Pc Açılmıyor güç kaynağından olabilirmi ?

klaping

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ben pc yi başka bir pc ye format için tüm kablolarını filan çıkardımm ve işimi halledip pc mi taktığımda pc yi açıyorum fanlar filan hep çalışıorr ama mönitöre görüntü gelmiyor arkadaşlar nereden kaynaklandığını bilmniyorumm yardımcı olabilirmisiniz...(Monitör çalışıyor)

ekran kartları çok kolay oynar yerinden
onu söküp geri takmayı dene istersen

aha aynı sorun bendede oldu ekran kartından kaynaklanıyo sök tak olur...

ekran kartı diye tahmin ediyorum.. kasanın çalışmamasından şüphe ediyorsan ve onboard ekran kartı varsa harici ekran kartını söküp onboarddan görüntü almayı deneyebilirsin.. eğer görüntü alabilirsen ki muhtemelen alınır sorun ekran kartı olabilir.. eğer o şekilde de alamazsan başka donanımları inceleyelim.

Arkadasim ekran karti yerinden oynamis olabilir iyice oturt.o da olmazsa sirasini degistir o,da olmazsa.Kablolari sokup cikartirken ekran kartinin giris cikislarindaki pinleri hasar gormus olabilir.

bak hiç ses sinyal sesi yoksa ram bellek hatasıdır normalde yada uzun dıt hatası ram bellek hatasıdır ramlerını once kontrol edıceksın daha sonra ekran kartını kontrol et...(%99.9) ramler'ın oturmamıstır yada bırısı oturmamıstır pc acılmaz

baska bı sorunun olcagını sanmıyorum herseyı taktıysan %99.9 ramlern oturmayısındandır... 1den fazla ıse ramlerın tek ram tak acmayı dene acılırsa dığerlerını tak sırayla... tek ram ise farklı slot dene slota duzgunce oturdugundan emin ol... sorununu duzeltmesse bios pilinide cıkar bıosu resetlesın anakartlar bazen boyle sorunlar yaratır (cok nadır) bıosu resetleyerk sonuc ulasabılırsın...(ekran kartının slotu klipslidir genelde klipsini kontrol et tam olarak ekran kartının oturdugundanda emin ol...)

bunları yaptıgında sorunun cozulcektır....eger cozulmesse demıyorum cozulur :D sorunu genel olarak parcaların oturmamasından kaynaklanıyor diye belırleyebılırz... ama dedıım gıbı olay RAM'lerde bıtıcek gorursun D:

Arkadaşlar ekran kartından değil çünkü benim pc açılırken bir ses çıkarır onun öncesinde ise ince bir ses yükselerek sora bir ses çıkarır ve geçiş yaparrr işletim sistemine iştre o olmuyor arkadaşlar sadece fanlar dönüyor....

arkadasım en basit yontemi nedir..
sok ekran kartını ramleri eğer varsa onboard ekran kartı oraya tak once kabloyu
ac bakalım sinyal verecekmi
verirse ramlerin bi tanesini tak sonra tekrar ac
makina acılırsa ekran kartını tekrar tak ve tekrar ac
eger hala acılmaya devam ediyorsa kullan zaten sorgulama =)

Ben teknik serviste çalışıyorum anlatmaya çalışıyımk
önce ana kartı en yalın haliyle çalıştırmayı dene ekran karı onboard felan takılı ıde sata kabloları felan sök hepsini sonra teker tekeer topla sorunlu parça kendini belli eder (dıt) sesleride ram hatasıdır bi arkadaş belirmiş kolay gelsin.

ya bnmde başıma gelmişti kasayı biraz oynat içini aç ekran kartını hafifce bastır geçer......

sistemden kaynaklanan bir sorun aynısı bendede oldu sürekli kapat aç power düğmesi ile 5-6 deneme sonunda gelecek sonra format at hallolur.

arkadaşım en basit ve kesin çözüm yolu
pc cide çalışırken hep böle şeler olurdu

ekran kartını sök, al eline silgiyi (bildigin silgi :D ) o uç kısmındaki sarı yeri (slota girdigi yeri) arkalı önlü bi güzel sil sonra tak bu kadar basit :D

Geri