pc kapanıyor

atn42

New member
Reaction score
0
normal çalışırken pc kapanıyor
tekrar açtığımda ise xp açılış ekranı geliyor ama donup kalıyor
kapatıp bi süre beklemek gerekiyor

daha önce power ve anakart arızalanınca sıfır alıp yenisiyle değiştirdim
ramlar arızalı olabilir diye 2 gb tek kingston ram alıp taktım ama aynı arızayı tekrar verdi
yani power anakart ve ram yeni
harddiski bir kaç program ile tarattım sorun yok
işlemcimi ise başka bir pc de iki üç gün sürekli çalıştırıp denedim sorunsuz çalıştı
sorunun ne olduğu hakkında bi fikir bi ipucu verebilecek arkadaşların yardımını bekliyorum

şimdiden teşekkürler

Arkadaşım acaba xp yerine Win 7 kurup dener misin aynı sorun onda vericek mi?

Anakart ve işlemci sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Hard Disk sıcaklığını incelemen gerekli. Daha sonra anakart ve işlemci ısılarını kontrol et. Eski çalıştığım şirkette bu aylarda senin şikayetinle gelen en az 30-40 kişi oluyordu. %90'ında ki sorun da SICAKLIK'tı. Kasa içerisindeki Hava akışını kontrol et gerekli ise bir fan daha al. Hiç para harcamak istemiyorsan Eylül ayına kadar kasanın yan kapağı açık çalışsın. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi Geceler...

pc nın kendi kendine kapnaması sıcaklık ile alakalı bir olay işlemcin ısınıyor demek

işlemcı fanının tozunu al , power sppyle de sorun olabılır 2 saat gıbı bır sureden kapanıyorsa sıcaklıkdandır yok durduk yere hıc bısey yapmadıgın halde pc acılır acılmaz donmalar yapıyorsa power spply veya hdd dendır basıma geldı cunku. power sppyle yanmıstı :D soyle bır sorunun varsa kesın power spplye acıyon pc yı kut dıye donuyor kapatıp tekrar acıyon bıdaha donuyor hep donma sorunu yasıyor her acılısta sonra hdd den agır bır ıslem yapıcan bı bakıyon pc res atıyor.

Geri