Pc niz herzaman sorunsuz ve temiz calıssın...!

Technical@Hack

O Şimdi Asker
Reaction score
0
Arkadaslar bunu yeni ögrendim ve sizle paylasmak istedim. bir cok zararlı yazılımın istemde meydana getirdigi degisiklikleri bulup onları duzeltebiliyor bu komut. ben denedim ve bayaa farketti. sizdedeneyin

başlat>çalıştır>cmd den komut istemine gecin ve orda sfc/scannow yazdıktan sonra windows cdnizi isticek onuda taktıktan sonra sisteminizdeki bozuk veya eksik dosyalar tekrardan yuklenecektir bilgilerinize ...

oldukça eski bir konu.ama arada hatırlatmak adına yeni arkadaşlar için iyi olur.
özellikle şu-bu dll dosyaları bulunamadığı zaman işe yarar..

windows kullananların yapmasını tavsiye ederim.

(sfc) System File Checker

Bilgisayarı yeniden başlatmanızdan sonra tüm korumalı sistem dosyası sürümlerini tarar ve doğrular.

/scannow
Tüm korunan sistem dosyalarını anında tarar.
/scanonce
Tüm korunan sistem dosyalarını bir seferde tarar.
/scanboot
Tüm korunan sistem dosyalarını, bilgisayar her yeniden başlatıldığında tarar.
/revert
Taramayı varsayılan işleyişine döndürür.
/purgecache
Windows Dosya Koruması, dosya önbelleğini temizler ve hemen tüm korunan sistem dosyalarını tarar.
/cachesize=x
Windows Dosya Koruması dosya önbelleğinin boyutunu, MB cinsinden ayarlar.

Sfc, korunan bir dosyanın üzerine yazıldığını saptarsa, dosyanın doğru sürümünü
%systemroot%\system32\dllcache klasöründen bulur ve sonra yanlış dosya ile değiştirir.

%systemroot%\system32\dllcache klasörü bozulur veya kullanılamaz hale gelirse, Dllcache dizininin içeriğini onarmak için, sfc /scannow, sfc /scanonce veya sfc /scanboot'u kullanın.

kolay gelsin...

bu dokuman ıcın sagolun pc'de ne zmandır bır bozukluk vardı ınsallah gıder ..

paylaşım için teşekkürler
benimde sorunum var hiçbir program derdime çare olamadı
inşallah burada bana yardım edebilecek biri çıkar
benim pc msn açtıgımda birde webcam tabiiki webcamda karşılıklı konuşma açıksa pc donuyoo sess gelip gidiyo görüntü donuyoo ağ yavaş diyo 2 dakika sonra düzeliyor tekrar baslıyoo pc aldıgımda yoktu bunlar ayrıca vista kullanıyorum orjinal

laptop markası ACER aspire 5102 awlmi laptop
64 mobile 2,2 ghz ati radeon xpres 1100 orbi cam 1470 ram bu pc özellkileri ilginiz için şimdiden teşekkürler

yalnız bunun işin belki onkez format attım fabrika ayarlarına döndüm ama nafilee bir sonuç alamadımbenim cd malesef yok kendinden yüklemeli ,,,,,,hepinize saygılar sevgiler

Geri