otlupeynir
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Takımımızın efsane futbolcularından Pascal Nouma, evimizde 3-0 yenilgimizle sonuçlanan Wolfsburg maçını yorumladı. Zaman zaman sert ifadeler kullanan Nouma'nın maç ile ilgili görüşleri şöyle;
SORU: Beşiktaş sezon başından beri iyi gitmiyor. Sence hatayı nerede yaptılar?
PASCAL: Geçen sezon, hem lig şampiyonu olan, hem de Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ı maalesef izleyemedim. Bundan dolayı geçtiğimiz sezon ile bu sezon arasında bir kıyaslama yapamayacağım. Ama dün akşam Wolfsburg karşısında izlediğim Beşiktaş için hiçte iyi şeyler söyleyemem. Son derece yavaş ve etkisiz bir takım vardı sahada. Rakibinden daha fazla koşmuyor, daha fazla mücadele etmiyor bu takım. Bunu benim gibi milyonlarca izleyici de gördü. Ne yazık ki gerçek bu.
SORU: Beşiktaş'ta oynayan futbolcuların dün akşamki oyunlarını nasıl buldun?
PASCAL: Beşiktaş'ta hatalı oyuncular var. Bunu daha farklı nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Bütün takımın değişmesi mümkün değil. Ama bu değişikliğin yapılması mümkün olmasa da bazı oyuncuları cezalandırmak gerekiyor. Hayır öyle para cezasından falan söz etmiyorum. Beşiktaş takımında dün akşam forma giyen bazı futbolcuları düzelene kadar futbol okuluna eğitime göndermek lazım. O oyuncuların futbolun temel kurallarını yeniden öğrenmeleri ve tekrar geri gelmeleri gerekiyor.
SORU: Beşiktaş'ın rakipleri o kadar güçlü müydü? Beşiktaş bunun için mi gruptan çıkamadı?
PASCAL: Beşiktaş gruptan çıkma şansının belki de en çok olduğu ekiplerle eşleşti. Ve bu gruptan çıkabilirdi de. Ama Wolfsburg karşısındaki bu futbolla, bu performansla değil.
SORU: Sen de bir golcüydün. Beşiktaş'ın golcülerini nasıl buldun?
PASCAL: Nasıl mı buldum? Bulamadım ki.. Biz Ahmet Dursun ile birlikte oynadığımız zaman bütün takımın attığı golden daha fazla gol atmıştık. Sadece ikimiz; Ahmet ve ben. Dün gece ben golcü falan bulamadım Beşiktaş'ta.
SORU: Seni etkileyen Beşiktaşlı oyuncu kimdi?
PASCAL: Beşiktaş'ta beni etkileyen en iyi oyuncu Çarşı'ydı. Yine her zamanki gibi muhteşemdiler. Onları izlemekten keyif aldım.
SORU: Dün akşam Beşiktaş'ta sen oynasan sonuç ne olurdu?
PASCAL: Bu Beşiktaş'ta ben oynasam da hiçbir şey değişmezdi. Çünkü Beşiktaş'ın değişmesi gerekiyor.
kaynak:Hürriyet