PKK da TRT 6'ya karşı Baykal da

R.T.E

Banned
Reaction score
0
PKK da TRT 6'ya karşı Baykal da

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TRT'nin dün resmi açılışını yaptığı Kürtçe kanal TRT 6'yı da eleştirdi.

AJANSLAR
Özellikle bölge halkı tarafından, büyük bir ihtiyacın karşılandığı düşünülen TRT'nin bu açılımı farklı kesimlerden takdir toplamasına rağmen Baykal'ın eleştirilerine maruz kaldı. CHP lideri Baykal, TRT 6 ile ilgili olarak “Devletin bir kurumunun bir etnik çabaya destek olur konumda ortaya çıkması çok yanlıştır. Bu bizim devlet olarak temel anlayışımıza terstir” dedi.

Özel televizyonlar gibi Kürtçe yayın yapmayı uygun gören bir televizyonun yasa, Anayasa ve RTÜK kanunları çerçevesinde yayın yapabileceğini belirten Baykal, buna kimsenin bir şey diyemeyeceğini söyledi. Baykal, “Ama devletin parasını, kaynaklarını sadece bir kesim vatandaşlarımızın etnik talepleri doğrultusunda harcanması doğru değildir. Bizim anlayışımıza göre devlet etnik kör olmalıdır” diye konuştu.

Bunun giderek devleti her türlü etnik kimliğin talebine karşı güç duruma sokacağını savunan Baykal, “Onlar da derse ki 'bize de Çerkezce, Arapça, Gürcüce yayın yap.' Etnik kimliklerin devlet düzeyine çekilmesi yanlıştır. Bir süre sonra bunun çok ciddi sonuçları olacak. Ya ne yaptıklarını biliyorlar, o zaman çok tehlikeli iş yapıyorlar ya da ne yaptıklarını bilmiyorlar” dedi.

CHP lideri Baykal'ın bu çıkışı, TRT 6 yayınına büyük tepki göteren PKK'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. TRT 6, PKK'yı da rahatsız etmiş ve bu kurumda çalışan Kürt kökenli vatandaşları hain ilan etmesine neden olmuştu.

PKK'YA GÖRE KÜRTÇE TV İHANET

Öte yandan Terör örgütü PKK da, yıllardır savunduğu ve propaganda yaparak kendine zemin hazırladığı argümanlardan biri olan Kürtçe yayının serbest olmasından rahatsız oldu.

Daha önce TRT 6'ya çıkacak Kürt sanatçıları "Kürtçe TRT yayını bir siyasal asimilasyon projesi, ihanet kanalıdır. Kendisine Kürdüm, onurluyum diyen hiçbir Kürdün bu ihanet kanalında yer almaması ve hizmet etmemesi gerekir' diyerek tehdit eden terör örgütü, Kürtçe kanalında resmi yayınından sonra bu kanalda çalışanları hedef gösterdi.

Terör örgütünün silahlı kanadının sorumlusu Suriye uyruklu Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, örgüte yakın internet sitesine yaptığı açıklamada, "AK Parti teşkilatlarında yer alanlar, aday olanlar, parlamenterlik yapanlar, bu açtıkları TRT 6'da çalışanların hepsi bu kapsama giriyor. İşte ben de Kürdüm Kürtçe konuşuyorum diyerek halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Oysa en tehlikeli Kürdün, en hain Kürdün bunlar olduğu açıktır. Onun için biz halkımızın bu tür çabalara karşı duyarlı olması gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Askeri koruculuğun etkisiz hale geldiğini iddia eden terörist Hüseyin, bu tür girişimlerin sözde Kürt özgürlük harekatına (PKK) karşı kullanıldığını savundu.

KAYNAK

MHP de karşı........

MHP de karşı........

MHP çok muhalefet etti ama engel olamadı... TRT, Kürtçe kanal kuracak

ARTIK YASAL İZNİ DE VAR

TBMM Genel Kurulu’nda MHP’nin sert muhalefetine karşın TRT Yasası’nın 21. maddesi değiştirilerek, "TRT, Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapabilir” fıkrası eklendi.

Böylece TRT üzerinden Kürtçe kanala vize verildi.

TRT Yasası’nda değişiklik öngören yasanın 6. maddesi Meclis’te gerginliğe neden oldu.

Önerge, MHP’nin sert tepkisine neden olunca, TRT Yasası “Roj TV” tartışmasına dönüştü.

AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yasakların çözüm getirmediğini, Roj TV’nin bölgede yayın yaptığını söyledi.

Ekmen, TRT’den Kürtçe haber yayını yapıldığını da anımsattı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “45 dakika yayın yetmiyor mu size. O zaman git Roj TV’den izle, ister 23 saat ister 22 saat izle!” diye konuştu.

Tartışmaların ardından yasa oy çokluğuyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

http://www.nethaber.com/Politika/65093/MHP-cok-muhalefet-etti-ama-engel-olamadi

bir tek akp karsı degil.

içinde bir cok kürt milliyetciligi yapanları barındıran akp nin karsı olmaması hatta eliyle bunu yapması dogal.

bakın kürt demiyorum, kürt milliyetcisi diyorum, dikkat edin bu lafa.

neden diger azınlıklarında trt7,8,9... diye kanalı yok ? bir tek kürtlerin var. hemde devlet kanalı.

ikiyüzlü bir uygulama degil mi bu?

ozel kürt televizyonlarına yayın hakkı vermek ayrı sey, bunu devlet eliyle bizzat organize etmek ayrı şey.

akp den vatana millete hayrı olmayan bir icraat daha.alıştık artık =)

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm

Rahatsız olanlar çok muş

Baykal la PKK nın bu konuda aynı fikirde olması bazı ip uçları veriyor sanırım

Şaşırmadık zaten.CHP illegal bi parti Baykal kukla DTP ile aynı safta olmamak için bile ses çıkarmamalıydı.MHP ne yaptığı belli değil zaten saldım çayıra mevlam kayıra.

hiç doğuya giden bilmez ordakı halkın ne izlediğini kürtçe kanal diye pkk probagandası yapıyordu bütünb kanallar roj tv bilmemne ilk defa içeriği bu devlete bu vatana ait dili kürtçe bir yayın yapılıyor devlet doğunun evine girmiş halk devlete barıştırılmaya çalışıyor ... dolaylı yoldan cahil halkın eğitiminide kültürünüde devlet üstleniyor siz ambalajı peşiindesiniz... pkk bile sizden daha akıllıki karşı çıkıyo buna büyük probaganda araçları elinden gitti die peki size ne oluyor ?

bir tek akp karsı degil.

içinde bir cok kürt milliyetciligi yapanları barındıran akp nin karsı olmaması hatta eliyle bunu yapması dogal.

bakın kürt demiyorum, kürt milliyetcisi diyorum, dikkat edin bu lafa.

neden diger azınlıklarında trt7,8,9... diye kanalı yok ? bir tek kürtlerin var. hemde devlet kanalı.

ikiyüzlü bir uygulama degil mi bu?

ozel kürt televizyonlarına yayın hakkı vermek ayrı sey, bunu devlet eliyle bizzat organize etmek ayrı şey.

akp den vatana millete hayrı olmayan bir icraat daha.alıştık artık =)

azınlıkların yeterince kamuoyu var bu vatanda hatta kontrolündede var kimin avatarında mustafa kemal görsem hep azınlık hakkı diye tutturuyor çok düşündürücü(!) doğuda hiç türkçe bilmeyen insan var kim öğreticek bunlara doğruyu roj tv mi,? gerilla tv mi? devlett bizzat eliyle organize edicek devlet belli bikesimin tekelinde değildir... içinde yaşayan herkeze hitap ederse hükmedebilir...

İlerde arapça farsça için kanallarda açılacakmış duyduğuma göre .Ama kürtçe kanal iyi bir adım.

Bir lisan bir insan zarar gelmez kürtçeden merak etme faydası olur .

Ne bicim bir mantik ya Pkk da karsi Chp de o zaman ikisi de ayni kesede. Bu mantiga göre Erdogan'in da iki gözü var Apo'nun da. Hatta Abdullah Gül ile Abdullah Öcalan'in isimleri ayni.:durdurun

Ne bicim bir mantik ya Pkk da karsi Chp de o zaman ikisi de ayni kesede. Bu mantiga göre Erdogan'in da iki gözü var Apo'nun da. Hatta Abdullah Gül ile Abdullah Öcalan'in isimleri ayni.:durdurun

bu örnekle bu sonuca zaten sizden başkası ulaşamaz. herlal olsun size hayran kaldım mantığınıza.

senin kafadan gidersen eğer atın da iki gözü var insanında ozman her insan atmıdır ayada her at insan mıdır

Roj dan iyidir gene devletin eline de herşey tebrikler kuranlardan Allah razı olsun...

baykal aslın da sasırdığı için karsı cıkıyo kendisi iktidar olsaydı RTE yaptıgı tüm güzellikleri kendi yapcaktı...(yapabilirmiydi acaba) ama kıskanıyo karşı cıkıyo herşeye herşeye olmaz diyo...buna bile laiklige karsı dedi şimdi ne alaka kürtce yayınla laikliğin...:biggrin

bu örnekle bu sonuca zaten sizden başkası ulaşamaz. herlal olsun size hayran kaldım mantığınıza.

senin kafadan gidersen eğer atın da iki gözü var insanında ozman her insan atmıdır ayada her at insan mıdır
Bu benim mantigim degil sizin mantiginiz. ironi nedir bilir misin bilmiyorsan buradan ögren.
http://tr.wikipedia.org/wiki/İroni

bari türkiyeninde adını değiştirelim!!!!!!
yada yakında
trt ermeni
trt laz
trt çerkez
trt alevi
trt sunni ...
oy için ne yapacaklarını şaşırdılar ama bunu yaparken bu ülkenin kimyasıyla oynamayın biree vicdansız yobazlar!!!

Baykalın DTP ile hatta PKK ile bu konudaaynı çizgide bulunmasına neden şaşırdınız ki

PKK nın partisi ile de işbirliği yapıp seçime girmediler mi

Hatta başbakan bir kaç ay önce PKK lılara yönelik " Silah kullanan terörsitler bu ülkeden defolup gitsin " dediğinde buna ilk karşı çıkan Baykal oldu

Deniz Baykal, ’’Bu memlekette ırkımız, etnik kökenimiz, mezhebimiz, inancımız ne olursa olsun hep birlikte yaşayacağız, hep beraber yaşayacağız. Kimsenin kimseye ’çek git’ deme hakkı yoktur’’ dedi.

oysa başbakan bu sözü PKK lılara söylemişti

ama baykal baya alın dı avaba neden

ermenistan ne alaka şimdi...laz, alevi..ikisinin de son derece basarılı bi kanlları var hatta birçok kanllaı var...ve Türkiyenin izlediği kanllar...ne olcak sanki kürtlerinde kanalı olsa...ULa PKK bile kanala tehditler savuruyor burdada onu görüyorum şimdi..basbakana atıp tutmayı bırakında kendi içinizdeki adama cevap verin....TRT 6 ya karsı cıkanlar PKK ile aynımı düşünüyor...

Arkadaşım kıvır ma.
Senin yaptığın ironu değil bir mantık yürütmesi.
sen git önce ironi ile mantık yürütmesi veya kısyasın arasın daki farkı öğren de sonra
bir beş biliyormuş ayaklarına yat

Bak önce ne demisim.
Burada elestiri var tabii sen anlamiyorsun gayet normaldir. Ne bicim bir mantik ve bu mantiga göre laflarina dikkat et. Of ne yoruyom kendimi nasil olsa anlamamazliga vereceksin ya da anlamiyacaksin.

Geri