pc çok geç açılıyor YARDIM!!!!

MC_BİLL

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benım bir tane acer travelemate 4220 notebook var ve xp açılış ekranı çok geç geliyor açılışda çalışan programları kapattım format attım her yolu denedım ama nafile hala aynı şekilde
neden kaynaklı olabilir sistem biraz düşük ama onula ilgili olucağın sanmıyorum cünkü xp açılınca çok rahat kullanıyorum pc yi ama xp açılış ekraranına çok geç geliyor

sistem :
Xp home Edition SP2
Genuine ıntel CPU T2300 1.66ghz
512 ram
ıntel 64Mb ekran kartı

az önce attım formatı zaten ama yıne sorun düzelmedi xp açlış ekranına geç geliyor 3 dk falan sonra xp açılıyor anlamadım gitti gerçekten

arkadasım msconfig yaz çalıstıra, baslangıca gel orada ne varsa kapat
o zaman büyük ölçüde hallolur
birde bilgisayarının sogutma sorunu vardır temizlik yap

arkadaşım zaten kaptım ordaki bütün programları hatta pcyi az önce formatladım ama dediğim gibi pc açılırken bi acer yazısı var ekranda 2-3 dk o ekranda kalıyor sonra xp açılış ekrana geçiyor ben bir türlü çözemedım bilen varsa yardım ettsın gerçekten hiç karşılamadım böye bir seyle hdd badsectör kontrolu yaptım ama bir sey çıkmadı :S

ram yada harddisk sorunu olabılır bence acıldıktan sonra ısınınca kendını resetlıyomu pekı...

sistem eski biraz ama önceden yapmıyordu böyle birsey zaten işletim sistemini hiç değiştirmedım hep xp home kulladım 1 ay önce falan yapmaya başladı böye işte pc fanda temiz onuda temizledım zaten

notebook o kadr çok ızınmıyor ısınsa işlemi ısındığı içn yapıyor diyecem ama çok bir ısınma yok hatta yok gibi birsey yani fanı her zman temiz tutmaya çalışıyorum

ozaman parcalarda problem vardır kardes HDD yada RAM sorunudur..

haklı olrabilirisin ramle ilgili olrabilir yardımlar için tşkler herkese saolun

KISA AÇILIŞ SÜRESİ :

NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde "NTFS Check"e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarın açılışını hızlandırabilirsiniz. "CHKNTFS" komutu "AUTOCHK" başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı 4 saniyeye düşürmeniz mümkün, bunun için komut satırına "CHKNTFS/T:4" yazmanız yeterli böylece "AUTOCHK" süresi 4 saniye olacaktır.

BOOT DOSYALARIYLA AÇILIŞI HIZLANDIRIN :

Regedit'e girip (start > run -regedit) "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOpt imizeFunction" anahtarına gidin, burada "Enable" adındaki string anahtarı bulun ve değerini "Y" yapın. Bu açılış zamanını hızlandırma da yardım edecektir.

SÜRATİ 240 YAPIN :

Windows XP'nin yavaş çalıştığını düşünüyor ve hızlandırmak istiyor olabilirsiniz, işte size ilaç olacak bir ayar. Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHI-
NE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityContro l" anahtarına gidin, burada sağ tıklayıp "new > DWORD value" deyin isim olarak ta "IRQ8Priority" deyin, ve değerini "l" yapın.

Geri