PiRE

tıesto

New member
Reaction score
0
Pire

Pireleri 20 santim derinliğinde fanusun içine koyarlar, alttan ısıtırlar...
Pireler rahatsız olur, o ortamdan kurtulmak için zıplar, dışarı çıkar.

*

Sonra?

Pireleri 20 santim derinliğinde fanusun içine koyarlar, fanusun üstünü cam ile örterler, alttan ısıtırlar...
Pireler rahatsız olur, zıplar, tınk diye cama vurup, geri düşerler. Tekrar zıplarlar, nafile, gene çarparlar...
Engel şeffaf olduğu için, kendilerini neyin engellediğini bir türlü anlayamazlar. Böylece, çarpa çarpa, zihinlerinde “özgürlük sınırı” oluşur.

*

Sonra?

Tavandaki camı kaldırırlar, pireleri gene aynı fanusun içine koyup, alttan ısıtırlar...
Görülür ki, pireler en fazla 20 santim zıplıyor! Engel yoktur, daha yükseğe sıçramaları, özgür olma imkânları vardır ama,
kafayı çarpmamak için, buna cesaret edemezler.
Çünkü artık “görünmez engel” zihinlerindedir... “Yapamayız, boşuna denemeyelim” diye düşünürler.

*

“Cam tavan sendromu”dur bu.

*

Yapabileceğin...

Anca, yapabileceğini düşündüğün kadardır.

*

Örnek, zavallı “pire”dir ama...

Aslında, tüm canlıların “neyi başaramayacağını” yavaş yavaş nasıl öğrendiğini kanıtlar.

*

E hayat da bi laboratuvar.

Bu nedenle görünmez engeller konur, çabalar engellenir, kafayı kaldıranın kafasına vurulur, böylece yavaş yavaş,
“Yapamayız, hiç boşuna denemeyelim” düşüncesi hâkim olur.

*

Ve, dünkü Anıtkabir izdihamı, çoluk çocuk, onurlu bir milletin, kendisine “pire” muamelesi yapılmasına isyanıdır...
Dünkü 9’u 5 geçe, tüm yurtta, değil kafamıza cam tavan, ayağımıza pranga vursan, gene de “pire” olmaya niyetimiz olmadığının kanıtıdır.

*

Ve, sinsi sinsi üstümüzü örtmeye çalışan laborant arkadaş,
seni pirelendirmek istemem ama...

Bu millet, zor zamanda ayağını yorganına göre uzatır, büzüştü sanırsın,
fark etti ki pire var, o yorganı yakar, haberin olsun.

Kaynak

İşte günümüz

Eline sağlık

Çok çok güzel deyim yerindeyse cuk oturmuş bir 10 kasım yazısı olmuş.

Yazanın ellerine sağlık.

bırakalım bu işleri beyler yorgan yakarsanız yine açıkta kalan siz olursunuz kiseye bişey olmaz

bırakalım bu işleri beyler yorgan yakarsanız yine açıkta kalan siz olursunuz kiseye bişey olmaz

işte bu arkadaşımızda hiç özgür ruha sahip olamayacak, atlama ve başarı oranı sabitlenmiş, kafasını çarpanları sadece izlemiş, yorgan yakmaya gerek yok pireler bizi sıtmaya veya başka bir illet hastalığa bulaştırsın gibi düşünenlerden sanırım

Aynı palavlaraları Ergenekoncuların tertiplediği Cumhuriyet Mitingi adını verdiğiniz Darbe mitingleri nde de söylüyordunuz

Nol du ?

Darbe mitinglerinden bir numara çıkmayınca rotayı Anıtkabire gelen kişi sayısna mı bağladınız.

O anıt kabire ben de gitti. haberin olsun

Anlamazlarki be arkadaşım. Anlamazlar ki...

tiesto tşkLer
günümüzü özetLer niteLikte bir yazıyı payLaşmışsın

2011'den Sonrası Pire'nin Gücü'nü Görecek Herkes...

Bu Sefer Cam Fanusu Delip öyle Bir Yumruk Gelecek Ki... O Camı Koyanlar Ve Destekçileri Gözleri Pörtlüyecek..=))

Pirenin Gücü yeni isminizi çok sevdim sevmesine de söylediklerine sen de inanıyormusun.

her seçimde aynı palavralar ve aynı boş umutları taşımadakdan bıkmadınız mı.

Pirelere bu kadar yük ağır gelmiyor mu :durdurun

boşuna uğraşma sen iyi bir yazar olamazsın Bekir in taklidcisi olarak kalırsın

iyide tiesto bu yazıyı paylaşmışsın koymuşsun buraya da...

bunu anlaması gereken vatandaşlar bu yazıdan bişey anlamaz ki.

ben sana onalrın anlayabileceği şeyi yazayım.

" ya kardeşim yapmayın. pirelere falan eziyet etmeyin. onalrı da allah yarattı. bakın öbür dünyada pirelerde sizin altınızdan ateş falan yakar. sizin zıplamanız gerekir. hayvana eziyet günahtır. yapmayın. etmeyin. deney laboratuvar falan bunları bırakın. hocanın vaazlarını dinleyin yeter."

onların anlayacağı şey budur. fazlası değil.

Geri