PHP + ASP + MySQL + ISS aynı anda çalıştırma

stronger_h

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar benim büyük bir sorunum var. Halihazırda çalışan ve sitelerimizi yayınladığımız bir serverimiz var. Server tamamen bize ait, vpn ile bağlanıp istediğimiz değişikliği net üzerinden yapabiliyoruz ancak sorun şu. Sitelerimizin çoğu ASP de yapılmış. Ancak forum açacağız sitede PHP desteklemiyor alet. Bunun için PHP nin son çıkan 5.2.2 sürümünü yükledim. Yüklerken soruyor ISS çalıştır diye. Onu seçiyorum ama ISS de en basidinden phpmyadmin i görüntüleyemiyorum.

Onu geçtik, Apache + IIS + PHP + ASP + MySQL aynı sistemde çalışabilirmi
Bunun için neler yapmalı. Diyelim çalıştırdık, internetten nasıl erişebiliriz.

IIS ve APACHE aynı makinede çalışır ama birlikte çalışmak. iki programda aynı portları kullandığı için önce hangisi çalışırsa portları o bloke ettiği için diğer program ulaşamaz. birini kapamadan diğerini açamazsın.
forum sorununa gelince ASP teknolojisini kullanan forumlarda var onlardan birini kullanabilirsin.

Bu konu çok geri kalmış ve google indexlemiş . Yukardaki arkadaşın cevabı suan yanlış. IIS da hem asp hem php birarada çalışabilir.

iis üzerinde isapi modullerini kullanarak bi çok uygulamayı çalıştırabilirsin bu dediğin olay gayet basit isapi desteği hakkında biraz bilgi araştır netten yapamazsan ben sana yardımcı olurum

hayır iis yi kuracak üzerine .net php mysql ve php my admin kuracak.Sonra dosya uzantılarından *.php yi ekleyeceksin ve çalıştırılacak dizinden php içindeki isapi.dll yi seçecek.Mysql ayarı da kurulumda sorduğu şifreyi phpmyadminin içindeki dbconfig.inc içinde pma_user ve pma_pass da yerine yaz.iis restart çektir tamamdır.ASP MySQL bile yaparsın sonrasında:)

Geri