pc reset atıyor mavi ekran çıkıyor ve çok yavaş

BARAN-21

New member
Reaction score
0
selam arkadaşlar pc 4 gb ram 1 gb ekran kartı çift çegirdek oyun açarken reset atıyor mavi ekran resimleri verecem bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim birde pc haddinden fazla yavaş bu özelligi olan bir pc göre

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

1.format at hatta bu tur hatalar verıyorken soyle bırsey yapman daha ıyı olur hdd yedegını al onemlı olanları ntfs de at ntfs(hızlı da atma) full bıcımlendır hdd yı sonra duzelır .,,2.hatanın sebeplerınden bırıde drıver sebebı ıstersen duz format at ama genelde devamlı bu sorunlar devam edebılır soylede yapabılırsın normal ntfs de yıne format at ama driverleri guncelle oyle dene bıde

bu ne hız kardeş ilgilendigin için teşekkürler konuyu açmamla cevap vermen bir oldu sayılır :D ama fortat olayını yaptık servise götürdüm sorun bulamadım reset atmadı diyor ama bende reset atıyor ve bu resim çıkıyor başka bir servise sordum hdd sorunlu dedi ama resimleri göstermedim sorunu tarif ettim

Arkadaş buna rootkit Alureon denen bir trojan yazılımı neden oluyor,sen benim dediklerimi ciddiye al,istersen nette tarayıp bunun ne olduğunu öğren ne demek istediğimi anlarsın..

ve işte en kesin çözümü :

http://www.microsoft.com/security_essentials/

ozaman hdd sorun var dedılerse ılk dedıgım gıbı yap :) baktın yıne verıcek gıbı gozukuyor gozune bak sana guzel bır fıkır benım hdd yandı dedıler ben calıstırdım bellegın tek slotunu cıkar 2gb tekı kalsın hdd yedegını al full format bas ondan sonra pc kapat ramı tak pc actıkdan sonra bilgisayar ozellıkler gelismiş performans sanal bellek gıbı bır kısım olmazı lazım senınkısı sanırsam w7 olucak :) neyse sanal bellegı bul bu xpden tarıh edıyom suan ordan pc den sen hallet artık :) sonra orda onerılen diye bir ram sayisi yazar onu ozel boyuta baslangıc kısmına yaz digerine 2000 fazlasını yaz bukadar aslında ıslem kolay kafan karısmasın bıraz uzun anlattım cumleleri pek kuramam

teşekkürler kardeşim yarın ilk işim dediklerini denemek olacak

Arkadaşım!!!

Servislerin çok deneyimli kişiler olduğunu sanma.
Muhtemelen götürdüğün adamlar senden daha tecrübeli bile değiller.
Arızanın nedeni çok açık:

Pc onlarda denendiğinde arıza vermedi çünkü muhtemelen masanın üzerinde denediler.
Sense pc yi sıcak bir odada kullanıyor yada çevresinde hava almasını sağlayacak noktaları kapatıyorsun.

Bunun ışında işlemcini soğutan fan artık ilk günkü gibi hızlı dönmüyor olabilir. Ki bu ısı demek (Mavi ekran demek)

Öncelikle Bios a girip ayarları varsayılana döndür. (Biri O.C. yapmış olabilir.)
(Optimized defaults u yükleyeceksin)

Sonra soğutma ile ilgili donanımını incele ve sorun varsa düzelt. En son format olayına bak.

Bir de ram miktarının büyük olması sistemini hızlı yapar diye bişey yok.

800 mhz 4gb ramin olsa bile 1600 mhz 1 gb ram olan pc nin hızına yetişemezsin.
(Donanımlarınla ilgili ayrıntılı bilgileri bizimle paylaş. böylece hangi donanımnın vasat olduğunu da söyleyelim.)

ozaman hdd sorun var dedılerse ılk dedıgım gıbı yap :) baktın yıne verıcek gıbı gozukuyor gozune bak sana guzel bır fıkır benım hdd yandı dedıler ben calıstırdım bellegın tek slotunu cıkar 2gb tekı kalsın hdd yedegını al full format bas ondan sonra pc kapat ramı tak pc actıkdan sonra bilgisayar ozellıkler gelismiş performans sanal bellek gıbı bır kısım olmazı lazım senınkısı sanırsam w7 olucak :) neyse sanal bellegı bul bu xpden tarıh edıyom suan ordan pc den sen hallet artık :) sonra orda onerılen diye bir ram sayisi yazar onu ozel boyuta baslangıc kısmına yaz digerine 2000 fazlasını yaz bukadar aslında ıslem kolay kafan karısmasın bıraz uzun anlattım cumleleri pek kuramam

kardeş dedgini bu gün yaptım degişen hiç bir şey olmadı ayrıca ram leri tek tek denedim yine aynı ekran kartını söktüm yine aynı pc özelliklerini verecem resimli inş bir sonuç çıkarırsınız

Arkadaşlar bu mavi ekran olayını kurmuş molduğunuz bir program yapıyor olabilir.Bu benim başımada geldi reset attım o proğramı kurdum yine yaptı programı silince bu olayda bitti. Özellikle lisansız krackla kurulan programlar yapabilir.

kardeş dedgini bu gün yaptım degişen hiç bir şey olmadı ayrıca ram leri tek tek denedim yine aynı ekran kartını söktüm yine aynı pc özelliklerini verecem resimli inş bir sonuç çıkarırsınız

arkadaşım bende yukarıda bir tavsiye de bulunmuştum.....dikkate almanı tavsiye ederim.

Ayrıca ekranın sağ altında beyaz bayrak uyarı vermiş,oradaki uyarıyı okudunmu ? ne yazıyor....o bayrağa tıkla bakalım.

arkadaşım bende yukarıda bir tavsiye de bulunmuştum.....dikkate almanı tavsiye ederim.

Ayrıca ekranın sağ altında beyaz bayrak uyarı vermiş,oradaki uyarıyı okudunmu ? ne yazıyor....o bayrağa tıkla bakalım.

kardeşim önerdiginiz bütün yolları denedim ef disk attım c d formatlama ramleri tek tek denedim ekran kartı vermiş oldugunuz microsft link progamı indirip kurdum yine sonuç aynı SAG ALT KÖŞEDEKİ BAYRAK DEMİŞSİN KARDEŞİM ORDA PC KURULU VİRÜS PROGRAMI OLMADIGI İÇİN UYARI VERİYOR YENİ FORMATLADIGIM İÇİN VİRÜS PROGRAMI YOKTU

Geri