pc de virüsten kaynaklandığını düşündüğüm bir sorun var

delibacak

New member
Reaction score
0
bilgisayarım ilginç bir şekilde kasılıo.klasör açarken, nette gezinirken vsvsvs... bios a girdim ve işlemci fanının 3800 devirle çalıştığını gördüm ve 91 derece işlemcinin ısısı.daha sonra görev yöneticisine girdim ve cpu performansına baktığımda %100 ü gösterior. grafik tavan yapmış. sanırsın 3-5 tane oyun açmışım. işlemci pentium4 3.00ghz. biri bana bu konuda herhangi bir yardım ederse çok sevinirim çünkü bu durum beni çıldırtıo:durdurun:durdurun

format at demeyin format atarken bazı sorunlarla karşılaşıorm formatsız bi çözüm yöntemi varsa ve paylaşırsanız minnettar kalcam:melek:melek

NOT:İşi ustasından öğrenmek lazım:victory:victory

Arkadaşım önceki konulardada vardı.
1-Format CD hatalı olmadından emin ol
2-İşlemcinin Fanlarını kontrol et doğru çalışıyormu diyo hatta yağla biraz.
3-.bad faktör windows kurduğun alanın c: ye fazla disk ayır.
4-Yeni cıkan bi anti-virüs programıyla tarat Panda-2008 -BitDefende-2008 vs
5-Tamire ver :D:D:D:D

Arkadaşım önceki konulardada vardı.
1-Format CD hatalı olmadından emin ol
2-İşlemcinin Fanlarını kontrol et doğru çalışıyormu diyo hatta yağla biraz.
3-.bad faktör windows kurduğun alanın c: ye fazla disk ayır.
4-Yeni cıkan bi anti-virüs programıyla tarat Panda-2008 -BitDefende-2008 vs
5-Tamire ver :D:D:D:D

1-format atılalı 5-6-7 ay falan oluo:D
2-nasıl doğru çalışıomu?onu biraz açıklarmısın
3-o dediğin alanda 10gb falan boş yer var
4-kaspersky 7 ve eset smart 3.657 falan diye bişe var onları kurup(ayrı ayrı) tarattım uzun sürücekti sabrım gelmedi kapadım
5-ayıp deilmi niye veriym tamire:D:D:D:melek:melek

işlemcinin fanına bak, kasa fanına bak, son günlerde bilgisayarın yerini degiştirdinmi bak, sıcak havadan olabiliyor bak, bilgisayarda virüs olup olmadıgına emin ol bu problemin virüsdenmi yoksa kasadanmı kaynaklandıgına bak

Arkadaşım öncelikle kasayı aç şaç kurutma makinanı al kasayı dışarı cıkar ve şaç kurutma mainasıyla bütün tozlardan fanlara yapışan pisliklerden kurtul şimdi gelelim işlemciye işlemcini sök altındaki sogutucu macunu temizle yerine yeni sogutucu macunu ekle ve öyle işlemciyi tak bütün kasanın temizlendiginden ve fanların çalıştıgından emin ol herşeyin yerli yerinde oldugunu bir kez daha kontrol et ve kasanı tekrar yerine götür bunları yaptıktan sonrada aynı şekilde devam ediyorsa yazılımsal olabilir zaten bu yaptıların bilgisayarın hızlanmasına bayaa bi katkı saglar neyse bunları yaptın ama olmadı diyorsan virüs temizleme programıyla tavsiyem nod32 hackhell.com dan bulabilirirsin kendini güncelleyen onu yükle ve tam anlamıyla bir taratma yap daha sonra eger virüs programı işlemini tamamladıyp halen vürüs oladuguna inanıyorsan emin olmakda istiyorsan control alt delete yap işlemleri seç ve oanda çalışan dosyaaları görürsün çogu windows ile ilgilidir geriside sag altta bulunan programlarını içindir birde tabii virüs varsa onunda çalışan dosyası orda mevcuttur bir şekilde onu bulman lazım sana ismi garip gelen bir şeyi sec ve onu iptal et biraz bekledikten sonra tekrar aynı menüye girdiginde yine o garip program gelmişse muhtelemlen o bir vürüstür onu silmen güvenli kipde açıp bu işlemleri orda yapman gerekiyor ve o uzantılı dosyayı windows system yada system32 içinde bulup elle silmek gerekecek bu silecegin dosyalar exe de olabilir vb 'de bunları sildikden sonra tekrar reset atıp girdiginde uhtemelen virüsler olmayacak ama kalıntıları olabilir onuda kendin araştırıp wündowsda aratıp bulup silebilirsin
eger bu yazdıklarımı anlamakda güçlük çektiysen özelden mesaj at ordan sana yardım etmeye çalışıyım ne tamire götür paraver nede format atıp bilgisayarını eskitme

işlemcinin fanına bak, kasa fanına bak, son günlerde bilgisayarın yerini degiştirdinmi bak, sıcak havadan olabiliyor bak, bilgisayarda virüs olup olmadıgına emin ol bu problemin virüsdenmi yoksa kasadanmı kaynaklandıgına bak

Arkadaşım öncelikle kasayı aç şaç kurutma makinanı al kasayı dışarı cıkar ve şaç kurutma mainasıyla bütün tozlardan fanlara yapışan pisliklerden kurtul şimdi gelelim işlemciye işlemcini sök altındaki sogutucu macunu temizle yerine yeni sogutucu macunu ekle ve öyle işlemciyi tak bütün kasanın temizlendiginden ve fanların çalıştıgından emin ol herşeyin yerli yerinde oldugunu bir kez daha kontrol et ve kasanı tekrar yerine götür bunları yaptıktan sonrada aynı şekilde devam ediyorsa yazılımsal olabilir zaten bu yaptıların bilgisayarın hızlanmasına bayaa bi katkı saglar neyse bunları yaptın ama olmadı diyorsan virüs temizleme programıyla tavsiyem nod32 hackhell.com dan bulabilirirsin kendini güncelleyen onu yükle ve tam anlamıyla bir taratma yap daha sonra eger virüs programı işlemini tamamladıyp halen vürüs oladuguna inanıyorsan emin olmakda istiyorsan control alt delete yap işlemleri seç ve oanda çalışan dosyaaları görürsün çogu windows ile ilgilidir geriside sag altta bulunan programlarını içindir birde tabii virüs varsa onunda çalışan dosyası orda mevcuttur bir şekilde onu bulman lazım sana ismi garip gelen bir şeyi sec ve onu iptal et biraz bekledikten sonra tekrar aynı menüye girdiginde yine o garip program gelmişse muhtelemlen o bir vürüstür onu silmen güvenli kipde açıp bu işlemleri orda yapman gerekiyor ve o uzantılı dosyayı windows system yada system32 içinde bulup elle silmek gerekecek bu silecegin dosyalar exe de olabilir vb 'de bunları sildikden sonra tekrar reset atıp girdiginde uhtemelen virüsler olmayacak ama kalıntıları olabilir onuda kendin araştırıp wündowsda aratıp bulup silebilirsin
eger bu yazdıklarımı anlamakda güçlük çektiysen özelden mesaj at ordan sana yardım etmeye çalışıyım ne tamire götür paraver nede format atıp bilgisayarını eskitme

hepsini geçen gün yapmıştım yani kasa nın içini temizleme, macunlama sını falan hepsini yaptım fakat düzelmedi. yazılımsal olduğunu düşünüyorm. bugün bi bilgisayarcı abime gittm. tanış ve anlıyor bilgisayardan dedi hiç uğraşma format at sonrada tarat eğer hala çözümlenmemişse donanımında bi sorun ararız dedi. ben yine şimdilik elimden geleni yapıyorm. benm için her zaman format en son çağre olmuştur.formatsız halletmeye çalışıyorm.saol kardeş yardımın için. yine bi sorunla karşılaşırsam senden yardım isterim... teşekkür...

kardeş çözdüm olayı. fanı tam bindirememişim bu yüzden soğutamuyomuş o yüzden de kasılıomuş. onu tam bindirince aniden hızlandı pc:S:S:S

iyiki içinin açıp baktım yaaa yoksa format falan filan 1 hafta uğraştıracaktı beni. bide ben bu anakartımın markasını bi türlü öğrenemedim. bunu nerden öğrenebilirim?? anakartın üzerinde biçok yazı var ama hiçbiride anakartın markası deil... bi program falan mı var acaba???

hepsini geçen gün yapmıştım yani kasa nın içini temizleme, macunlama sını falan hepsini yaptım fakat düzelmedi. yazılımsal olduğunu düşünüyorm. bugün bi bilgisayarcı abime gittm. tanış ve anlıyor bilgisayardan dedi hiç uğraşma format at sonrada tarat eğer hala çözümlenmemişse donanımında bi sorun ararız dedi. ben yine şimdilik elimden geleni yapıyorm. benm için her zaman format en son çağre olmuştur.formatsız halletmeye çalışıyorm.saol kardeş yardımın için. yine bi sorunla karşılaşırsam senden yardım isterim... teşekkür...

kardeş çözdüm olayı. fanı tam bindirememişim bu yüzden soğutamuyomuş o yüzden de kasılıomuş. onu tam bindirince aniden hızlandı pc:S:S:S

iyiki içinin açıp baktım yaaa yoksa format falan filan 1 hafta uğraştıracaktı beni. bide ben bu anakartımın markasını bi türlü öğrenemedim. bunu nerden öğrenebilirim?? anakartın üzerinde biçok yazı var ama hiçbiride anakartın markası deil... bi program falan mı var acaba???

bak dedigim gibi olmuş mutlak oynamışsındır benimde başıma gelmişti neyse halletmişsin iyi oldu anakartın markasına gelince içerisine iyice bak sayılar yada marka ismi felan görürsen google dan arattır bulursun ha yok markası yazmıyorsa o sayılar vardır mutlaka onları google dan arat hangi markasysa zaten o sayıların cıktıgı sayfalarda belli olur birde rengi kırmızı ise tahminim biostar marka oluyor onlarda pek markası yazmıyor ha başka renksede ya ati yada asus felan olabilir ama bulmak istiyorsan iyice araştırman lazım üzerindeki kodları yazıp google ordan onunla alakalı muhtemel marka isimleri cıkar orda bulabilirsin ok

sac kurutma makınasıyla mudahale ne alaka tov be tovbeee daha neler duyacaz :) ya gıt bırınden hava ufleyıcı herangı bı alet al sonra kasayı temızle veya gıt bı teknık servıse 3 .4 ytl ye temızler verırler - anladıgım kadarıyla pc de trojen downloader.win32.vbbsa veya wın-32 agent ısımlı vurus var bunlar sıstemı cok kotu yavaslatıyor aynı sorun bendede vardı bı aralar kaspersky kullan format atmana gerek kalmaz tabı fanlarıda ıyıce temızlemenı tavsıye ederım gereksız prog kullanımıda makınayı kasıyor onlarada dıkkat hadı kolay gelsın

kardeşim avast ı başlangıçta çalıştır tarat
+
arwsp2 die bi pro var işlemci %100 çalışıyosa bu onu ve diğer çoğu sorunları çözer

hiçbir sorun kalmaz

hadi kolay gelsin sana

işlemci ısısıyla benim de aram bozuk
en iyi çözüm yeni bir fan olur herhalde
ben kendim termal macun dahil herşeyi denedim

Geri