Selam öncelikle php MySQl bağlantısını oluşturma konusunda biraz bilgi vermek istedim öncelikle birden fazla Sql tablosu bulunmaktadır bunları ner de ve ne zaman kullacağınızı bilmeniz ve öğrenmeniz lazım ikinci bu tür çalışmaları ya bilgisayarınızdan locahost dan yada host aldığınız yerden de çalışa bilirsiniz
(php ve mysql destekli sunucular )
1 Öncelike Phpmyadmin girerek bir veri tabanı ve bu verileri yolluyacağımız tabloları oluşturalım
veri tabını adı : deneme
şifre : 123456
yapı dan tablo oluştur diyelim ve tablo içinde alta katagorileride oluşturmamız gerekiyor
2 Deneme tablosuna bir uyelik tablosu oluşturalım alan sayısıda sizin ne tür verileri istediğinize kalmış örneğin ben
adi:
soy_adi:
yas:
sifre:
(türkce karakter kullanmayınız)
yani 6 adet alan sayısı lazım ( uyelik 6 adet alt katagori ) uzunluk degerine 1 verdikten sonra uyelik tablomuz acıldı .
3 Şimdi yapacağımız bağlantıyı oluşturmak yacağımız iş
$dbhost = "localhost";
$dbuser = "deneme";
$dbpass = "123456";
$dbname = "deneme";
bağlantı kurmak ve actığım tabloları get post yöntemi ile veriyi Sql yollamak küçük bir örnek vereceğim
<?=$adi;?>
<?=$soy_adi;?>
<?=$yas;?>
<?=$cinsiyet;?>
<?=$mail_adresi;?>
<?=$sifre;?>
tek kalan iş bağlantımız kurduk verilerimizi olşturduk post yöntemi ile yollamak
Umarım yardımcı olabilmişimdir sade ve terimsel cümlelerden kaçındım daha rahat anlamanız için ama biraz SQL çalışmanız sizin iyi olur arkadaşlar
Kolay Gele
Not : Alıntı veya Çalıntı Değildir Kendi Çalışmamdır