R.T.E
Banned
- Reaction score
- 0
PKK da TRT 6'ya karşı Baykal da
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TRT'nin dün resmi açılışını yaptığı Kürtçe kanal TRT 6'yı da eleştirdi.
AJANSLAR
Özellikle bölge halkı tarafından, büyük bir ihtiyacın karşılandığı düşünülen TRT'nin bu açılımı farklı kesimlerden takdir toplamasına rağmen Baykal'ın eleştirilerine maruz kaldı. CHP lideri Baykal, TRT 6 ile ilgili olarak “Devletin bir kurumunun bir etnik çabaya destek olur konumda ortaya çıkması çok yanlıştır. Bu bizim devlet olarak temel anlayışımıza terstir” dedi.
Özel televizyonlar gibi Kürtçe yayın yapmayı uygun gören bir televizyonun yasa, Anayasa ve RTÜK kanunları çerçevesinde yayın yapabileceğini belirten Baykal, buna kimsenin bir şey diyemeyeceğini söyledi. Baykal, “Ama devletin parasını, kaynaklarını sadece bir kesim vatandaşlarımızın etnik talepleri doğrultusunda harcanması doğru değildir. Bizim anlayışımıza göre devlet etnik kör olmalıdır” diye konuştu.
Bunun giderek devleti her türlü etnik kimliğin talebine karşı güç duruma sokacağını savunan Baykal, “Onlar da derse ki 'bize de Çerkezce, Arapça, Gürcüce yayın yap.' Etnik kimliklerin devlet düzeyine çekilmesi yanlıştır. Bir süre sonra bunun çok ciddi sonuçları olacak. Ya ne yaptıklarını biliyorlar, o zaman çok tehlikeli iş yapıyorlar ya da ne yaptıklarını bilmiyorlar” dedi.
CHP lideri Baykal'ın bu çıkışı, TRT 6 yayınına büyük tepki göteren PKK'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. TRT 6, PKK'yı da rahatsız etmiş ve bu kurumda çalışan Kürt kökenli vatandaşları hain ilan etmesine neden olmuştu.
PKK'YA GÖRE KÜRTÇE TV İHANET
Öte yandan Terör örgütü PKK da, yıllardır savunduğu ve propaganda yaparak kendine zemin hazırladığı argümanlardan biri olan Kürtçe yayının serbest olmasından rahatsız oldu.
Daha önce TRT 6'ya çıkacak Kürt sanatçıları "Kürtçe TRT yayını bir siyasal asimilasyon projesi, ihanet kanalıdır. Kendisine Kürdüm, onurluyum diyen hiçbir Kürdün bu ihanet kanalında yer almaması ve hizmet etmemesi gerekir' diyerek tehdit eden terör örgütü, Kürtçe kanalında resmi yayınından sonra bu kanalda çalışanları hedef gösterdi.
Terör örgütünün silahlı kanadının sorumlusu Suriye uyruklu Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, örgüte yakın internet sitesine yaptığı açıklamada, "AK Parti teşkilatlarında yer alanlar, aday olanlar, parlamenterlik yapanlar, bu açtıkları TRT 6'da çalışanların hepsi bu kapsama giriyor. İşte ben de Kürdüm Kürtçe konuşuyorum diyerek halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Oysa en tehlikeli Kürdün, en hain Kürdün bunlar olduğu açıktır. Onun için biz halkımızın bu tür çabalara karşı duyarlı olması gerektiğini söylüyoruz." dedi.
Askeri koruculuğun etkisiz hale geldiğini iddia eden terörist Hüseyin, bu tür girişimlerin sözde Kürt özgürlük harekatına (PKK) karşı kullanıldığını savundu.
KAYNAK