bu sırada 8. Daire’nin diğer üyeleri Ülker’i uyarınca Ülker, “Evet, sanıktan soruldu” diyerek Cihaner’e söz verdi. Cihaner’in de tahliye istemesinin ardından duruşmaya kısa bir ara veren Ülker, dönüşte Erzincan Ergenekon sanıklarının tamamının tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

Bakanlığı beklemeye gerek yok

Erzincan Ergenekon davasına bakan Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Yargıtay 11. Ceza’nın hedefindeydi. Yargıtay, Erzincan Ergenekon dosyasını kendilerine göndermeyen Erzurum 2. Ağır Ceza üyeleri hakkında Adalet Bakanlığı’nın kararı beklenmeksizin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin verdiği karar, Yargıtay Üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydını da tam olarak doğruladı.

kaynak

şahsen benim hiçbir korkum yok, diyeceğimi diyorum burdan.. korkusu olanlar belliki işin ucu daha başka yerlere dokunmadan hukuk mukuk adaleti falan iyice cılkını çıkartıp kapağı dışarıya atmakta buldular.. baksanıza savcısı hakimi elbirlik teamülleri bile yıkıp elei ayağına dolaşıp aceleden daha önceden haırlandığı besbelli kararla ,sanığa ne düşünüyorsun diye sormayı bile unutup direk tahliye demiş.. diğer üyler uyarınca düzeltiyor.. bunalr hukukçuysa daha ne denir ülkemde.. çıktıda başı göğe ermedi ya yakında yeniden alırlar içeriye..

işte plan;
2002'de iktidar olup 4.5 sene ülkeyi yöneten ve 22 temmuz 2007 seçimlerine kadar yaptıklarıyla ne kadar cumhuriyet karşıtı olduğu,giydiği gömleğin altında şeriat vücudu olduğu anlaşılan akpnin iç yüzünü gören laik,atatürkçü insanların 2007 nisanda başlattıkları cumhuriyet mitinglerinin tarih boyunca akpyi zan altında bırakacağını anlayan akp bunu engellemenin bir yolunu aradı.o zaman da hiçbir suçlamayı kabul etmeyen akp türkiyede ve dünyada tepki çeken bu eylemlere karşı,cumhuriyet mitinglerine katılan bütün kişi,asker ve kurumları fişledi ve 2007 haziranda ise işaret fişeği atıldı ve fişlenenler cezaevine atılmaya başlandı..işte o günden bu güne bu savaş devam ediyor..mesela bir kişinin telefonunu dinlemek için ergenekon davası hakimleri hamiline dinleme izni veriyor..yani kimin dinleneceği kısmı boş bırakılıyor ve o alana ben,sen dahil istedikleri kişinin adı yazılarak dinlenebiliyor..yani 72 milyon insanı dinlemek ''yasal''..işte ergenekon davasının bütün delillerini bu dinlemeler oluşturuyor..ki çok gıcık olunan bir adam varsa bu dinlemeye montajlar bile yapılabiliyor..ha nedir?bütün herkes suçsuzmu?hayır..aralara gerçek mafyalar,gerçek suçlular serpiştiriliyor..ama ne yazıkki içeride olan insanların çok büyük bir kısmı laik olduğundan dolayı içeride..yazık bu insanlara..acıyın biraz..onlarda bu ülke için yıllarca hizmet etmiş gerçek anlamda atatürkçü insanlar..ergenekonun ne olduğunu anlamak isteyen arkadaşlar, lütfen biraz bilgi sahibi olun..körü körüne her söylenene bağlanmayın..gaza gelmeyin.sorgulayın,yargılayın fakat kimseyi suçsuz yere dar ağacına asmayın!günü gelir bu demokrasi,bu yargı sizede lazım olabilir...

işte plan;
2002'de iktidar olup 4.5 sene ülkeyi yöneten ve 22 temmuz 2007 seçimlerine kadar yaptıklarıyla ne kadar cumhuriyet karşıtı olduğu,giydiği gömleğin altında şeriat vücudu olduğu anlaşılan akpnin iç yüzünü gören laik,atatürkçü insanların 2007 nisanda başlattıkları cumhuriyet mitinglerinin tarih boyunca akpyi zan altında bırakacağını anlayan akp bunu engellemenin bir yolunu aradı.o zaman da hiçbir suçlamayı kabul etmeyen akp türkiyede ve dünyada tepki çeken bu eylemlere karşı,cumhuriyet mitinglerine katılan bütün kişi,asker ve kurumları fişledi ve 2007 haziranda ise işaret fişeği atıldı ve fişlenenler cezaevine atılmaya başlandı..işte o günden bu güne bu savaş devam ediyor..mesela bir kişinin telefonunu dinlemek için ergenekon davası hakimleri hamiline dinleme izni veriyor..yani kimin dinleneceği kısmı boş bırakılıyor ve o alana ben,sen dahil istedikleri kişinin adı yazılarak dinlenebiliyor..yani 72 milyon insanı dinlemek ''yasal''..işte ergenekon davasının bütün delillerini bu dinlemeler oluşturuyor..ki çok gıcık olunan bir adam varsa bu dinlemeye montajlar bile yapılabiliyor..ha nedir?bütün herkes suçsuzmu?hayır..aralara gerçek mafyalar,gerçek suçlular serpiştiriliyor..ama ne yazıkki içeride olan insanların çok büyük bir kısmı laik olduğundan dolayı içeride..yazık bu insanlara..acıyın biraz..onlarda bu ülke için yıllarca hizmet etmiş gerçek anlamda atatürkçü insanlar..ergenekonun ne olduğunu anlamak isteyen arkadaşlar, lütfen biraz bilgi sahibi olun..körü körüne her söylenene bağlanmayın..gaza gelmeyin.sorgulayın,yargılayın fakat kimseyi suçsuz yere dar ağacına asmayın!günü gelir bu demokrasi,bu yargı sizede lazım olabilir...

yaşananların özeti....tebrikler...

Birilerini sarmış bir korku...Belli çok belli...

Doğru bir tanedir...niye korkuyorsun ki...Ha özel yetkilide ha yargıtayda...

Yargıtay Rum yargıtayı mı....Allah Allaaaah...

Enteresan bu adamlar yav...

Gerçektende öyle birilerini korku sarmış olacakki yargıdan kurtulmak için arka bahceleri olan yandaş yargılarına hukuk skandallarının ötesinde kararlar aldırtıyorlar.

Yüzyılın Rezaleti sayılabilecek nitelikte olan bu hukuk kepazeliği 10 gün önce gizli bir ses kaydıyla zaten deşifre olmuştu. Ne diyordu o ses kaydın da

----Bu davayı buraya (Yargıtay'a) getirdik mi biz bu davayı bitiririz

-----Adli Müşavir (Tuğg. Hıfzı Çubuklu) dedi ki; "Şu Uyuşmazlık Mahkemesi'ne uyuşmazlık çıkarmadan götüremez miyiz diye düşünüyorum".

----- Götüremeyiz... Uyuşmazlıktan geçmez, kemikleşirse sıkıntı çıkar. Kötü olabilir, hepsini tahliye edeceğiz.

-----H. Yaver Aktan: Fotokopi bile gönderse birleştirme kararı verip esası kapatıp dosyayı gönder kardeşim. Fotokopiyi bile gönderse burası cesaretli ise, ben olsam birleştiririm basarım tahliyeyi...

-----"Ersan Ülker e dedim; bunu yaparsan Yargıtay başkanısın. Üç tane adaysınız Abdurrahman Yalçınkaya, Kadir Özbek (HSYK Başkanvekili) ve sen. Kadir'e de söyledim. Yapmazsan üç tane adamsınız. Hepsine söyledim. Bunu yapan geçer
."

Cihaner i tahliye edene birde Yargıtay Başkanlığı rüşveti teklif etmişler.

Haklısın bu rezaletler ve kepazelikler rum yargıtayında bile olmaz dünyada anca CHP nin arka bahcesine dönüşmüş olan Seygi Dedeye bağlı yargıtay da olur

Gözaltına alışlar, tutuklamalar, iddianameler, ifade almalar, aramalar, ne kadar hukuka uygunsa; eee tahliyeleri de, beraatleri de, ancak o kadar hukuka uygun olacak...ne bekliyorsunuz ki...

işte plan;

Yani kocaman bir yuh olsun sana dostum. Dün cumhuriyet mitinglerinde bir yerleri yırtılırcasına bağıranlar geçmişleri Terörist örgütün elemanlarından iştima alanlardır.

Evet ülke düzenini bozanlar varsa ve bunları tespit etmek gerekli ise değil 72 milyon bir milyar insan bile dinlenebilir.

Yani kocaman bir yuh olsun sana dostum. Dün cumhuriyet mitinglerinde bir yerleri yırtılırcasına bağıranlar geçmişleri Terörist örgütün elemanlarından iştima alanlardır.

Evet ülke düzenini bozanlar varsa ve bunları tespit etmek gerekli ise değil 72 milyon bir milyar insan bile dinlenebilir.

at gözlüklerini çıkarda öyle yorum yap dostum.cumhuriyeti savunan binlerce insanı terörist ilan etmek kadar aptalca bir yaklaşım olamaz..bahsettiğin ya da savunduğun düzen hangisi?a)tek parti düzeni b)şeriat c)teokratik cumhuriyet d)hepsi ..

cumhuriyet mitinglerini yapmak insanlarin tercihidir.. ve demokratik bir olaydir... eger bir parti liderinin yaptirimlarini begenmiyorsaniz milletce mitingler duzenleme hakkiniz vardir... demokratik ozgur ulkelerde bu boyledir.... sen millete nasil oluyorda terorist yakistirmasi yapabiliyorsun ? o mitinglere milyonlarca insan katildi sen kimsinde milyonlara terorist diyorsun hemde kendi hak ve ozgurlukleri icin demokrasinin geregi olan yasal bir olayi yaptiklari icin ? ulke duzenini bozanlar derken neyi kast ediyorsun ? siyasi bir partiyi beyenmemek siyasi bir duzeni beyenmemek ve protesto etmek nezamandan beri suc ? sen git once gemicikleriyle uyusturucu kaciran siyasileri dinle.. nher turlu yolsuzlugu yapanlari dinle.... yani kendi siyasetcilerini dinle... burasi ozgur demokratik laik bir ulke... degil 72 milyonu bir kisiyi bile dinleyemezsin sana karsi diye...

işte plan;

yanılıyorsunuz''!!!

Son zamanlarda yasanan olaylar bize acıkca yargı ıcınde bır yargının oldugunu gosterdi!! Vve bu zamana kadar ataturk ilkelerinin catısına sıgınıpta ulkey, bolmeye calisan insanlar ortaya cıkmaya basladı!!!

Adamlar bu gune kadar 2 defa darbe yaptılar kımın ılkesı kalmıs kı!!

Ayrıca 93 sessız darbesini unutmayınız!! Ozal suıkastı bakanların degısmesı basbakanın degısmesı toplumun sevılen onde gelen ınsanlarının oldurulmesı !!
Bunlar sıze bisey ifade etmıyor mu!!

Hangısı laık soyler mısınız bana unutmayın kı laıklık dın dusmanlıgı degıldır dındar ınsanları hapse atmak ıskence etmek degildir

gercek ataturk'un laıklıgı din ve devlet islerinin birbirinden ayrı tutulmasında ibarettirr...

Hukumet 1900 lu yıllardan beri turkiye de kok salmıs mason lobisini (gladyo) temızlemeye calısıyor sızde gitmis onlara destek oluyorsunuz!!!

yanılıyorsunuz''!!!

Son zamanlarda yasanan olaylar bize acıkca yargı ıcınde bır yargının oldugunu gosterdi!! Vve bu zamana kadar ataturk ilkelerinin catısına sıgınıpta ulkey, bolmeye calisan insanlar ortaya cıkmaya basladı!!!

Adamlar bu gune kadar 2 defa darbe yaptılar kımın ılkesı kalmıs kı!!

Ayrıca 93 sessız darbesini unutmayınız!! Ozal suıkastı bakanların degısmesı basbakanın degısmesı toplumun sevılen onde gelen ınsanlarının oldurulmesı !!
Bunlar sıze bisey ifade etmıyor mu!!

Hangısı laık soyler mısınız bana unutmayın kı laıklık dın dusmanlıgı degıldır dındar ınsanları hapse atmak ıskence etmek degildir

gercek ataturk'un laıklıgı din ve devlet islerinin birbirinden ayrı tutulmasında ibarettirr...

Hukumet 1900 lu yıllardan beri turkiye de kok salmıs mason lobisini (gladyo) temızlemeye calısıyor sızde gitmis onlara destek oluyorsunuz!!!

yargı ne yapıyor söylermisin?yargı cumhuriyet ilkelerini savunuyor..geçmişindeki tüm hareket ve söylemleriyle takiyyeci bir gelenekten gelen,ağzı bozuk,bağırıp çağıran,türlü yalanlar söyleyerek halkı gaza getirmeye çalışan ve bunda büyük nebzede başarılı olan bir adamdan duyduğunuz her şeyi doğru kabul ediyorsunuz..sorgulama diye bir yeteneğiniz kalmamış..bekaretinizi bu insanların eline veriyorsunuz ve şeriatın kestiği el acımaz mantığını savunuyorsunuz..bütün bunlardan sonra da kendinizi laik,cumhuriyetçi olarak nitelendiriyorsunuz..bugüne kadar bu ülkede laiklik ve cumhuriyetle ilgili ne yaptınız?içinizdeki canavarın boğazına 8 yıl boyunca cumhuriyet değerlerini atarak beslediniz..bugünde yargının görevini yapmadığından bahsediyorsunuz..yargının içine ettiniz..ülkeyi neden bölmeye çalışsınlar?acaba yargı mı şeriat istiyor?böyle yalanlarla egonuzu tatmin etmeye çalışacağınıza gerçekleri görmek için at gözlüğü ya da 3 boyutlu gözlük takmayın..sade gözlerinizle etrafınıza bir bakın.bakın da neler oluyor görün..
ananızın karnından sakat doğsanız bunu laik insanlara bağlıyorsunuz..gerçek cumhuriyetçi insanlarla suç işleyen insanları limonata yapıp insanların önüne laiklik zehiri olarak sunuyorsunuz..
bugünkü savunduğunuz hükümetin içinde dindarından,sahtecilerden,kalpazanından tutun,darbecilere avukatlık yapmış olan emekli bürokratlardan her kesime kadar bir karışım var..
ne zaman bu ülkede gerçek bir cumhuriyetçi laik bir insan varsa bugünkü iktidarın mensubu olduğu fethullahçı örgüt tarafından ya dinsiz,ya masoncu yada ergenekoncu olarak fişleniyor...sorsanız hepsi laik,atatürkçü,cumhuriyetçi ama dereyi geçene kadar..sözde geçmişlerine göre değiştiler ve gömlek değiştirdiler fakat gömlekleri çakma çıktı ve milletin gözünde ne kadar sahtekar oldukları anlaşıldı..yakın bir zamanda da giyecek gömlek bulamayacaklar.

yargı ne yapıyor söylermisin?yargı cumhuriyet ilkelerini savunuyor..geçmişindeki tüm hareket ve söylemleriyle takiyyeci bir gelenekten gelen,ağzı bozuk,bağırıp çağıran,türlü yalanlar söyleyerek halkı gaza getirmeye çalışan ve bunda büyük nebzede başarılı olan bir adamdan duyduğunuz her şeyi doğru kabul ediyorsunuz..sorgulama diye bir yeteneğiniz kalmamış..bekaretinizi bu insanların eline veriyorsunuz ve şeriatın kestiği el acımaz mantığını savunuyorsunuz..bütün bunlardan sonra da kendinizi laik,cumhuriyetçi olarak nitelendiriyorsunuz..bugüne kadar bu ülkede laiklik ve cumhuriyetle ilgili ne yaptınız?içinizdeki canavarın boğazına 8 yıl boyunca cumhuriyet değerlerini atarak beslediniz..bugünde yargının görevini yapmadığından bahsediyorsunuz..yargının içine ettiniz..ülkeyi neden bölmeye çalışsınlar?acaba yargı mı şeriat istiyor?böyle yalanlarla egonuzu tatmin etmeye çalışacağınıza gerçekleri görmek için at gözlüğü ya da 3 boyutlu gözlük takmayın..sade gözlerinizle etrafınıza bir bakın.bakın da neler oluyor görün..
ananızın karnından sakat doğsanız bunu laik insanlara bağlıyorsunuz..gerçek cumhuriyetçi insanlarla suç işleyen insanları limonata yapıp insanların önüne laiklik zehiri olarak sunuyorsunuz..
bugünkü savunduğunuz hükümetin içinde dindarından,sahtecilerden,kalpazanından tutun,darbecilere avukatlık yapmış olan emekli bürokratlardan her kesime kadar bir karışım var..
ne zaman bu ülkede gerçek bir cumhuriyetçi laik bir insan varsa bugünkü iktidarın mensubu olduğu fethullahçı örgüt tarafından ya dinsiz,ya masoncu yada ergenekoncu olarak fişleniyor...sorsanız hepsi laik,atatürkçü,cumhuriyetçi ama dereyi geçene kadar..sözde geçmişlerine göre değiştiler ve gömlek değiştirdiler fakat gömlekleri çakma çıktı ve milletin gözünde ne kadar sahtekar oldukları anlaşıldı..yakın bir zamanda da giyecek gömlek bulamayacaklar.

hocam ben yzımda ne demek ıstedigimi anlamadın galıba ben gunumuzde laikligin golgesine sigınarak insanlara iskence eden sıyası polıtık rant saglamaya calısan ınsanlardan bahsedıyorum..
fıslenmek demıssın sen 98 donemını yasadın mı hocam dındar bı ınsanmısın bılmem ama bnm etrafımda o zaman dındar ınsan kalmadı hepsı fıslendı kodeslere atıldı.iskence edildi rutbelerı dusuruldu surulduler neden mı??

5 vakıt namaz kılmak basortusu takmak vs.

bu dın dusmanlıgıdr kardesım Ataturkun
LAİKLİGİ İLE BAGDASMIYOR CUNKU BEN IYI BILIYORUM KI ATATURK DINDAR INSANLARA BOYLER DAVRANMIYORDU.HATTA KAPALI BI SEKILDE MECLISE BILE GIREBILIYORLARDI.
İSTE ATATURKUN LAIKLIK ANLAYISI BUYDU !!
SOZLUGU ACIP BAKARSAN NE OLDUGUNA ANLARSIN!!
IKI TEMEL UZERINE KURULUDUR LAIKLIK
1_DIN VE DEVLET ISLERI AYRILIGI
2_DININI OZGURCE YASAYABILMEK

93 YILINA KADAR LAIKLIK SORUNU YOKTU NEDEN BIRDEN PATLADI SENCE
NIE DINDAR INSANLAR HOR GORULMEYE BASLADI??

BEN DINDAR BI INSANIM LAIK BI INSANM..
NASIL MI??

DINIMI YASAYABILIYORUM VE YASAYANLARA SAYGI GOSTERIYORUM ONLARI FISLEMIYORUM SEN NAMAZ KILIYORSUN DIE IRTICACI DEMIYORUM...

hocam ben yzımda ne demek ıstedigimi anlamadın galıba ben gunumuzde laikligin golgesine sigınarak insanlara iskence eden sıyası polıtık rant saglamaya calısan ınsanlardan bahsedıyorum..
fıslenmek demıssın sen 98 donemını yasadın mı hocam dındar bı ınsanmısın bılmem ama bnm etrafımda o zaman dındar ınsan kalmadı hepsı fıslendı kodeslere atıldı.iskence edildi rutbelerı dusuruldu surulduler neden mı??

5 vakıt namaz kılmak basortusu takmak vs.

bu dın dusmanlıgıdr kardesım Ataturkun
LAİKLİGİ İLE BAGDASMIYOR CUNKU BEN IYI BILIYORUM KI ATATURK DINDAR INSANLARA BOYLER DAVRANMIYORDU.HATTA KAPALI BI SEKILDE MECLISE BILE GIREBILIYORLARDI.
İSTE ATATURKUN LAIKLIK ANLAYISI BUYDU !!
SOZLUGU ACIP BAKARSAN NE OLDUGUNA ANLARSIN!!
IKI TEMEL UZERINE KURULUDUR LAIKLIK
1_DIN VE DEVLET ISLERI AYRILIGI
2_DININI OZGURCE YASAYABILMEK

93 YILINA KADAR LAIKLIK SORUNU YOKTU NEDEN BIRDEN PATLADI SENCE
NIE DINDAR INSANLAR HOR GORULMEYE BASLADI??

BEN DINDAR BI INSANIM LAIK BI INSANM..
NASIL MI??

DINIMI YASAYABILIYORUM VE YASAYANLARA SAYGI GOSTERIYORUM ONLARI FISLEMIYORUM SEN NAMAZ KILIYORSUN DIE IRTICACI DEMIYORUM...

abi işkence yapan kim?laiklikten siyasi rant sağlayan kim?ülkenin başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı makamları kimin elinde?72 milyonu dinliyorlar.herkesi fişliyorlar..devletin bütün kurumlarını yandaşlarına peşkeş çekiyorlar..kadrolaşmadık yer bırakmıyorlar..bunları yapanlar mağdur mu şimdi??bunun ötesi nedir söylermisin?ne yapalım ülkenin tapusunu akp ye mi teslim edelim?adamlar yaptıklarından ötürü yargıya hesap vermek istemiyor..hesap vermek istemediği için de yargıyı hedef alıyorlar.işte bütün problem bu..anlamak mı istemiyorsun?
geçmişle bugünü karşılaştırmak sana ne yarar sağlıyor?yapılmış hatalar elbette vardır.yok demiyorum..hatalardan herkes ders çıkardı zaten..8 senedir aynı lafları duyuyorum..akp nin bunları konuşmaktan başka siyasi bir rolü olmayacak mı?
laik olduğundan bahsediyorsun ama laiklikle ilgili hiçbir görüşün yok..sanırım sana göre laiklik nesnel bir kavram..
cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda kadınlar siyasette bile yoktu..bırakın siyaseti okuma yazma bilen kadın sayısı çok azdı.kadınlar bir köle niyetine kullanılıyordu..Atatürk kadınlara 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 1933'te çıkarılan Köy Kanunu'yla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934'te Anayasa'da yapılan bir değişiklikle de milletvekili seçme ve seçilme haklarını tanımıştır..kapalı olan kadınlar bırakın siyaseti kocalarının izni olmadan dışarı bile çıkamıyordu.1934 teki kanundan sonra da hiçbir kapalı kadın siyasete atılmadı,atılamazdı da zaten..okuma-yazma bile bilmiyorlardı..yani atatürk zamanında kadınların başörtüleriyle meclise girdiğini söylemek heralde cehaletin bir sonucu olsa gerek...
senin bahsettiğin 1999 da fazilet partisi milletvekilinin dini siyasete karıştırma çabasıdır..bunları bile bile birde diyorsunuz ki laiklik din ile siyaseti ayırma kavramıdır..siyasetin olduğu alana din monte edilmek istendiği apaçık ortada..bunun adı din ile siyaseti birbirinden ayırmak değil,siyaseti din çatısı altına almaktır.

abi işkence yapan kim?laiklikten siyasi rant sağlayan kim?ülkenin başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı makamları kimin elinde?72 milyonu dinliyorlar.herkesi fişliyorlar..devletin bütün kurumlarını yandaşlarına peşkeş çekiyorlar..kadrolaşmadık yer bırakmıyorlar..bunları yapanlar mağdur mu şimdi??bunun ötesi nedir söylermisin?ne yapalım ülkenin tapusunu akp ye mi teslim edelim?adamlar yaptıklarından ötürü yargıya hesap vermek istemiyor..hesap vermek istemediği için de yargıyı hedef alıyorlar.işte bütün problem bu..anlamak mı istemiyorsun?
geçmişle bugünü karşılaştırmak sana ne yarar sağlıyor?yapılmış hatalar elbette vardır.yok demiyorum..hatalardan herkes ders çıkardı zaten..8 senedir aynı lafları duyuyorum..akp nin bunları konuşmaktan başka siyasi bir rolü olmayacak mı?
laik olduğundan bahsediyorsun ama laiklikle ilgili hiçbir görüşün yok..sanırım sana göre laiklik nesnel bir kavram..
cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda kadınlar siyasette bile yoktu..bırakın siyaseti okuma yazma bilen kadın sayısı çok azdı.kadınlar bir köle niyetine kullanılıyordu..Atatürk kadınlara 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 1933'te çıkarılan Köy Kanunu'yla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934'te Anayasa'da yapılan bir değişiklikle de milletvekili seçme ve seçilme haklarını tanımıştır..kapalı olan kadınlar bırakın siyaseti kocalarının izni olmadan dışarı bile çıkamıyordu.1934 teki kanundan sonra da hiçbir kapalı kadın siyasete atılmadı,atılamazdı da zaten..okuma-yazma bile bilmiyorlardı..yani atatürk zamanında kadınların başörtüleriyle meclise girdiğini söylemek heralde cehaletin bir sonucu olsa gerek...
senin bahsettiğin 1999 da fazilet partisi milletvekilinin dini siyasete karıştırma çabasıdır..bunları bile bile birde diyorsunuz ki laiklik din ile siyaseti ayırma kavramıdır..siyasetin olduğu alana din monte edilmek istendiği apaçık ortada..bunun adı din ile siyaseti birbirinden ayırmak değil,siyaseti din çatısı altına almaktır.[/QUOTE

hcm bak cumlenın basında soruyorsun kım kım die??

onlar sımdı yargılanan ınsanlar emeklı generaller !!
hocam gundemı takıp etmıyor musun yargıdakı kadrolasmayı tsk dakı kadrolasmayı gormuyor musun!!!

ben sunu goruyorum ılk defa bı hukumet bu ınsanların dedıgını yapmıyor karsı cıkıyor hatta onları sıkıstırmya calısıyor!
bızım destek olmamız gerekır toplum olarak kostek olursak hukumetı yalnız bırakırsak bu davalar kapanacak ve onca haksızlıklar ortada kalacak bu mu olsun yanı!!!

o darbe planlarından haberın yok mu ya allah askına bunlar uydurulmus seyler degıl!!

bu dava hakkkıyla sonuclansın o zaman gor sen tsk yı yargıyı turkyeyı harıka bı gelcek bekledıgıne ınanıyorum

ya sana soruyorum sen boyle cumhurbaskanı boyle basbakan geldı mı sımdıye kadar ya

oncekıler hep boyun eydı amerıkaya ısraıle ama sımdı oyle degıl

bak laıklık endısesı yapma hocam bu onların propagandasından baska bısı degıl gercekten!!

oyle bı tehlıke yok tehlke olsa halk ızın vermez anayasamızda yazılan ılkeler gercek degerını bulacak bak goreceksın zamanla gostermelık olmayacak!!!!

------------------------------------------------------------------------
hcm bak cumlenın basında soruyorsun kım kım die??

onlar sımdı yargılanan ınsanlar emeklı generaller !!
hocam gundemı takıp etmıyor musun yargıdakı kadrolasmayı tsk dakı kadrolasmayı gormuyor musun!!!

ben sunu goruyorum ılk defa bı hukumet bu ınsanların dedıgını yapmıyor karsı cıkıyor hatta onları sıkıstırmya calısıyor!
bızım destek olmamız gerekır toplum olarak kostek olursak hukumetı yalnız bırakırsak bu davalar kapanacak ve onca haksızlıklar ortada kalacak bu mu olsun yanı!!!

o darbe planlarından haberın yok mu ya allah askına bunlar uydurulmus seyler degıl!!

bu dava hakkkıyla sonuclansın o zaman gor sen tsk yı yargıyı turkyeyı harıka bı gelcek bekledıgıne ınanıyorum

ya sana soruyorum sen boyle cumhurbaskanı boyle basbakan geldı mı sımdıye kadar ya

oncekıler hep boyun eydı amerıkaya ısraıle ama sımdı oyle degıl

bak laıklık endısesı yapma hocam bu onların propagandasından baska bısı degıl gercekten!!

oyle bı tehlıke yok tehlke olsa halk ızın vermez anayasamızda yazılan ılkeler gercek degerını bulacak bak goreceksın zamanla gostermelık olmayacak!!!![/QUOTE]

------------------------------------------------------------------------
bu kadarda kör olunmaz be kardeşim..daha ne yapsınlar?cumhuriyet tarihinin en illegal hükümeti görev başında..ne yani akp ye herşey serbest mi?akp nin yaptıkları hiç yargılanmasınmı?
yargıda kadrolaşma olduğundan bahsediyorsun..doğrudur..ama akp kadrosu oluşturuluyor..asıl sen farkında mısın bunlardan?adalet bakanlığı kadro alımı için yaptığı mülakatlarda adaylara dini kavramları ve cevabı olmayan soruları soruyor.istersen örnek vereyim;(alıntıdır)

''Hakimlik sınavını üç kez kazansa da sözlülerde elenen Mahir Demir, yargı kararıyla tekrar girdiği sözlü sınavları kaybetti.Demir, 'Tuncelili ve adım Mahir olduğu için beni elediler' diyor.
Tunceli doğumlu Mahir Demir, 2005 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Demir, 2007’de Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Sınavı’na girdi. Yazılı sınavı kazanan Demir sözlü sınavda elendi. Demir, 27 Haziran 2008 tarihindeki sınav için tekrar başvuru yaptı. Bu sınavın da sözlü aşamasını geçemeyen Demir, 20 Aralık 2008 tarihindeki sınava da başvurdu. Demir, bu sınavın yazılı aşamasını geçti ancak yine mülakatta elendi. Demir üçüncü kez elenince ‘acaba hakkımda bir fişlenme mi var’ diye şüphelenerek Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

Bakanlık, Emniyet Genel Müdürü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek imzası taşıyan gizli ibareli yazıda “Şahıs ile ilgili öğrencilik döneminde örgütsel eylemlere iştirak ettiği yönünde duyumlar alınmış, ancak alınan duyumlar teyit edilmemiş ve başka bir arşiv kaydına rastlanmamıştır” denildi.

Mahkemeye taşıdı

Yılmayıp 25 Nisan 2009 tarihindeki sınava da başvuran Demir, yazılı sınavda 74.800 puan almasına rağmen, sözlü sınavda 66. 143 puan alıp yine elendi. Bunun üzerine Demir, 25 Nisan 2009, 20 Aralık 2009, ve 27 Haziran 2008 tarihinde yapılan sözlü sınavların iptal edilmesi için davalar açtı.

İdare Mahkemeleri, Demir’in iptal başvurularını yerinde buldu ve Bakanlığı’nın tekrar sözlü sınav yapmasına karar verdi. Adalet Bakanlığı Demir’i mahkeme kararlarını uygulamak için, 19 Şubat 2010’da sözlü sınavlar için çağırdı. Ancak bakanlık, üç sözlü sınavı da aynı gün yaptı. Böylece Demir, 10’ar dakika arayla üç sözlü sınava girdi. Demir’e sözlü sınavlarda iki alan iki genel kültür sorusu soruldu. Beş bakanlık bürokratı bir Yargıtay bir Danıştay üyesinin bulunduğu sınav heyetinin kendisine, son derece ilginç sorular yönettiğini belirten Demir, “Mesela bana ‘bilgisayarda kaç virüs var’, ‘İlk Türk Sopranosu kim’, ‘İlk sesli Türk Filmi ne zaman çekildi’ gibi sorular soruldu” dedi.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Hâkim Adaylığı Şube Müdürü Yasemin Çuhadaroğlu, Demir’e üç sözlü sınavda da başarısız olduğunu bildirdi. Demir, şimdi de bakanlığın ‘aynı gün ve 10’ar dakika’ arayla ile girdiği sınavların iptal edilmesi için dava açmaya hazırlanıyor.

Mahir Demir, artık hâkim ve savcı olma umudunu yitirdiğini anlatarak “Yazılı sınavlara bile başvuramayacağım. Çünkü sınava başvurabilme için 30 yaşını geçmemek gerekiyor. Ben bu şartı taşımıyorum artık. Çevremde sürekli ‘Tuncelilisin adın Mahir, seni hâkim ve savcı yapmazlar’ diyorlardı. İnanmak istemedim. Fakat gelinen noktada çevremdeki insanların haklı çıktı. Ancak benim dört senem boşa gitmiş durumda. Çok zor şartlarda okuyoruz. İdeallerimiz için herkesten daha fazla mücadele ediyoruz. Ancak, akıl almaz gerekçelerle önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Kırgınım şimdi avukat olmak için staj başvurusu yapacağım” diye konuştu.''

bundan daha açık bir yargı kadrolaşması yoktur..aman sesimizi çıkarmayalım..şeriatın kestiği el acımaz nasıl olsa..

ONCEKI COK DEGERLI CUMHURBASKANIMIZ CIKTI MEYDANA VE DEDI KI

BEN GOREV YAPTIGIM SURECE BUTUN KADROLARA KENDI GORUSUMDE INSANLARI YERLESTIRDIM DEDI

BUNA KIMSE KARSI CIKMADI NIE SOLCU OLDUGU ICIN MI???
BENDE MULAKAT YAPILMASINA KARSIYIM...HAKSIZLIK OLUYOR AMA BUNU SADECE ADALET BAKANLIGI YAPMIYOR HSYK DA YAPIYOR YARGITAYDA YAPIYOR ANLADIN MI!!

SENDE HALA SERIAT DIE SOYLENME KOMIK OLUYOR BU SAATTEN SONRA IMKANSIZ BISI O
KIRK YILDA BIR NAMZ KILAN BASBAKAN CUMHURBASKANI GELMIS ONLARA DA CAMUR ATMAYALIM GUNAHINI ALMAYALIM HOCAM

BU ARADA SENIN BOLUM NE ??
BU KDAR TARTISTIKTAN SONRA TANISALIM BARI:ddOZELDEN PM ATARRSAN SEVINRM..

cumhurbaşkanlarının kıldığı yada kılmadığı namaz bizi ilgilendirmez onun hesabı allaha dır, bizim bu durum karşısında laik olmamız gerek, papazlıktan uzak durmamız lazım yoksa yobazlaşırız hayvanlaşırız o kadarki kimin kaç rekat namaz kıldığını kaç vakit namaz kıldığını dahi hesaplar insanları bu ölçüye göre makamlar mevkiler rütbeler veririz.

kurtuş savaşında namaz kılıp hainlik yapan rum ordusuna islam ordusu halife ordusu fetvaları veren bir sürü şerefsiz vardı.peygamber torunlarını katleden islam halifeside namaz kılardı .

yavaş gell.. sapla samanı karıştırma kardeş.. sallamışsın fakat tozutmuşsun..şu cümlelerin bir belgeye bir duyuma dayansa anlarım, rum ordusuna islam ordusu diyen kim, peygamber torununu katleden kim?namaz kılıp hayvanlaşmak ne demek..? bırak torununu katletmek, hasta adam zamnı diye bilinen son zamanında bile Arabistan çölüne demir ray döşeyen, o memleketin kumuna değer veren, kendisine hadim-i harameyn ünvanını koyan padişahlarım vardı benim..

sen kimi kandırıyorsun. bak yukardaki arkadaşlar iyi yada kötü tartışıyor okuyoruz, konuya boş tarafından dalıp ,geçmişime küfredip hakaret ederek fikrini haklı çıkaramassın. tarih orda, kitap orda, yavaş gel, ayıp olmasın..

yavaş gell.. sapla samanı karıştırma kardeş.. sallamışsın fakat tozutmuşsun..şu cümlelerin bir belgeye bir duyuma dayansa anlarım, rum ordusuna islam ordusu diyen kim, peygamber torununu katleden kim?namaz kılıp hayvanlaşmak ne demek..? bırak torununu katletmek, hasta adam zamnı diye bilinen son zamanında bile Arabistan çölüne demir ray döşeyen, o memleketin kumuna değer veren, kendisine hadim-i harameyn ünvanını koyan padişahlarım vardı benim..

sen kimi kandırıyorsun. bak yukardaki arkadaşlar iyi yada kötü tartışıyor okuyoruz, konuya boş tarafından dalıp ,geçmişime küfredip hakaret ederek fikrini haklı çıkaramassın. tarih orda, kitap orda, yavaş gel, ayıp olmasın..

cok dogru demıssınız zaten bu zıhnıyetteıkı ınsanların en buyuk sıkıntısı bu okumamak arastırmamak!!!

ONCEKI COK DEGERLI CUMHURBASKANIMIZ CIKTI MEYDANA VE DEDI KI

BEN GOREV YAPTIGIM SURECE BUTUN KADROLARA KENDI GORUSUMDE INSANLARI YERLESTIRDIM DEDI

BUNA KIMSE KARSI CIKMADI NIE SOLCU OLDUGU ICIN MI???
BENDE MULAKAT YAPILMASINA KARSIYIM...HAKSIZLIK OLUYOR AMA BUNU SADECE ADALET BAKANLIGI YAPMIYOR HSYK DA YAPIYOR YARGITAYDA YAPIYOR ANLADIN MI!!

SENDE HALA SERIAT DIE SOYLENME KOMIK OLUYOR BU SAATTEN SONRA IMKANSIZ BISI O
KIRK YILDA BIR NAMZ KILAN BASBAKAN CUMHURBASKANI GELMIS ONLARA DA CAMUR ATMAYALIM GUNAHINI ALMAYALIM HOCAM

BU ARADA SENIN BOLUM NE ??
BU KDAR TARTISTIKTAN SONRA TANISALIM BARI:ddOZELDEN PM ATARRSAN SEVINRM..

ahmet necdet sezer ''kesinlikle'' böyle bir açıklama yapmamıştır.bu tamamen yalan bir beyan..ayrıca yargıtay ve hsyk mülakat yapmaz..hsyk nın başkanı adalet bakanıdır..yargıtayda ise zaten böyle bir durum söz konusu değil.iki kurumun da üyelerinin çok büyük bir kısmı cumhurbaşkanı tarafından atanır..
benim düşüncem sen sürekli korku filmleri yani akpnin kurumlara karşı yaptığı provakatif saldırganlıklarını izlediğin için bu konuda önyargılısın ve her ne karar verirlerse versinler kararları beğenmiyorsun ve buna bir kulp arıyorsun..sanırım üniversite okuyorsun..düşün bakalım akp yök ile ne kadar kavgalıydı?11 aralık 2007 de istediği adamı yök e atadıkları zaman hiçbir sorunları kalmadı..''ideolojik yök'' sevimli,akıllı,söz dinleyen yök'e dönüştü..işte sizin istediğiniz budur be kardeşim..bütün kurumlar elimize geçsin,kimseye hesap vermeyelim istiyorsunuz..bunun altında çiziyorum:tek bir sorununuz var o da cumhuriyet düzeniyle ilgili..diğer açıklamalarınızın hepsi fasa fiso..ancak bir akpli inanır.
sana bir konuda katılıyorum bu saatten sonra şeriat gelemez fakat şeriatın küçük kardeşi olan teokrasi düzeni geldi hatta çoktan bu ülkeye yerleşmeye başladı.
bak güzel kardeşim sorun çözmeye çalışan adam devletin bütün kurumlarıyla çatışmaz.bir yerde sorun varsa onu düzeltir..akp nin kavgalı olmadığı kurum yok..cumhuriyet yanlısı bir adam kurumlarının bu denli yıpratılmasına boyun eğer mi?çocuk mu kandırılıyor?amaç belli,yapılanlar belli..bunları bildiğiniz halde neden arsızca akp yi savunuyorsunuz..bide diyorsunki namaz kılıyor diye çamur atıyorsunuz..pes artık be abicim..yalanın çıngıraklısı oluştu..

Geri