"PKK'nın üstlenmesi taktik olabilir"

shephard_9

New member
Reaction score
0
"PKK'nın üstlenmesi taktik olabilir"
"Saldırıyı bölücü terör örgütü üstlendi, bu ayrı bir strateji, taktik olabilir"
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Reşadiye'deki terör saldırısıyla ilgili olarak, bu tür olayların o bölgede devam edeceğini belirterek, bu saldırıların tümünün başlattıkları milli birlik ve kardeşlik projesini baltalamaya, projeyle ilgili umutları ortadan kaldırmaya yönelik saldırılar olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, 6-10 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ABD ve Meksika ziyaretlerinin ardından yurda döndü. Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Tokat Reşadiye'de gerçekleyen terör saldırısına da değindi. Erdoğan, güvenlik ve istihbarat birimlerinin bu saldırının planlayıcılarını, tetikçilerini, yardım ve yataklık yapanları, her kim olursa olsun ortaya çıkaracaklarına inandığını söyledi. Saldırıyı bölücü terör örgütünün üstlendiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii bu da ayrı bir strateji, taktik olabilir. Terör örgütünün o bölgede başka terör örgütleriyle işbirliği halinde olduğunu çaten geçmişten bu yana uygulamalarıyla biliyoruz. Güvenlik güçlerimiz, bütün bunlara rağmen işin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için çalışmaya devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı da bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. Bundan sonraki süreçtede bu tür olayların, o bölgedeki hassasiyetleri de arttırmak suretiyle devam edeceğini ifade etmek istiyorum."

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin saldırıların devam etmesini bekleyip beklemediğini sorması üzerine, bu tür saldırıların başlattıkları milli birlik ve kardeşlik projesi ile demokratik açılım sürecini engellemeye, baltalamaya ve projeyle ilgili umutları ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi. Erdoğan, Tokat Reşadiye'deki saldırının terör örgütünün Karadeniz'e inme çabaları olduğuna işaret etti. Bir gazetecinin, 'Gerçek yüzü ortaya çıkacaktır dediniz. Olayın arkasında başka bir yapılanma olabilir mi?' sorusu üzerine, "Zaten böyle bir vahşeti ancak terör örgütü yapar" şeklinde cevap verdi."

kaynak:"PKK'nın üstlenmesi taktik olabilir" - Mynet Haber

abartmaya gerek yok olabilir tabiki ikiz kulelerin yıkımıda el kaide üstlendi ama izler hep amerikan hükümetini gösterdi yalanmı...

Benim anlamadığım açılıma dtp pkk mhp ve chp karşı sadece akp tek yürüyo.Aciyibime gitti doğrusu.Ben gene bişi demiyorum ama neden mhp chp dtp aynı görüşü savunuyor.

abartmaya gerek yok olabilir tabiki ikiz kulelerin yıkımıda el kaide üstlendi ama izler hep amerikan hükümetini gösterdi yalanmı...

sapla samanı karıştırıyorsun gibi geldi...bir ülke vatandaşlarının menfaati için kimsenin anlıyamayacağı birşeyi yapabilir ya da yapmayabilir...bu doğrudur ya da yanlıştır, tartışılır...
ama bir ülke düşün ki silahlı kuvvetleri ayrı telden hükümeti ayrı telden yargısı ayrı telden, polisi ayrı telden çalıyor...yani şu anki türkiye...kardeşim sabahtan beri genelkurmaydan açıklamalar geliyor ya; telsiz konuşmaları vs..vs..yalan mı söylüyor adamlar...eğer yalan söylüyorsa sen başbakansın gereğini yap o zaman derler adama....

sapla samanı karıştırıyorsun gibi geldi...bir ülke vatandaşlarının menfaati için kimsenin anlıyamayacağı birşeyi yapabilir ya da yapmayabilir...bu doğrudur ya da yanlıştır, tartışılır...
ama bir ülke düşün ki silahlı kuvvetleri ayrı telden hükümeti ayrı telden yargısı ayrı telden, polisi ayrı telden çalıyor...yani şu anki türkiye...kardeşim sabahtan beri genelkurmaydan açıklamalar geliyor ya; telsiz konuşmaları vs..vs..yalan mı söylüyor adamlar...eğer yalan söylüyorsa sen başbakansın gereğini yap o zaman derler adama....

iide benim dediğimle senin dediğin ayrı konu bunu başka birileri yapamazmı ?
pkk nın tek bir ağzı yokki çıkıp konuşsunda kimse itiraz etmesin bakalım çıkar kokusu

Benim anlamadığım açılıma dtp pkk mhp ve chp karşı sadece akp tek yürüyo.Aciyibime gitti doğrusu.Ben gene bişi demiyorum ama neden mhp chp dtp aynı görüşü savunuyor.

benim anlamadığım da akp neden pkk nın bu eylemi yaptığına inanamıyor?

aslında sorulması gerek soru bu.

hemen cevaplayım sebebi tek yanlı tek görüşlü taraflı olman şayet tayyip erdoğanın konuşmasını izlemiş olsaydın işine gelen kaynaklara inanmak yerine orda başbakana başka birilerimi olabilir demek istiyorsunuz sorusuna cevap olarak " böyle bir vahşeti ancak terör örgütü PKK yapabilir ona şüphe yok" dediğini görürdün... böylece bu yanlı başlıkta çürümüş oldu ayrıca asıl söylediğide örgütün demokratik açılımı baltalamak içinki ki bi asker ölse hemen açılımdan dolayı akp ye saldırdığınız için pkk yı daha çok asker şehit etmeye sevk ediyorsunuz ilerleyen zamanlarda bu tarz eylemler olabilir dedi...

hemen cevaplayım sebebi tek yanlı tek görüşlü taraflı olman şayet tayyip erdoğanın konuşmasını izlemiş olsaydın işine gelen kaynaklara inanmak yerine orda başbakana başka birilerimi olabilir demek istiyorsunuz sorusuna cevap olarak " böyle bir vahşeti ancak terör örgütü PKK yapabilir ona şüphe yok" dediğini görürdün... böylece bu yanlı başlıkta çürümüş oldu ayrıca asıl söylediğide örgütün demokratik açılımı baltalamak içinki ki bi asker ölse hemen açılımdan dolayı akp ye saldırdığınız için pkk yı daha çok asker şehit etmeye sevk ediyorsunuz ilerleyen zamanlarda bu tarz eylemler olabilir dedi...

biraz önce izledim hemde 2 kanalda birden

konuşmasında terörö örgütü yapmış oalbilir dedi

pkk dan bahsetmedi.

bir daha haberleri izlerken iyi izle. takip edemiyorsan yanındakine sor.

ve bu açılım pkk için yapılmıyor mu?

pkk neden rahatsız olsun ki? silahla elde etmek istediklerini demokratik olarak elde edecekler.

yoksa bizim bilmediğimiz başka hesaplar mı var?

Kardeş çocukluğun alemi var mı?Terör örgütü Pkk demek değil mi?
Lafı saptırmayalım bakın böyle iş yürümez.İktidarda Chp olsada desteklerim çünkü desteklemesem bu sefer olan bana olur.Kötü birşey yapacak değil ya oda bu vatan için varını yoğunu koyacak mücadele edecektir.Ben onu sevmiyorum diye onu tersleyecek karşı çıkacak değilim.Chp ile aynı görüşlerimde oldu.Ama başbakanımız şu an zannediyorum bu konulara ehemmiyet vermedi daha doğrusu bir durgunluk var herkesin gözü onda sonuçta.Ama biraz yavaş ve dikkatli adımlarla gidiyor.Gerçi kolay değil her tarafın dinleniyo aranıza sızmış bir de gizli plan yapacaksın pek kolay değil.Ama bitecek az kaldı son nefeslerini veriyorlar inşaAllah...

pekaka olayı üslenene kadar yandaş medya dahil herkes aynı cümleleleri kurmuyormuydu...
Formda konusu bile vardı...Pkaka açıklama yapmasa idi herkes olayı kendi kafasına göre kurgulayıp
yargılamıyacakmıydı..?

biraz önce izledim hemde 2 kanalda birden

konuşmasında terörö örgütü yapmış oalbilir dedi

pkk dan bahsetmedi.

bir daha haberleri izlerken iyi izle. takip edemiyorsan yanındakine sor.

ve bu açılım pkk için yapılmıyor mu?

pkk neden rahatsız olsun ki? silahla elde etmek istediklerini demokratik olarak elde edecekler.

yoksa bizim bilmediğimiz başka hesaplar mı var?

sen pkk lideri olsan açılımdan memnun olsan her ölen şehit için açılımdan dolayı akp ye saldırıldığı bir ortamda 7 askeri şehit etme emri verirmisin? işine geliyor olsa her zaman yaptığı gibi sözde bir ateşkes ilan eder bu açılımın devamında silahları bırakacağı yönünde açıklamalar yapardı... pkk yıullarca dilimzi kouşamıyoz bizi yok sayıyorlar diye probaganda ile militan topladı sen probaganda aracının elinden alınmasından hoşnut olurmusun? azıcık araştır pkk destekli formları trt6 ya açılıma nasıl bakıyor pkk yandaşları dediğimi anlarsın .... mantık yürüt sonuna kadar varım...

ergenekon'un bir kısmı hala dısarda oldugundan oluyor bütün bunlar

Kardeş çocukluğun alemi var mı?Terör örgütü Pkk demek değil mi?
Lafı saptırmayalım bakın böyle iş yürümez.İktidarda Chp olsada desteklerim çünkü desteklemesem bu sefer olan bana olur.Kötü birşey yapacak değil ya oda bu vatan için varını yoğunu koyacak mücadele edecektir.Ben onu sevmiyorum diye onu tersleyecek karşı çıkacak değilim.Chp ile aynı görüşlerimde oldu.Ama başbakanımız şu an zannediyorum bu konulara ehemmiyet vermedi daha doğrusu bir durgunluk var herkesin gözü onda sonuçta.Ama biraz yavaş ve dikkatli adımlarla gidiyor.Gerçi kolay değil her tarafın dinleniyo aranıza sızmış bir de gizli plan yapacaksın pek kolay değil.Ama bitecek az kaldı son nefeslerini veriyorlar inşaAllah...

yaşını bilmiyorum ama büyük ihtimal benim yaşım senden fazladır. yaşım 34 olmak üzere. onun için dikkatli konuşmanı tavsiye ediyorum.

terör örgütü demek pkk demek değil. ama pkk demek terörö örgütü demek.

nasıl ki serçe dediğimizde aynı zamanda kuştan bahsediyor ve kuş dediğimizde serçeden bahsetmiyor olabiliyorsak bu da öyle birşeydir.

başbakan burda terör örgütü derken diğer örgütleride kastetmiştir.benim açılım konusunda en baştakifikirlerimi bilmediğin için böyle konuştuğunu düşünüyorum. bu açılım yada politikanın düzgün ve çok dikkatli ve aynı zamanda geniştabanlı, içi dolu, herkese hitap eden bir politika olması gerektiğini aksi halde bu çaılımın hiç bir işe yaramayacağını ve biziiç savaşa götüreceğini söylemiştim. bunun chpsi mhpsi akpsi lamı cimi yok. bu bütün ülkeyi ilgilendiren bir sorun olduğu halde akp başarısızlığını yine sadece ve sadece kendine muhalafet edenlerin üstüne atacağı için bu hamleleri yapıyor.

emin ve yavaş adımlarla ilerlemekle önünü göremediği için yavaş ilerlemek arasında fark vardır.

sen pkk lideri olsan açılımdan memnun olsan her ölen şehit için açılımdan dolayı akp ye saldırıldığı bir ortamda 7 askeri şehit etme emri verirmisin? işine geliyor olsa her zaman yaptığı gibi sözde bir ateşkes ilan eder bu açılımın devamında silahları bırakacağı yönünde açıklamalar yapardı... pkk yıullarca dilimzi kouşamıyoz bizi yok sayıyorlar diye probaganda ile militan topladı sen probaganda aracının elinden alınmasından hoşnut olurmusun? azıcık araştır pkk destekli formları trt6 ya açılıma nasıl bakıyor pkk yandaşları dediğimi anlarsın .... mantık yürüt sonuna kadar varım...

şimdi olaya bütün olarak bakalım. pkk nın istekleri zaman içinde değişmiştir. bağımsız kürdistan fikrinden kürtlere belirli haklar istemeye kadar gerilemiştir. ve açılımla bunlar zaten verileceği söylendi. ama açılım birden durdu. ve açılımdan ses soluk çıkmamaya başladı. noldu birilerine bişeyler vaadedildi ve vaadlerden ses soluk çıkmıyor.
trt6 ya hiç değinmiyorum bile çünkü onun elle tutulur hiç bir tarafı yok. madem milli birlik projesi neden sadece kürtlere yönelik bir televizyon açtın. bu ülkede lazlarda var. onlar demokrasiden faydalanamayacak mı?

şimdi sen pkk nın dersim sorumlusu olsan: açılım dursa istekler verilecek dense sonrada verileceğine dair bir işaret çıkmasa, iktidar sussa ve örgütünün lideri yerim dar oynayamıyorum yanıma 5 kişi getirdiler ama yerim daraldı dese diyarbakırda örgütünün gösterisi sırasında biri ölse böyle bir pusu kurar mısın kurmaz mısın?

mantık bu. ister sonuna kadar gel ister gelme. senin bileceğin şey.

başbakan ne demeye çalışıyor ? anlamadım nasıl yani taktik oluyormuş? pkk masummu demek istiyor?

Başka hesapların olma ihtimali çok yüksek.

Bir Allah'ın kulu da taşın altına elini koysada şu taş ilk denemede kalksa..

Bu arada haberlerde alt başlıklarıda takip etmek gerek. Ortalık fena halde karışık. Bu karışıklıktan

faydalanmak isteyen çok insan var. Birçok olay oldu bittiye getirilebilir..

bundan önceki eylemleri de pkk yapmamıştır, bazılarına göre yazık bu kez işin ucunu bir yerlere ulaştıramadılar.

yaşını bilmiyorum ama büyük ihtimal benim yaşım senden fazladır. yaşım 34 olmak üzere. onun için dikkatli konuşmanı tavsiye ediyorum.

terör örgütü demek pkk demek değil. ama pkk demek terörö örgütü demek.

nasıl ki serçe dediğimizde aynı zamanda kuştan bahsediyor ve kuş dediğimizde serçeden bahsetmiyor olabiliyorsak bu da öyle birşeydir.

başbakan burda terör örgütü derken diğer örgütleride kastetmiştir.benim açılım konusunda en baştakifikirlerimi bilmediğin için böyle konuştuğunu düşünüyorum. bu açılım yada politikanın düzgün ve çok dikkatli ve aynı zamanda geniştabanlı, içi dolu, herkese hitap eden bir politika olması gerektiğini aksi halde bu çaılımın hiç bir işe yaramayacağını ve biziiç savaşa götüreceğini söylemiştim. bunun chpsi mhpsi akpsi lamı cimi yok. bu bütün ülkeyi ilgilendiren bir sorun olduğu halde akp başarısızlığını yine sadece ve sadece kendine muhalafet edenlerin üstüne atacağı için bu hamleleri yapıyor.

emin ve yavaş adımlarla ilerlemekle önünü göremediği için yavaş ilerlemek arasında fark vardır.

şimdi olaya bütün olarak bakalım. pkk nın istekleri zaman içinde değişmiştir. bağımsız kürdistan fikrinden kürtlere belirli haklar istemeye kadar gerilemiştir. ve açılımla bunlar zaten verileceği söylendi. ama açılım birden durdu. ve açılımdan ses soluk çıkmamaya başladı. noldu birilerine bişeyler vaadedildi ve vaadlerden ses soluk çıkmıyor.
trt6 ya hiç değinmiyorum bile çünkü onun elle tutulur hiç bir tarafı yok. madem milli birlik projesi neden sadece kürtlere yönelik bir televizyon açtın. bu ülkede lazlarda var. onlar demokrasiden faydalanamayacak mı?

şimdi sen pkk nın dersim sorumlusu olsan: açılım dursa istekler verilecek dense sonrada verileceğine dair bir işaret çıkmasa, iktidar sussa ve örgütünün lideri yerim dar oynayamıyorum yanıma 5 kişi getirdiler ama yerim daraldı dese diyarbakırda örgütünün gösterisi sırasında biri ölse böyle bir pusu kurar mısın kurmaz mısın?

mantık bu. ister sonuna kadar gel ister gelme. senin bileceğin şey.

sen yoksa pkk nın istediği adımlar atılınca silah bırakıcağınımı zannediyorsun bu kadar uyuşturucu ticareti elindeyken türkiye düşmanı devletler desteklerken sınırda kaçakçılıktan ahraç keserken yoksa sen pkk nın bi amacı yada ideolojiğsi olduğunumu düşünüyorsun pkk da liderlik vardır onlar paşa gibi yaşarlar dğaa gelen saftrik kızlarla yatar kalkarlar büyük paralar kazanırlar emirndeki adamlarıda kullanır it gibi harcarlar oda kandırılmış yadan kendini akıllı sanan yada nankör vatan haini tahmin edmeiceğin kadar karnalık bağlantıları vardır bunların tek amacı türkiyeyi yıpratıp böldürmektir çünkü bunlara karşılıjnda birşeyler vadedilmiştir diceksin o zaman erdoğan ne diye kan duracak diyor çünkü amaç pkk yı silah bıraktırmak değil demokratik ortam yaratıp halkı tekrör pkk ideolojisinde devletin kucağına çekmek probaganda araçlarını yok etmek can damarlarını kesmek sıkıntıya sokmak pkk bitmediyse devletin askerin hataların yanında örgüte destek veren tc vatandaşı kürt kökenli siviller sayesindedir bu mantık değil görülebilir gerçeklerdir..

sen yoksa pkk nın istediği adımlar atılınca silah bırakıcağınımı zannediyorsun bu kadar uyuşturucu ticareti elindeyken türkiye düşmanı devletler desteklerken sınırda kaçakçılıktan ahraç keserken yoksa sen pkk nın bi amacı yada ideolojiğsi olduğunumu düşünüyorsun pkk da liderlik vardır onlar paşa gibi yaşarlar dğaa gelen saftrik kızlarla yatar kalkarlar büyük paralar kazanırlar emirndeki adamlarıda kullanır it gibi harcarlar oda kandırılmış yadan kendini akıllı sanan yada nankör vatan haini tahmin edmeiceğin kadar karnalık bağlantıları vardır bunların tek amacı türkiyeyi yıpratıp böldürmektir çünkü bunlara karşılıjnda birşeyler vadedilmiştir diceksin o zaman erdoğan ne diye kan duracak diyor çünkü amaç pkk yı silah bıraktırmak değil demokratik ortam yaratıp halkı tekrör pkk ideolojisinde devletin kucağına çekmek probaganda araçlarını yok etmek can damarlarını kesmek sıkıntıya sokmak pkk bitmediyse devletin askerin hataların yanında örgüte destek veren tc vatandaşı kürt kökenli siviller sayesindedir bu mantık değil görülebilir gerçeklerdir..

uzun zaman önce uyuşturucu ticaretiyle ilgili çok uzun ve veriler içiren bir post yazmıştım. ama şimdi o verileri bulamıyorum. kısaca anlatmak gerekirse orada dönen para yıllık onlarca milyon dolar gibi bir değerdi. şimdi tam hatırlamıyorum, fazlada abartmak istemiyorum. ve o uyuşturucunun hemen hepsi afganistandan geliyor. ırakın ve afganistanın işgalinden önceki güzergahı anlatayım sana. afganistan-iran-türkiye-avrupa ya da akdeniz üzerinden amerika. işgalden sonraki güzergah ise afganistan-iran-ırak-lübnan-akdeniz üzerinden avrupa ve amerika.

yani türkiye güzergahtan çıkarılıyor. nedeni ise pkk nın fazla pay alması ve kontrolünün zorlaşması. lübnandaki hizbullah savaşı boşuna çıktı zannetmeyin. dünyanın en geri kalmış ülkelerinin başında gelen afganistan boşuna işgal edildi zannetmeyin. ırakın tek işgal nedeni petrol değil.

pkk nın avrupa ülekeri tarafından kayrılmasının nedenlernden biri de uyuşturucu. pkk uyuşturucunun avrupaya girmesine sınırlama getiriyor. çünkü avrupa uyuşturucudan çok muzdarip. bir şekilde giriyor ülkesine ve ülkeye sokanlar ve sokakta satanların çoğu türkiye vatandaşı.

bunlar size komplo teroisi gibi gelebilir ama biraz düşünmekte ve araştırmakta fayda var.

yani lafın kısası süper güçler bu kadar büyük bir parayı ve aynı zamanda gücü kontrol dışına çıkarmak istemezler. onun çindir ki pkk ve süper güçlerin ilişkisinden hep söz edilir.

pkk nın bitip bitmeyeceğine gelince: bunu da daha önce yazmıştım. işte o yazımın tamamı. neyseki onu bulabildim.

işte bütün sorun burda.

pkk silah bırakacak mı?

diyelimki demokratik açılım kabul gördü. ve pkk'de bu paketi benimsedi.

ama şöyle bir gerçek var.

pkk nin içinde herzaman silahtan ve şiddetten yana olan bir kesim var. bhoz erdal ko adlı suriyeli bir kürt olan fehman hüseyin kanadı. fehman hüzeyin ve yanındakiler barışçıl çözümden yana değil. ve her ve şart altında silah sıkmaya devam edecekler. ve bunları durdurmaya denizdeki yılan abdullah öcalanında gücü yetmeyecek.

çünkü fehman hüseyin kanadı zaten karayılanlada kanlı bıçaklı. birbirlerini öldürmek için fırsat kolluyorlar.

eee o zaman nolucak. pkknin bir kısmı silah bırakacak bir kısmı bırakmayacak. olan yine askerdeki 20 lik civan mert delikanlılarla analara olacak.

sonuç: sıfıra sıfır elde var sıfır.

yani işler herkesin zannetiği gibi ufak çaplı bir çaılımla ya da aponun asılmasıyla çözülmüyor.

koplex bişeyler lazım. mesela natodan çıkmakla başlayabiliriz işe.

Geri