Pc Açılmıyor Anakart a Elektrik Geliyor

ademking

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar 2 haftadır bilgisayarda sorun var Anakarta elektrik geliyor anakarttaki yeşil ışık yanıyor ama Power düğmesine bastığımda acılmıyor bide pc den acılmadığı zaman hic kesilmeden dıııııııııııı die ses geliyor çözemedim ama aklıma bişi geld :001_rolleyes: Pc nin içine Saç kurutma makinasını biraz tuttum sonra 1 saat sonra ses gitmeye basladi ve acildi
ama sürekli bu sorunu yapiyor bende hep saç kurutma makinasını tutuyorum anakarta ve 1 saat gecmeden aciliyor

Güc Sağlayıcı = Pegesus 450W ATX
Anakart= Asus M2N/M2N DH ASUS M2N SOKET 940 (AM2) AMD ANAKART
İşlemci= Amd Athlon(tm) 64x2 Dual
Ram = 512 MB
Ekran kartı = Galaxy GF 7500LE PCI-E 256 MB ddr2 64 bit

02.02.2006 da almıştık monitör=17 inç phlips170x6fb LCD ekran
yazıcı= HP photo smart c3100 series tarayıcı, fotokobi hepsi var
Ayriyetten elektirkler gitmesi sorun icinde güc kaynağı almıştık
Hepsine Nakit 1.960 Ytl werdik
ama pc 5 yaşına gircek yinede çalışıyo :D tek bi o sorun var

Ne yapabilrim Yardımcı olun

ARKADAŞLARI SORUN DÜZELDİ
( 1 GB asus EN9400GT EKRAN KARTI)
(2 GB RAM ZEPLİN)
(YENİ BİR GÜÇ SAĞLAYICI )
sorun DÜZELDİ ZATEN PARCALAR ESKİ 4 YILLIK TOPAM 300 TL VERİP DEĞİŞTİRDİM ŞUAN SÜPER OLDU BİLGİSAYAR
HERKESE TEŞEKKÜRLER

güç kaynağında sorun olabilir bendede güç kaynağı vardı bi zamanlar ve problem olduğunda pc açılmıyodu.güç kaynağını devre dışı bırak pc ni direk prizden çalıştır bide öle dene...

Ramlari çıkart yeniden tak yuerine oturup oturmadığını kontrol et.
Ayrıca işlemci fanı dönüyormu bak eğer dönmüyorsa değiştir.

Sata bağlantısı hemen yanında 2 soket olacak kırmızı ve yeşil usb çıkışları orda bi yanlışlık yapmışsan anakart kısa süreli şasi yapar ki buda engeller onada bak...

Son çözüm anakarta taktığın kablonun sağlam olup olmadığı kontrol et ve bi zahmet kasayı bi sağa sola salla ki içerisinde bi vida sıkışmıştır anakart altına şasi yapar bende 20 gün sonunda çıkmıştı meydana...

ses devamlı olarak geliyorsa guc kaynagın arızalı demektir fakat uzun ses gelip sonra kesiliyorsa ram arızalanmıs demektir...

Arkadaşlar hala sorun çözülmedi ama dedigim gibi saç kurutma makinasını anakartın üstüne tuttummu 30 dk sonra ses gidiyor power e bastıgımda acılıyor

Ramleri , ekran kartını , güç kaynağını değiştirecem yine dewam ederse anakartı değiştircem
ram , ekran kartı ve güç kaynağı için önerisi olanlar varmı ? uygun fiyat olsun
(2 GB RAM ZEPLİN)
sorun DÜZELDİ ZATEN PARCALAR ESKİ 4 YILLIK TOPAM 300 TL VERİP DEĞİŞTİRDİM ŞUAN SÜPER OLDU BİLGİSAYAR
HERKESE TEŞEKKÜRLER

(2 GB RAM ZEPLİN)
HERKESE TEŞEKKÜRLER

iyi güzelde 4 yıllık parçalardı değiştirdim sorun düzeldi diyosun onun yerine sorun nerde onu anlayıp bozuk parçayı değiştirseydin ya.bence sorun büyük ihtimal güç kaynağındaydı çünkü aynı sorun bendede vardı normal prizden çalıştırınca pc çalışıyodu...

(2 GB RAM ZEPLİN)
HERKESE TEŞEKKÜRLER

Haha yeni bilgisayar alsaydın
Cevap biraz hatta baya bi komik geldi
-Sorun düzeldi
-Nasıl Düzeldi ?
-Parçaları Değiştirdim :durdurun
Kusura bakma bak sana bir şey demedim ama ne biliyim tutamadım kendimi :)

Haha yeni bilgisayar alsaydın
Cevap biraz hatta baya bi komik geldi
-Sorun düzeldi
-Nasıl Düzeldi ?
-Parçaları Değiştirdim :durdurun
Kusura bakma bak sana bir şey demedim ama ne biliyim tutamadım kendimi :)

bilgisayar 5 yaşına girecek normal böle sorunlar ,, bende hazır param varken hepsini değiştirdim
WoLF sanada çok tşkrler serviste aynı tehşisi koydu güc kaynağı gitmiş :( bende el atmışken hepsi değişsin dedim SAOL

Geri