Peki Hagi sen ne yaptın?

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı

Her yenilgiden sonra bahane üreten, suçu başkalarına atan Hagi'nin Galatasaray'ı, hem Hikmet Karaman'ın Manisaspor'una, hem de Bülent Uygun'un Eskişehirspor'una geçildi. Üstelik Rumen teknik adam devre arasında 11 milyon Euro'luk transfer yaptı!

Rijkaard’ın gönderilmesi, yönetimin verdiği doğru ama geç kalmış bir karardı. Bana kalırsa, Ali Sami Yen’de Antalyaspor’a kaybedilen maçın ardından mağlubiyeti açıklamak için kullandığı ‘kalite farkı’ ifadesinin hemen ardından yollanmalıydı. Balayı gerekçesiyle sezonu geç açtı, Karpaty Lviv maçının ardından “Futbolcular skorun üstüne yatamıyor” dedi. Hangi futbolcunun hangi tempoya dayanabileceğini ortaya koyacak laktat testini bile yaptırmaya lüzum görmedi. Bütün bu yanlışlar takımın her anlamda sürünmesine neden oldu ki yönetim Hagi hamlesini yaptı. Teknik adamlığın kıyısından geçmeyen taraftarın sevgilisini getirerek, protestoları önlemeyi düşündüler. Ama sezonun kalan kısmını da kaybettiler.

Rakipler 1 puanı beğenmiyor!

Geldiğinde muhalefet etmiştik, süreç muhalefetimizin haklı olduğunu ortaya çıkardı. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinin direksiyonunu efsane futbolcuya veren yönetim, onun vizyonu doğrultusunda transferler yaptı. Bonservislerine 11 milyon Euro ödeyerek 5 futbolcuyu kadroya kattı. Galatasaray hala bir ileri iki geri oynuyor. Rakipler, Sarı-Kırmızılılar’ın karşısına çıkarken bir puan iyidir değil, inanarak 3 puan hesabı yapıyor. Ve taraftar ile yönetimin büyük umut beslediği Hagi, rahat rahat takımı ben yapmadım ki açıklamasını yapıyor.

Başkaları mazeret üretmiyor

Hagi geldiği zaman 8 maçta 4 galibiyet, 4 mağlubiyet almış bir takım devralmıştı. Yani maç başına 1.5 gol atıp yiyen ve 1.5 puan toplayan bir takım almıştı.
15 maçtır bu takımın başında.
Maç başına kazandığı puan
1.33, takımın maç başına attığı gol 0.93, yediği gol ise 1.13. Ve Hagi çıkıyor bu takımı ben yapmadım diyor. Peki o zaman Manisaspor’u
Hikmet Karaman, Eskişehirspor’u Bülent Uygun mu yaptı sezon başından beri? Hikmet Karaman geldiğinde Manisa 18.’ydi, 4 maçta 4 mağlubiyet almış, attığı 4 gole karşın filelerinden
11 top çıkarmıştı. Ve Galatasaray’a bakılırsa, neredeyse hiç transfer yapmadılar. Galatasaray’ı, Trabzonspor’u, Beşiktaş’ı deplasmanda yenerken, 19 maça 10 galibiyet ve
1 beraberlik sıkıştırdılar. Hikmet Karaman 0 puanla devraldığında küme düşer denilen takım, maç başına
1.74 gol atıp, 1.58 gol yerken,
1.63 puan kazandı. Ya Bülent Uygun’un Eskişehirspor’u... Uygun,
7 maçta 3 puan kazanmış takımına,
8. haftadan sonra oynadığı
16 müsabakada 29 puan kazandırdı.
Maç başına 1.81 puan! 1.31 gol atarken, maç başına 1 gol yedi.

Hatalarında ısrar ediyor

Peki Hagi’nin tercih edilme sebebi neydi? Galatasaray, bu şartlarda devralınan Manisaspor ve Eskişehirspor’dan daha az puan topladıysa, daha az gol atıp, averaj olarak hepsinin gerisinde kaldıysa, Hagi’nin faydası ne? Cana’yı stoperde oynatıp, Lucas Neill’ı ön liberoya çekerek bu takım sınıf atlayabilir mi? Rumen futbolunun en önemli oyuncularından Stancu’nun yeri sol kanat mı? Ya da Sabri’nin yeri dörtlünün önü mü? Hagi deniyor, yanılıyor ama hatada ısrar ediyor. Galatasaray sezonun şimdilik en önemli maçına hazırlanırken, sürekli kullandığı Lucas Neill, 6 gün nasıl İngiltere’de kulüp arıyor? Galatasaray’ın bu aşamadan sonra kupayı alması da önümüzdeki yıl Hagi’yle devam etmesi de çok zor gözüküyor. Hagi’nin konuşmak yerine işine konsantre olması lazım. Yoksa seçim için fırsat kollayan binin üzerindeki üyenin yapamadığını tek başına yapıp, kendisine güvenen Adnan Polat yönetimini tarihte hoş bir seda olarak bırakacak.

Peki sen ne yaptın? - www.fanatik.com.tr

Geri