Pc kasıyor

doomoneal

New member
Reaction score
0
Slm arkadaslar pc de ara ara 3-5 sn lik kasmalar oluyor bunun ısıdan kaynaklandıgını dusunerek gidip iyi bir fan aldım fakat sorun yıne devam ettı güc kaynagından oldugunu dusundum guc kaynagı aldım sorun yıne devam ettı sizce sorun nedendir yardımcı olursanız sevinirim ....

islemci : amd 64 5200+
ram : a data 2 gb
anakart: asus m2 a mx
ekran kartı : x1550 pro

Benim anlamadığım neden hemen gidip fan aldın bide üstüne psu aldın.

Kasıyor derken kasma sebebi nedir ? Hangi uygulamalarda kasıyor ? Kasma olayını biraz açarsan belki yardımcı olabiliriz.

dostum kasma olduğu anda ctrl+alt+del yapıp görev yönecisine bak ram kullanımı kaç eğer fazla ise yhani 1 gb tı geçiyorsa bu kasma ram kullanımından kaynaklanır yhani ramı fazla kullanan herhangi bir program vardır bundan kaynaklanıyordur sen kasma olduğu gibi ram kullanımını buraya yaz yardımcı olalım . Hemen parça takviyesi yapmanıda anlamadım ayrıca...

iyi de sorunun donanımda olduğunu nerden anladın ki ?

virüs ve kayıt defteri sorunlarından,windows sorunlarından da olabilir.

format atmana rağmen düzelmezse anca o zaman donanımdan diyebilirsin.

Oncelikle donanımsal oldugunu ıslemcının cok ısınıp pc nın kapanmasıyla anladım onun icin gidip stok fanı degıstırdım gorev yonetıcısını actıgımda cpu ve ram kullanımı stabil gozukuyordu yani asırı bır yuklenme yoktu sonra ara ara kasmaya basladı cpu ısısı bu sefer normaldii arastırdım cpu fanı dısında guc kaynagından olabılcegıne karar verdım ve onuda degıstırdım 1 ay kadar pc kasmadı fakat sımdı yıne ara ara kasmalar var mozillada bile ara ara kasmaya basladı teknik olarak butun ozellıklere bakıyorum cpu stabil ram stabil islemcı ısısı normal kasmayı acıcak olursak ornegin mozillayı kullanırken herhangi bi sayfada 1 2 dakıkandan fazla kalırsam 3-5 sn lık bı kasma oluyor oyun oynarken 2 -3 dakıkasından sonra yıne 3-5 sn lık kasma yasıyorum ... yardımlarınız ıcın tskr...

hocam önceki mesajımda da belirttiğim gibi ram kullanımından kaynaklanıyor dedim siz ram kullanımı stabil diyorsunuz. Size önerim şu sağlam bir antivirüs ile tarat ve extra olarak combofix i çalıştır bu tür sorunlar virüsten de kaynaklanabiliyor. Birde bakarmısın ekran kartın çok ısınıyor mu el yakacak kadar.

ekran kartı sıcak deıl ram 1 gb gecmıyor fakat combo fix i kurup tarattım sorun bulmadı eset smart security de tarama yapıyorum tarama yaparken pc res atıyor :S

Geri