peace_346
New member
- Katılım
- 2 Eki 2005
- Mesajlar
- 1,820
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 34
Türk halkına herşeyi kakalayan 'merdiven altı üreticileri' dur durak bilmiyor.
Piyasada son zamanlarda fazlaca taklit ya da tağşiş edilmiş (içine başka bir madde karıştırılmış) süt ürünlerinin taze kaşar olarak satıldığı bildirildi.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana
Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar
Taklit kaşar peyniri tüketiminin insan sağlığı açısından sakıncalı olduğuna
dikkati çekti.
Sağlıksız koşullarda üretilen taklit ürünün içindeki
maddelerin başta alerji ve enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok
rahatsızlığa yol açabileceğini vurguladı.
Mustafa Tayar, antibiyotikli sütten yapılmış taklit kaşarı tüketen kişilerin
dolaylı olarak azar azar antibiyotik almış olduklarını, bu nedenle zamanla
antibiyotiklere dirençlerinin artabileceğini anlattı.