Pc’yi kapat ama programların kapanmasın

hell_angel

New member
Reaction score
0
slm arkadaşlar şimdi size pcyi kapatmayı ve pc kapandığında programlarınızın kapanmamasını anlatıcam.

1. İlk önce özellikler menüsüne giriyoruz:

i164539_1er6.gif

2. Olarak Ekran Koruyucu düğmesine tıklıyoruz ve alttaki Güç düğmesine tıklıyoruz.

i164540_2iv8.gif

3. Daha sonra Güç seçenekleri özellikleri pencresinden Hazırda Beklet’e tıklayıp alttaki hazırda beklemeyi etkinleştir "tik" ini işaretliyoruz.

i164541_3uh4.gif

4. Daha sonra gelişmişe tıklayıp oradan da Aşağıdaki açılabilir kutudan hazırda bekleti seçiyoruz.

i164542_4ys8.gif

5.Bilgisayarınızın power düğmesine basıyorsunuz vee pc kapanıyor.

i164543_5rx9.gif

- Pc Hazırda Beklemeye alınır . Uykuya ya da askıya değil.
- Pc nin fişi bile çekilse ne bilgisayar zarar görür nede programlarınız kapanır ne de bilgisayar kapanır. Yani elektrik kesimi olmaz.
- Pc yi normal açın "power" düğmesi ile. Karşınıza Windows Sürdürülüyor yazısı çıkacak hiç bişiye basmayın bekleyin. Ve herşey aynı şekilde windows a devam edeceksiniz.

arkadaşlar bi teşekkürü çok görmeyelim:goz:

programlar kapanmıyor derken tam olarak demek istedigin ne tam olarak anlayamadım...
mesela bişey download edıyor olsaak ve bunu uygulasak download devam edermi?veya bilgisayarda baska bir işlem yapılmasını istesek ve bu uzun bir zaman alması gerekiyorsa bilgisayarı hazırda beklete alırsak bu işlem devam edermi?

Programlar kapanmıyor kastım . Sen windows u kapat dediğinde bütün açık programarı kapatıyorsun. Kayıt edip.

Bu yöntem ile mesela bi yazı yazdın diyelim. Bu yazıyı kayıt etmene gerek yok Power tuşuna bas pc kapansın. Pc yi açtıktan sonra yazdığın yazı aynen duruyor olacak yyani notepad kapanmıcak.

Mesela diyelimki gecenin bir vakti internettesin. gece 3:30 . Bir anda babanın seseini duyuyorsun. (kapı gıcırtısı) . Sende de şu programlar açık

hackhell sitesi,visual basic 6, 3dsmax,

şimdi baban gelince hemen düğmeye bas . 5 sn içinde pc kapansın.

baban gittikten sonra tekrar aç . göreceksinki

hem hackhell , hem vb6 , hemde 3ds max senin bıraktığın şekilde kalacaktır.

download olayını hiç denemdim . Fakat dap gibi flasget gibi programlarda download ın devam etmesi gerek.

tesekkurler acıklamaların için kardes işe yarayacagı kesin......

download etmeyi denedim ama bende olmuyor benım modem usb modem oldugu için elektrık baglantısı kesiliyor dolayısıylada internet baglantısı kopuyor ve download etmıyor ama normal modemlerde baglantı kopmayacagı icin download devam eder dıye dusunuyorum onuda denemesi size kalmıs.....

TeşekkürLer Bacım.. YararLı PayLaşım ;)

eLine kLawyene Mouse'ına SaqLık :)

baban gelince niye pc yi kapatma geregi duyalım ;)

download olayı olursa ii olur ama işime yarayabili ; )

babasi gelince kapatanlar 3ds max fln calismaazz he hee hee

hell_angel' Alıntı:
Programlar kapanmıyor kastım . Sen windows u kapat dediğinde bütün açık programarı kapatıyorsun. Kayıt edip.

Bu yöntem ile mesela bi yazı yazdın diyelim. Bu yazıyı kayıt etmene gerek yok Power tuşuna bas pc kapansın. Pc yi açtıktan sonra yazdığın yazı aynen duruyor olacak yyani notepad kapanmıcak.

Mesela diyelimki gecenin bir vakti internettesin. gece 3:30 . Bir anda babanın seseini duyuyorsun. (kapı gıcırtısı) . Sende de şu programlar açık

hackhell sitesi,visual basic 6, 3dsmax,

şimdi baban gelince hemen düğmeye bas . 5 sn içinde pc kapansın.

baban gittikten sonra tekrar aç . göreceksinki

hem hackhell , hem vb6 , hemde 3ds max senin bıraktığın şekilde kalacaktır.

download olayını hiç denemdim . Fakat dap gibi flasget gibi programlarda download ın devam etmesi gerek.

bu nelerde biliyor böyle :D :D

edit:senin bildiqlerinide bis bilios :) o nedenle geiqlerin ichn benim bölümümü qullanma Canımcım.. :) oldumu..

St.AnGeR

:) visual qurulu we achq qen basdıında en asha 20 sn ni alr.. :) taby conf a göre deishr ama nyse.. ( yani baban eger evinis 600m2 deilse qesin yaqalar :p ) [ he bide eger visual qullanan biri isen qi osaman babandan cheqiniceq ishler yapmaman lasım :p ] Geiq bi yana..

bis buna beqleme qipi / uyuq modu / hazırda beqlet gby sheyler dioduq sanrm eger download maneger in yoqsa download a dwm edemessn baglantı sıfırlandı iletisi ile download sonlanır.. he bide yapdıın ishlemleri ishde dedii gby qullanılan programları explorerdeqi achq sayfaları vs bypass edip ramde saqladıı ichn achqdıqdan sonra explorer i sonlandrp achmadan esqi performansı yaqalamaq sor oluor..

bu ishlemi daha choq notebook qullanıcıları qullanmaqda.. bkz: pc nin sharjı biticeq son demlerini yashatıor we son balonda sag qösheden qafasını usattı son 3 dkk 5 dkk yada benim gby manyaqsanıs.. son 45 sn die !D osaman ishde choq ishe yarayan hatta hayat qurtaran bi mewsu olabilir..

:) paylashımın ichn tsk edrm..

walla ben direk beklemeye alıyom:D
genelliklede geceleri:D:D
babamın ayak seslerini duyduğum anda basıyom tuşa
çat 2 sn sora kapanıyo:D
ayrıca sadece msn kapanıyo
başka programlar kapanmıyo;)

fdgf

fdhfdhfgjghjjkkkmlfkmlfbklmcblmlmövbmlvöl

Geri