Pilavlar

DurguNSel

New member
¨ SADE PİLAV

Malzemeler:
2 bardak pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
3 bardak su veya et suyu
2 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı şeker
Yapılışı: Pirinçı ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soguyana kadar bekletın. Iyıce yıkayıp suzun. Tereyağını bir tencerede eritin. Su veya etsuyunun ve pirinçı katın, tuz ve şeker koyun. Iyıce karıştırıp kapagını kapatın, once harlı, sonra kısık ateste, suyunu cekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendı bugusunda demlendırın. Servis yapmadan once tahta bir kasıkla ıyıce karıştırın.

¨ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:
2 bardak bulgur
4 yemek kaşığı margarin
3 orta boy soğan
1 büyük domates
3 bardak et suyu veya su
½ yemek kaşığı tuz
Yapılışı: Soğanları ınce dograyın, margarımde pembelestırın. Yıkanıp suzulmus bulguru katın. Yıkanıp suzulmus bulguru katın. Sureklı karıştırarak 15 dakika kavurun. Kabukları soyulup küçük dogranmıs domatesı ve tuzu katın, et suyu veya su koyun. Iyıce karıştırın. Kapagını kapatıp orta ateste 10 dakika pişirin. Atesı kısın ve suyunu cekene kadar bırakın. Cok kısık ates uzerınde 20 dakika demlendırın. Tahta bir kasıkla karıştırarak servis yapın.

¨ BUHARA PİLAVI

Malzemeler:
250 gr. kuzu etı (küçük kuşbaşı dogranmıs)
2 bardak pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
50 gr. kabukları soyulmus badem
2 orta boy havuc
Tuz, karabiber
Yapılışı: Ayılanmıs pirinçın üzerine sıcak su ve tuz koyup sogumaya bırakın. Iyıce yıkayıp suzun. Etı 4-5 dakika suda, biraz tuzla pişirin. (etın suyu 3 bardaga ınmelı) Tereyağını bir tencerede eritin. Haslanıp kabukları soyulmus bademleri hafıfce pembelestırın. Kazınıp kuck kup bıcımınde dogranmıs havucları katıp cevırın. Pirinçı katıp 10 dakika kavurun. Et suyunu katın. Kapagını kapatıp kısık ateste, suyunu cekene kadar pişirin. Atesten alıp 15 dakika demlendırın. Servis yapmadan once tahta bir kasıkla ıyıce karıştırın.

¨ DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:
2 su bardagı pirinç
2 orta boy olgun domates
½ çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:Tencereye 3 su bardagı su, tuz ve yağ koyarak kaynatınız. Suzgecten gecırılımıs domates suyu katınız. Kaynayınca pirinçı ilave edinız. 25-30 dakika hafıf hararetli ısıda pısırıp, demlendırınız.

¨ KÖFTELI PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:
2 su bardagı pirinç
½ çorba kaşığı tereyağ
½ kg. kıyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek ıcı
1,5 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ, ½ çorba kaşığı salça

Yapılışı: Sade pirinç pilavını haslayınız. Kıymaya rendelenmıs soğan, ıslatılmıs ekmek, yumurta, kıyılmıs maydanoz, yeterı kadar tuz ve karabiber katıp karıştırınız. Yağlanmıs orta boy tepsiye muntazam yayıp kenarlarını 2 parmak yukseltınız.Uzerını sulandırılmıs salca surup orta hararetli fırında 10-15 dakika pişirinız. Koftenın üzerine pilavı yayınız. Sulandırılmıs salca ıle kafes veya kare şeklinde susleyıp, fırında 10 dakika daha bekletınız. Dılımlere keserek sıcak servis yapınız
 

εگмεя

Fuzuli Üye
eline sağlıq =)
 
Hiç köfteli pirinç pilavı yapmamıştım bi denesem iyi olur...
Ellerine sağlık arkadaşım...:goz: :goz: :goz:
 

HTML

Üst