Pc Kilitleniyor

Aktuğ

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarıma network kablosunu taktığımda bilgisayarım kilitleniyor.söktüğüm zaman calışıyor.internette gezinmeme gerek yok.kabloyu bağlamam donması için yeterli.acaba sorun nedir yardım edermisiniz ???

network kablosu direk modememi gidiyor yoksa bir switch ile baska baglandigin bilgisayarlar varmi ?

eger öyle ise muhtemelen baglandiginiz networkteki diger makinalarin bitanesinde virüs vardir ve bu virüs network attack seklinde yazilmistir dogal olarakta sen network kablosunu taktigin zaman direk bu virüs isleme giriyor bu yüzden de kitleniyordur makinan, bunu engellemek icin windows firewall'i acip özel durumlardan da dosya ve yazici paylasimini kapatip dene bi

ama tek bilgisayar ise baska makina yok ise baglandigin ethernet kartini kaldirip yeniden yüklemeyi denermisin?

benim de başıma gelen bir olay, sebebi ağ kablolarının bazılarının çapraz, bazılarının düz bağlanmasıydı.. ayrıca hub'a giden kabloların da bu şekilde olmasıydı.. aralarında uyuşmazlık oluşuyor sanırım..

ağ makinalarının tüm kablolarının düz bağlı olmasına dikkat et, yoksa söküp konektörleri tekrar bağla..

benim de başıma gelen bir olay, sebebi ağ kablolarının bazılarının çapraz, bazılarının düz bağlanmasıydı.. ayrıca hub'a giden kabloların da bu şekilde olmasıydı.. aralarında uyuşmazlık oluşuyor sanırım..

ağ makinalarının tüm kablolarının düz bağlı olmasına dikkat et, yoksa söküp konektörleri tekrar bağla..

Bu konuda turk_hard Arkadasıma katılıyorum... aynı sorunu bende Yaşadım kablolar çapraz bazıları ise düz bağlanmıştı. Sonra kontrol ettik kabloları yeniden düzenledik hemen sorun çözüldü.. sende dene arkadaşım

Bahsettikleriniz anlamadım :) benim başıma gelmişti bi ara evdeki paralel hat olayı mı yoksa telefon modem baglantısı :eek: Aktuğ seni görüpte kitlenmemek mümkün mü :melek hadi inş. çözersin sorunu.. :goz:

Bahsettiğimiz ethernet kablosu içindeki 8 farklı renkli ufak kablonun konektore hangi sıra ile bağlanacağı.. aynı zamanda diğer uctan hub'a veya modeme giden tarafın da hangi renk sırasında olacağı..

Düz kabloda iki taraftaki renk dizilişi aynıdır:

1.JPG

Kross kabloda turuncu uçlarla yeşil uçlar yer değistirir.

2.JPG

Geri