PC açılışta kapanıyor

defender

New member
Reaction score
0
arkadaşlar, pc önce kendi kendine reset atmaya başladı ve ben de internetten bunun sebeplerini araştırarak sorunun nerede olup olmadığını çözmeye çalıştım. Kaspersky ile önce virüs taraması yaptırdım sonuç değişmedi. Tüm fanları kontrol ettim ekran kartının üzerindeki dahil bi problem yoktu. Pc çalışırken bi ses geliyodu bu powersuply den geliyodur diye düşünüp gidip yeni bi tane aldım fakat ses sanırım harddiskten geliyomuş.

Harddiski söküp arkadaşın bilgisayarına bağlayıp orda format attım.

Ve bugün harddiski kendi bilgisayarıma bağladım xp cdsini dvdroma taktım fakat pc açılıyor, ekranın adını bilmiyorum ama hani ilk açılışta american..... biseyler yazar ardından 1024ram ok
vga ok vs.
f1 press run setup
f2 ...default...... şeyler yazan bi ekran var oraya geliyo ardından kısa bi süre sonra kapanıyor.

Yalnız dikkatimi çeken şey, mesela bilgisayarın kablosunu takıyorum ve bilgisayarı açıyorum kendini kapatma süresi mesela 20 saniye sürüyo, sonra ben biraz bekleyip (fişi çıkarmadan) tekrar açınca 15 saniyede kapanıyo. aynı işlemi tekrar yapınca 'yine fişi çekmeden' 4 - 5 sn. sonra kapanıyor. Önerilerinizi bekliyorum.

edit:söylemeyi unuttum bios pilini söküp tekrar taktım 10dk sonra yine aynı:S

Bios pilini söküp, tekrar takmayı dene

Pc nin kendi kendine reset atması büyük çoğunlukla işlemci ısısı , ekran kartı ısısı , güç kaynağı
vede ramler ile ilgilidir bunların durumunu bir kontrol et anlatımından donanımsal bir problem var gibi görünüyor.

evet sanırım işlemci ısısı yüzündenmiş. ilk önce yapmam gereken şeyi önemsemeyip hata yaptım sanırım termal macun kurumuş çatlak bi şekildeydi onu elimle yaydım işlemcinin üzerine krem gibi sürdüm fakat yine de çok fazla değil sanırım termal macun almam gerek.. teşekkürler ikinize de..

yalnız bir sorum daha var bilgisayar açıldı az önce bahsettiğim ekran ve anakartın marka modelinin yazdığı ekrandan sonra siyah ekran geldi burada şuan NTLDR eksik, yeniden başlatmak için ctrl alt del yazıyo. Dvdrom da xp cdsi var cd de mi eksiklik varmış (hatırlatıyım şuan harddisk formatlı ama windows kurulu değil)

edit: arkadaşlar bu da tamamdır araştırdım nette, reset atıp boot ayarı yapınca düzeldi şuan windows kurmak üzereydim ki ekrana hata geldi yine=) kur ayarlarını fln yaptıktan sonra Dosya pci.sys bozuk. Kur başarısız oldu bilgisayarı yeniden başlatmak için bir tuşa basın yazıyo.

başka şekilde kurmaya çalışıcam artık windowsu. teşekkürler tekrar arkadaşlar. iyi forumlar herkese...

Geri