infatuate
İstirahatte
ewet dizinin zeka küpü Michael'ı tanıyalım
işte kısa kısa Michael Scofield :melek
Wentworth Earl Miller III (2 Haziran, 1972) Oxfordshire, İngiltere doğumlu Amerikalı aktör.Annesi öğretmen babası ve iki kız kardeşi de avukattır. Miller Princeton Üniversitesi mezunudur. Los Angeles'ta yaşamaktadır. Babası Afrikalı-Amerikalıdır. Annesi ve babası boşanmıştır.Bir gozu mavi digeride yesil dir.
En sevdiği yemekler ise köfte ve spagetti. Özellikle babaannesinin yaptığı parmesan peynirli spagettiye bayılıyor. Buna rağmen 79 kilodur.
Ayrıca Mariah Carey'nin 2005 yılındaki 'It's Like That' ve 'We Belong Together' kliplerinde kısa rolleri vardır. "We Belong Together" 'daki rolü Entertainment Weekly tarafından en seksî ikinci kısa rol seçilmiştir.
24 Temmuz 2007 de Perez Hilton, Miller'in gay (homoseksüel) olduğunu ve Luke MacFarlane ile ilişkisi olduğunu iddia etti. Miller ise homoseksüel olduğunu reddediyor. Kendisi bir işkolik olduğunu ve bu yüzden bir kız arkadaşa vakit ayıramadığını ancak ileride evlenmek ve çocuk sahibi olmak istediğini belirtmektedir. Kedilere ve köpeklere allerjisi vardır. En sevdiği oyun Scrabble'dır. Bir röportajında gece hayatından hoşlanmadığını ifade etmiştir. Karşı cinste esmerleri çekici bulduğunu söylemiştir.
Prison Break'teki Micheal Scofield karakteri ile zirveye çıkmıştır..
Soru: Senin icin Adonis olmak nasil bir sey?
Wentworth Miller: Bunu hesaplamamistim aslinda, ben dizideki Adonis rolünü Dominic Purcell in
üstlenecegini düsünmüstüm. Ama benim rolüm, asil bir görev üstlenerek kardesinin hayatini kurtarmaya
calisan biri oldugu icin, benim bu kadar hayran kazanmamda yarari oldu sanirim.
Soru : Gercek hayatta da bu kadar cesaretli olabilirmisiniz?
Wentworth Miller: Sevdigim icin canimi verebilirim ama Michael kadar zekaya sahip degilim tabii ki.
birazda film hakkında bilgi werelim
Lincoln Burrows (Dominic Purcell) Amerikan Baskan yardimcisini öldürmekle suclanarak idam cezasina
carptirilmis, hapishane de infaz gününü beklemektedir.
Her ne kadar sucsuz oldugunu her firsatta iddia etmekte ise de kardesi Michael Scofield (Wentworth Miller) den
baska kimse kendisine inanmaz.
Michael kardesini cezaevinden kurtarmak icin binanin planlarini vücuduna dövmeletip, kendisini ayni
hapishaneye attirir.
Kacma planlari basarili olur ardindan tüm Amerika peslerine düser.
Dizi gercek bir hapishane de cekilmektedir. Fox-River hapishanesinin gercek ismi Joliet tir ve Chicago da
bulunmaktadir. Orjinal hapishane sadece iki katlidir, dizideki 3. kat film stüdyosunda gerceklestirilmektedir.
Dizi aslinda basta sadece 13 bölüm olarak planlanmistir.
Ama beklenenin cok üstündeki ilgi yüzünden devam edilmesine karar verilmistir.
Amerikada bulunan 13 hapishane de dizinin izlenmesi yasaklanmistir.
Wentworth Miller vücudundaki dövmeler her defasinda 4 ila 5 saat arasinda hazirlanmakta idi.
Eger gercek dövme olsalardi, yapilmasi 200 saat sürerdi.
:sigara: