k@rdelen
σяgαηιк ѕ
Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 adet soğan
6 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
2 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı dökün ve kızdırın. Bu sırada haşlanmış patatesi rendeleyin. Soğanları halka biçiminde kesin ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
Nane ve maydanozu ince ince kıyın. Soğanlar pembeleşince tavaya patatesleri, kıyılmış nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
Krema hazırlığı: sütü derin ve çukur bir kaba dökün. Sıvıyağ ve yumurtayı da ekledikten sonra iyice çırpın.
Rendelenmiş kaşar peynirini kavurduğunuz patateslerin üzerine serpin.
Fırın tepsisini yağlayın yufkanın bir bölümünün üzerine hazırladığınız kremayı bir fırça ile sürün.
Yufkanın içine iç malzemesini de koyun yufkayı yuvarlayın ve gül gibi sarın.
Yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Yufkanızın ikinci parçasını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika üzeri ve altı kızıncaya kadar pişirin.