ParisLi imamdan çarşafa destek

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Fransa'da çarşaf yasağı tartışmaLarı sürerken, ParisLi bir imamdan hükümetin yasak tasarısına destek geLdi

100122-imam-carsafa-destek-verdi.hlarge.jpg

Fransa'nın başkenti Paris'te imamlık yapan Hassen Chalghoumi, iktidar partisinin, çarşafın kamuya açık yerlerde yasaklanması girişimine destek verdiğini söyledi.

Fransa'da Müslüman ve Museviler arasındaki diyaloğun tesisinde de rol oynayan ve Paris'in kuzey banliyösündeki bir camide imamlık yapan Chalghoumi, çarşaf giymekte ısrar eden kadınlara, Suudi Arabistan veya bunları giyebilecekleri diğer Müslüman ülkelere gitmesi çağrısı yaptı.

Le Parisien gazetesine konuşan imam, "Evet, çarşafın yasa ile yasaklanmasını destekliyorum. 1945 yılından bu yana kadınların oy kullandığı Fransa gibi bir ülkede çarşafa yer yok'' diye konuştu.

Musevilerle kurduğu diyalog yüzünden daha önce ölüm tehditleri alan 36 yaşındaki imam, "yüzü tamamen kapatan çarşafın İslamiyet'te temeli olmadığını" belirterek, "Çarşaf, kadın için bir cezaevidir" dedi.

Tunus kökenli imam, yüzlerini kapatan kadınlara vatandaşlık hakkı verilmemesi önerisine destek verdiğini sözlerine ekledi.

Ekli dosyalar

• 100122-imam-carsafa-destek-verdi.hlarge.jpg
    100122-imam-carsafa-destek-verdi.hlarge.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 1,660
İşte bu ülkede demokrasi var.Bak nasıl kişilik haklarına saygı duyuyorlar.Helal olsun ne ülkeymiş be...

..senin gibi imamın başkada bişe demiom..

Kod:
yazdıklarınız hakaret veya küfür içermesin..
iyi forumlar..

ne kadar para aldıysa artık bu sözleri söylemek için... şerro

Valla ben de inançlı biriyim ama çarşaf benim de pek hoşuma gitmiyor , tamam kapansın ama kara çarşaf aşırı bence bilmiyorum hatam varsa Allah affetsin ...

Valla ben de inançlı biriyim ama çarşaf benim de pek hoşuma gitmiyor , tamam kapansın ama kara çarşaf aşırı bence bilmiyorum hatam varsa Allah affetsin ...

Dinde zorlama yok .. Ben insanların fikirlerine saygı duyarım .. Nasıl kıçını açıp gezenlere saygım var ise .. Çarşaf ı giyenlerede saygım var ... Yukarda ismi geçen ne olduğu belirsiz adamda rolünü güzel oynamış , papazlar böyle bi açıklama yapmazken sana ne oluyor bre deyuzzz

Kunfeyekun arkadaşımın dediği gibi ,nasıl kıçını açıp gezenlere saygı gösteriosak çarşaf giyenlere de saygılı olmalıyız.Sevmiyor olabiliriz, nefret de ediyo olabiliriz lakin milletin kılık kıyafetine karışmak ne haddimize...

Bende imamın düşüncesinin arkasındayım. Kara çarşaf örtünüp toplum içine çıkmak İslamiyet'le uzaktan yakından alakalı değildir. Cahilliğin, yobazlığın hatta akıl noksanlığının bi göstergesidir. Gidin oranızı buranızı açın demiyorum. Topluma nasıl yakışıyosa, nasıl uygunsa.. yani sonuçta herşey iyisiyle, kötüsüyle.. Herşeyin aşırısı sakıncalı. Bu çarşaf işi de aynı şekilde. Ben bu işi inançla asla bağdaştırmıyorum. Tam tersine, öle gezen insanların (demokrasiyle yönetilen ülkerdeki insanları kast ediyorum) piskolojik sorunları olabileceğini düşünüyorum...

"1945 yılından bu yana kadınların oy kullandığı Fransa gibi bir ülkede çarşafa yer yok''

ALakaya Maydonoz GeL Bize Bazı Bazı

eğer erkekler de çarşaf giyecekse bence serbest bırakılmasında bir mahsur yok.

birilerinin kılık kıyafeti başkalarına niye batar hiç anlamadım. şu devirde çok moderniz diyende yobaz kapalıya karışıyo, Allah böyle emrediyor diyende yobaz açığa karışıyor. anlamadımki abi Allah'la kul arasına girmek niyedir? bırakın takılsın kafasına göre. insanlar hakikaten çok garip

Al benden de o kadar.

Ayrıca fotoğrafa bakarak konuşuyorum. Dinimizde insanların akrabaları tarafından tanınacak şekilde örtünmesi gerekiyor.

Yanlış mı biliyorum?

çarşaf 3. dünya ülkeleri insanları içindir ...
kara çarşaf yani..
müslümanlık ta kara çarşaf diye bi şey yazmaz kitapta .. eğer bire bir kara çarşaf yazıyor diyen varsa bana sayfa numarası nı sure ismini hadis ismine vs . versin bende bilgilenmiş olayım

Ya ne kıyafetmiş bitmedi ben ölünceye kadar duycam herhalde.

Bana kalsa arkaya öne iki tane dut yaprağı tamam =)

☼«InfernaL»☼;4883661' Alıntı:
Bende imamın düşüncesinin arkasındayım. Kara çarşaf örtünüp toplum içine çıkmak İslamiyet'le uzaktan yakından alakalı değildir. Cahilliğin, yobazlığın hatta akıl noksanlığının bi göstergesidir. Gidin oranızı buranızı açın demiyorum. Topluma nasıl yakışıyosa, nasıl uygunsa.. yani sonuçta herşey iyisiyle, kötüsüyle.. Herşeyin aşırısı sakıncalı. Bu çarşaf işi de aynı şekilde. Ben bu işi inançla asla bağdaştırmıyorum. Tam tersine, öle gezen insanların (demokrasiyle yönetilen ülkerdeki insanları kast ediyorum) piskolojik sorunları olabileceğini düşünüyorum...

tebrik ediyorum arkadaşım.kara çarşaf başka bi olay bence de...Dinimizle yakından uzaktan alakası yok.

Geri