Peres: özür Dilemedim

_Pençe_

New member
Reaction score
0
PERES: ÖZÜR DİLEMEDİM

Tartışmalı oturum sonrası Peres'in, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak 5 dakika konuştuğu ve özür dilediği belirtildi. Ancak İsrail'den bugün yapılan açıklamada "özür dilenmediği" vurgulandı. Son açıklama ise halen Davos'ta bulunan Peres'ten bu sabah geldi. Peres "Türkiye ile çatışma istemiyoruz" dedi.

PERES: ÖZÜR DİLEMEDİM

Uluslararası haber ajansı AFP , İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Erdoğan'dan özür dilemediğini duyurdu. AFP'ye açıklama yapan İsrail Cumhurbaşkanı sözcüsü Ayelet Frish, Erdoğan'dan özür dilendiği haberini yalanladı. Frish, "Özür dilendiği açıklanması doğru değil" dedi. İsrailli sözcü, Erdoğan'ın telefonla konuşma sırasında tavrının Peres'e karşı olmadığını, ancak oturumun moderatörüne karşı olduğunu belirttiğini de özellikle vurguldı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, "olanlardan son derece üzgün olduğunu ve dostların zaman zaman kendi aralarında tartışabileceğini" söyledi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Şimon Peres, Başbakan Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve başbakan olarak Erdoğan'a her zaman büyük saygı duyduğunu söyledi. Peres'in, telefon görüşmesinde şunları söylediği bildirildi:

"Bugün olanlar için son derece üzgünüm. Dostlar zaman zaman kendi aralarında tartışabilirler. Herşeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'ne ve başbakan olarak size her zaman büyük saygı duydum. Kendimi Türkiye'nin ve Başbakan Erdoğan'ın dostu olarak görüyorum. Başbakan olarak size olan saygım ve takdirim her zaman sürmüştür."

kaynak

hani adam özür dilemişti . akp yandaşı medyanın atıp tutma sınırı yok herhalde .saygı duyduğunu söylemiş özür dilemişmi oldu . ayrıca adamın özür dilemesini gerektircek bisey de yok neden özür dilesin ki .yok özür diledi yok bilmem ne tayyipi davos fatihi diye ilan edenler neden yalancılıkta sınır tanımıyorlar .

utanmasalar teke tek çıktılar tayyip dövdü dicekler anlayış bu..

hitler bile diyor yahudiler kaypakdır yalancıdır diye ama bizimkiler genede yahudinin dediğine inanaır ne yapak haklısınız bazı millet vekileri sayın israil başkanına nasıl böyle konuşur derse ona oy atanda böyle şeylere inanaır tebrikler devam edin...

hitler bile diyor yahudiler kaypakdır yalancıdır diye ama bizimkiler genede yahudinin dediğine inanaır ne yapak haklısınız bazı millet vekileri sayın israil başkanına nasıl böyle konuşur derse ona oy atanda böyle şeylere inanaır tebrikler devam edin...

yoo sandığım gibi değil ...

biz olmayan şeyleri haber yaparak insanları kanalize etmeye çalışanlara inanmayız sizin gibi .

bizlerin kendi akılları vardır olayları anlayabilmek için . biz yobaz basının durduk yere tayyipi göklere çıkarmasına müdahele etmeye çalışıyoruz acizane ..

özür diledi bilmem ne diye yırtınıyorlar dünden beri . al işte her zamanki gibi traşmış buda :D

yoo sandığım gibi değil ...

biz olmayan şeyleri haber yaparak insanları kanalize etmeye çalışanlara inanmayız sizin gibi .

bizlerin kendi akılları vardır olayları anlayabilmek için . biz yobaz basının durduk yere tayyipi göklere çıkarmasına müdahele etmeye çalışıyoruz acizane ..

özür diledi bilmem ne diye yırtınıyorlar dünden beri . al işte her zamanki gibi traşmış buda :D

herkez kendi takımına inanasın benim problemim yok siz yahudiyede ianana bilrsiniz benim takımımın sözü bana yeter elin yahudisindense Başbakanımın dediği daha dogru gelir
saygılar

herkez kendi takımına inanasın benim problemim yok siz yahudiyede ianana bilrsiniz benim takımımın sözü bana yeter elin yahudisindense Başbakanımın dediği daha dogru gelir
saygılar

iyide tayyipte peres benden özür diledi demedi ki :D

onu söyleyenler yobaz - yandaş basın .. ona inanmayalım diyorum ben . bak adamlar yalanlıyor işte :D

traş haberlerle tayyipi göklere uçuranlara benim lafım .

sen git o zaman akp yandaşları gibi traş haberlerle kendi kendini tatmin et .biz doğrudan yanayız :D

onu söyleyenler yobaz - yandaş basın .. ona inanmayalım diyorum ben . bak adamlar yalanlıyor işte :D

sen git o zaman akp yandaşları gibi traş haberlerle kendi kendini tatmin et .biz doğrudan yanayız :D

yaa sen haber izlemedenmi yaşıyon anlamdım git bak bu gün irail ankara büyük elcisi bile öçzür diledi dedi ama neyse sana ne anlatacam sen inanamana bak devamm
durmak yok yola devam

Bu arkadaş demekki genelde israil basınını izliyor yobaz basın kesmiyor laikçi basınınıda al git

Tayyip senin lider dediğin adamların ümüğünü sıkar ve sıktıda nasıl dar bi karnınız var hiç çekemiyonuz

Doğrudan yana değilsin sen İsrail gibi yaptıklarının yanındasın

ya dar görüşlüsün yada fenalıktan yanasın İsrail başbakanlarının gazzeye tanklarla girmekten kendilerini mutlu hissetmesi gibi hissediyosun bilemiyorum

yaa sen haber izlemedenmi yaşıyon anlamdım git bak bu gün irail ankara büyük elcisi bile öçzür diledi dedi ama neyse sana ne anlatacam sen inanamana bak devamm
durmak yok yola devam

İsrail Büyükelçisi: Sakinleşmemiz lazım

İsrail Büyükelçisi Levy, “Belirli bir süre içinde ilişkilerimizin normal hale geleceğine güveniyorum” dedi. Levy, her iki ülkenin sakinleşmesi gereğini de vurguladı.

ANKARA - İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, Türkiye ile İsrail arasında daha önce görüş ayrılıklarının meydana geldiğini ancak ilişkilerin sürmesinin “cesaret vericiö” belirterek “Belirli bir süre içinde ilişkilerimizin normal hale geleceğine güveniyorum” dedi. Levy, her iki ülkenin sakinleşilmesi gereğini vurguladı.
Gaby Levy, Büyükelçilik konutunda yaptığı açıklamalarda medyanın yoğun sorularının karşısında bir açıklama yapmaya karar verdiğini belirterek, “Türkiye ve İsrail gibi dünyanın en yakın ve en dost ülkeleri arasında bile zaman zaman yanlış anlamalar ve görüş ayrılıkları medyana geliyor. Bunun, o vakalardan biri olduğunu düşünüyorum” dedi.

İLİŞKİLER, ORTAK ÇIKARLARA DAYANIYOR

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin çok dostane ve çok yakın olduğunu vurgulayan Levy, “İlişkilerin iki ülke arasındaki tarihi, siyasi, ticari ve stratejik çıkarlara sağlam bir biçimde dayandığı”nı belirterek şöyle devam etti:

“Zaman zaman aramızda siyasi konular ve meselelerde görüş ayrılıklarının ortaya çıktığı bir sır değil. Örneğin, Hamas konusunda farklı görüşlerimiz olduğu bir sır değil. İran’a ilişkin politikalar konusunda görüş ayrılıklarımızın olduğu da bir sır değil. Ama bu ilişkilerde cesaret verici unsur da, bu ilişkilerin ayakta kalıyor olması“

"İLİŞKİLERİMİZ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"
Bu iki ülkenin belirli bir konuya ilişkin olarak farklı düşünmede de mutabık kalabildiğine işaret eden büyükelçi, “Bu, iki ülkemiz için çok cesaret vericidir. Son üç haftadır ilişkilerimiz zor bir dönemden geçiyor. Ancak bu tür anlaşmazlıkları daha önce de yaşadık. Son olarak 2006 yılındaki Lübnan savaşı. O krizin üstesinden geldik. Bu nedenle belirli bir süre içinde ilişkilerimizin normal hale geleceğine güveniyorum” dedi.

PERES DUYGULARINI ERDOĞAN İLE PAYLAŞMAK İSTEDİ
Büyükelçi Levy, Cumhurbaşkanı Peres ile Başbakan Erdoğan arasındaki soruna ilişkin olarak da sabah, Peres’in en yakın danışmanlarından biriyle konuştuğunu belirterek, Peres’in Erdoğan’ı dün akşam Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schawd ile düzenlediği ortak basın toplantısını odasından izledikten sonra telefonla aradığını kaydetti.

Büyükelçi söyle devam etti:
Başbakan Erdoğan’ın protestosunun Sayın Peres veya İsrail’e değil, daha çok moderatöre yönelik olduğunu söylediği duyunca Peres, Sayın Erdoğan’ı aramaya ve onunla duygularını paylaşmaya mecbur hissetti. Peres, Erdoğan’a dedi ki ‘Sayın Başbakan sizin duygularınızı paylaşıyorum ve söylediklerim hiç bir zaman size veya Türkiye’ye karşı değildi.’ Sayın Peres, ayrıca, Sayın Erdoğan’a saygı duyduğunu ve hiç bir zaman buna ilişkin düşüncelerini değiştirmediğini ve iki ülke arasındaki ilişkilere önem vermeyi sürdüreceğini ekledi.”

ÖZÜR MESELESİ
Bir gazetecinin “O zaman özür dilemedi mi?” sorusu üzerine, “Sayın Peres’in söylediklerini adeta kelime kelime aktardım. Ancak onlar birkaç dakika konuştular ve ben ise, sadece 30 saniye. Ve bunu her iki tarafın yorumuna bırakıyorum” karşılığını verdi.
İsrail Büyükelçisi, Davos’daki olayın ardından Türk Dışişleri Bakanlığı ile temas olup olmadığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de hem Ankara’da, hem de İsrail’de adeta günlük olarak temas içerisinde olduklarını kaydetti.
Geçen hafta Çarşamba günü Ankara’da, Ortadoğu’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Feridun Sinirlioğlu dahil olmak üzere, Dışişleri Bakanlığı’nın Ortadoğu Dairesi’nin adeta tüm yetkilileriyle birlikte öğle yemeğinde bir araya geldiklerini de ifade eden Levy, yemekte görüş alışverisinde bulunduklarını, aynı şeyin Türk Büyükelçisi Namık Tan ile İsrail’de yapıldığını kaydetti.
Böylece Türkiye ile İsrail arasındaki temasların sürdüğüne ve bunun iki bakanlığın çıkarına olduğuna işaret eden Levy, “Her iki ülkenin de biraz sakinleşmesine çalışılmaya başlanmalı” ifadesini de kullandı.(anka)

kaynak

al sana kaynaklı maynaklı haber .ben hala bi özür mözür göremedim burada :D

ayrıca tayyipin tepkim moderatöre idi demesinden sonra aramış peres .buda cabası :durdurun

siz durmayın sakın yalan haberlerle yola devam :)

Obama Ondan Basın TopLantısı Yaptı Dimi Kardeşim Benim?

Geri