Patronlar parayı ne yapıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LEV

New member
18 Ocak 2007, Perşembe

Bankalarını satan patronlar, satıştan elde ettikleri parayı özelleştirme ihalelerinde ve ucuza şirket satın almalarında kullanıyor. Yapılan satışlar sonrasında ne üretim ne de istihdam artıyor. Patronların önceliğinde enerji sektöründeki özelleştirmeler bulunuyor.

Doğan’ın gözü enerji ve medyada
Aydın Doğan, Dışbank’ın tamamını ve POAŞ’ın yüzde 34, Doğan Televizyon’un yüzde 25’ni sattıktan sonra yatırımlarını medya, gayrimenkul ve enerji sektöründe yoğunlaştırma kararı almıştı. Dışbank’ın satışından sonra Star TV’yi ve İstanbul Hilton Oteli’ni arazisi ile birlikte satın alan Doğan son olarak 500 milyon dolar teklifte bulunduğu yazılı ve online reklam grubu Trader Media East (TME) için satın alma teklifinde anlaştığını bildirdi. Doğan, enerji sektörü ile de yakından ilgileniyor. Ceyhan’da petrol rafinerisi kurmak için hazırlıklarını sürdüren Doğan, elektirik dağıtım özelleştirmelerine Doğuş Grubu ile katılmayı planlıyor.

Zorlu’nun da önceliği enerji
Zorlu Grubu 1997 yılında 66 milyon dolara özelleştirmeden satın aldığı Denizbank'ın yüzde 75 hissesini, 2,44 milyar dolara Fransa-Belçika kökenli Dexia Bank'a sattı. Zorlu hükümetin gündeme getirdiği nükleer santral işini de yakından takip ediyor. Ayrıca hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hem de İsrail’de enerji santrali yatırımlarıyla ilgileniyor.

Sabancı elektrik dağıtım ihalelerini bekliyor
Sabancı Grubu'nun Akbank satışından sağladığı 3,1 milyar doların 1,3 milyarlık kısmını Akbank'ın sermayesine ekledi. Kalan 1,8 milyar doları yeni yatırımlar için kullanacak Sabancı Grubu, elektrik dağıtım ihalelerine katılacak.

Özyeğin, gayrimenkul ve turizme yöneldi
Finansbank'ı 2,77 milyar dolara satan Hüsnü Özyeğin, gayrimenkul, turizm ve eğitim sektörlerinde yeni yatırımlar yapacak. Sağladığı kaynağın 600 milyon doları, yurtdışı banka iştiraklerine sermeye olacak. Ukrayna'da bankacılık faaliyeti için ön lisans alan Özyeğin, Kazakistan'da da izin bekliyor. Enerji alanıyla da ilgilenmeye başlayan Özyeğin, ayrıca bir üniversite kurma hazırlığında.

Turizm ve gayrimenkul sektörüyle de ilgilenen grup geçtiğimiz dönemde Swissotel'i bünyesine kattı.

Doğuş nükleer enerji ile ilgileniyor
Doğuş Grubu, Garanti Bankası'ndaki yüzde 25,5 hissesini 1,55 milyar dolara General Electric’e' sattı. Halkbankası ile de ilgilenen grup finansta büyümeyi sürdürecek. Grubun banka satışından elde ettiği kaynakla otomotiv, inşaat ve medya alanlarına yeni yatırımlar yapması bekleniyor. Gayrimenkul alanında önemli projeleri var. Elektrik dağıtım ihalelerine Doğan - Doğuş - Unit Investment - Anadolu Endüstri Holding konsorsiyumuyla katılacak. Doğuş Grubu'nun nükleer enerji ihalesiyle de ilgilendiği belirtiliyor.

http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=7238&PHPSESSID=5bd598646cb0aaa433e6e41c18818cb3
 

firatay

>>>> ALESTA
Dostum Kaynak Verirmisin....Yoksa Konu Silinir...

Teşekkür Ederim...
 

osiris_cemo

New member
Normalini yapıyor adamlar bu ülkede üreten ne kazanıyorki patronlar tekrar üretime yönlensin yüksek faiz-düşük kur politikası uygulandığı sürece ne istihdam artar nede yeni fabrika kurulur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst