piliç yahni.....

SAHRANİL

Altın Üye


Malzemeler:

2 adet piliç göğüs
100 gr. arpacık soğan
2 adet yeşil biber
1 adet iri domates
300 gr. mantar
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
3-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Göğüs etini kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayın.1 litre kadar kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp süzün.Suyu bir kaba alın.
Tereyağı eritip unu hafifçe çağda kavurun.Suyu ilave edip kaynatın.Tavuk etlerini ve arpacık soğanları ekleyip soğanlar hafif yumuşayana kadar pişirin.(10 dk. kadar)
Bu sürenin sonunda yemeklik doğranmış mantar, ince doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domatesler ile tuzu ilave edip kapağını kapatarak pişene kadar kısık ateşte kaynatın.Bu arada su miktarını kontrol edip gerekirse su ekleyin.
Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.​
 

SAHRANİL

Altın Üye
annen ben olsam zorla yedirirdim ya..
 

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
yemeklerin salçası, baharatı olmayınca bana pek cazip gelmiyorlar nedense... :saskin


eline sağlık canım.
 

HTML

Üst